מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


הכל היה טעים והכמויות היו ענקיות. לו ידענו, היינו מזמינים פחות מנות ראשונות, ובכל זאת לא השארנו כלום על הצלחות. את פרצי הגעגועים המסנו בכוס אחרי כוס של שפריץ – השמפניה הרומנית – קלילה, עולה מהר לראש ומעדנת במתקתקות וקלות-ראש את הזיכרונות.

בשלב זה היינו שבעים וכמעט עליזים, אבל היינו חייבים להמשיך. לעיקרית הזמנתי שוק כבש נפלא. הבשר הטעים נפל מהעצם וכמות השפריץ ששתיתי אפשרה לי לאסוף את השומן החרוך על חלה טרייה וליהנות מהדבר הכי טעים שיש – אכילה חסרת שיפוט. באותו זמן, חצי ברווז בתנור פורק בשיטתיות על ידי אחי. קולות הפצפוץ – עדות לפריכות העור – לא השאירו אותי אדיש וטעמתי גם אני ממנו. הברווז עצמו היה עסיסי ועורו הסב הנאה צרופה. יחד עם המנות העיקריות הגיעו גם פירה ובצל. פשוט וטוב. קינחנו בשטרודל נפלא של תפוחים ואגוזים שהטריות הורגשה בו, וכמובן, בקומפוט.

יצאנו את המקום בקושי לא מבוטל, מסרבים להרפות. האוכל של "צימעס" נגע בכמה נקודות רגישות ובא לנו טוב. בלי לדעת את זה, זה מה שהיינו צריכים באותו רגע. את הבישול האיטי והארוך, את הפחמימות המנחמות, את החלה הטרייה. את הרוך.
מאת: E.T
תדע כל אם יהודיה!
מאכלים מזרח-אירופאים קלאסיים וכשרים, עם טעמים משובחים ועמוסי זיכרונות, אווירה ביתית ומיקום קרוב ונוח בהרצליה – "צימעס" מספקת את כל אלו בעיתוי מושלם.
זאת תקופה כזאת עכשיו, מקדים להחשיך ועלים של סתיו מלחכים את הרחובות. העצב בא. בעדינות. בדיוק הזמן לאוכל של "צימעס". בפנטזיה, מסעדה כזאת ממוקמת מעבר לפינה, במקום שלא השתנה כבר חמישים שנה. במציאות היא ממוקמת על הסטריפ בהרצליה, דבר שנשכח די מהר אחרי שנכנסים ועולים לגלריה מאחור. התרווחנו בסביבה שמציעה לך נוסטלגיה נעימה ושקטה. אבל רק אם אתה רוצה.

המסגרת של "צימעס", שמאפשרת גם טייק-אווי של רוב המנות, רחבה מספיק בשביל להכיל כל מיני – הורים בדרך הביתה, שרוצים שיהיה אוכל טוב לכולם, משפחות שבאות להתרווח ולהתפנק על המוכר והאהוב, אנשים אחרי יום עבודה, ואנחנו, שהיינו רעבים ליותר מאוכל. המטבח, הכשר בהשגחת הרבנות הרצליה, בנוי על טהרת המסורת המזרח-אירופאית, ולמרות שקל לשכוח, יש כמה דברים טובים שיצאו מפולניה.

למנות ראשונות הזמנו מגוון מייצג. גפילטע-פיש (שהיה מוצק, חלק ועדין), סלט ביצים, כבד קצוץ עם בצל – מנה מצוינת שאף פעם לא ברור לי מה יותר טעים בה – הכבד, הבצל המטוגן או השילוב המנצח שלהם, ונקניקיית ענק של מעיים, ממולאת במחית תפוחי אדמה, עם תוספת מעושנת של שעועית ובצל מטוגן. ניסינו גם את הגרסה הג'לטינית המזרח-אירופאית לקונסומה עגל, הקרוי גם רגל קרושה, מנה ששמורה בדרך כלל לחובבי הז'אנר. מסקנתי – בצ'ימעס, גם חובבי ז'אנרים אחרים ייהנו ממנה. מעל כל אלה עמד סלט החצילים הפשוט עם הריח של חצילים שנקלו ממש עכשיו,. הסלט הוגש יחד עם זיכרון שצף לפתע של הטעם והריח בביתם של סבא וסבתא. אולי באמת מה שמגישים ב"צימעס" זה לא רק אוכל...

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על