מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017
כמה שהיא צדקה! המרקם של הבצק הנהדר, הספוג בנוזלי המרק המשובחים... כל זה רק העשיר את טעמם של כל אחד מהמרכיבים. הבטן שמחה והחיים נראו פתאום צלולים ויפים.

אחרי המרקים נחתו על שולחננו חומוס, טחינה, חילבה וסחוג תימני, מלווים בפיתה תימנית אמיתית שנאפית במקום. כולם היו טריים ועשויים בקפידה ובאהבה, ונאכלו בזריזות. כמה טוב שנטלי הייתה זריזה אפילו יותר, והביאה לנו פיתה נוספת, רכה ומהבילה, בדיוק כשסיימנו את הראשונה!

בשלב הזה כבר היינו מלאים, אבל כל-כך נהנינו שהחלטנו להתפנק גם עם עיקריות. הפרגית של הפרטנר שלי הייתה עסיסית ומפתה, וממש נמסה בפיו. איכות הבשר ב"צארום" גבוהה מאוד, התיבול מדויק להפליא, וכמובן – הכל כשר. יותר מזה פשוט לא צריך. אני הזמנתי קבב. את הקבב של אמא שלי אני נמנעת מלאכול (סליחה, אמא – פשוט לא מתה על קבב באופן כללי...) אבל נטלי התעקשה, ומזל שהשתכנעתי. הוא היה טעים ברמות! כמעט התחלתי לשיר מרוב התלהבות, מזל שהפה שלי היה עסוק בללעוס וללקק ולהתרגש מחגיגת הטעמים...

לקינוח כבר לא היה לנו מקום. נפרדנו מדרור ואשר בהבטחה שעוד נחזור, לא לפני שהשבענו אותם לשמור טוב-טוב על המקום, והמסורת, והמשפחתיות הנעימה והכי חשוב – על נטלי וסילביה! כבר באותו הערב התקשרתי לצחי אחי, הודיתי לו על ההכוונה והמלצתי לו בחום על המסעדה, ובמיוחד על מרק הרגל האיכותי, הפיתות התימניות המדהימות והקבב המפתיע. סיכמנו שאת הארוחה המשפחתית הבאה נערוך ב"צארום" – אניני הטעם ייהנו מכל מנה ומנה, שומרי הכשרות יוכלו להצטרף, והכי חשוב – אימא לא תצטרך לבשל...
מאת: אודליה צדוק
צארום – גן עדן מעדן
מסעדה תימנית, אותנטית, משפחתית ומפנקת – זוהי "צארום" מהרצליה. תנו לצארומים המנוסים להאכיל אתכם במיטב המאכלים התימניים הכשרים, לשרת אתכם כמלאכים ולעשות טוב לחך שלכם.
מסעדה: צארום
בדרך ל"צארום" התברברנו. הפרטנר שלי לחוויה, שהיה רעב, הפציר בי להתקשר לצחי, אחי (המכונה גם ה-GPS האנושי), אבל אני התעקשתי לנווט לבד. רק כשהתחלתי לראות על כל תמרור ג'חנון ענקי, הבנתי שזו לא בושה להיעזר בבני משפחה, ובאמת תוך שלוש דקות הגענו לרחוב כצנלסון בהרצליה, משכנה של מסעדת "צארום".

המסעדה הוקמה בשנת 1976 (כן, כן, היא יותר ותיקה ממני!) על-ידי יחיאל צארום ואשתו, שהרכיבו תפריט כשר על בסיס מתכונים מבית אמא. שני ילדיהם של הצארומים, דרור ואשר, גדלו במסעדה ולמדו אט-אט את כל סודות הבישול והניהול. אחרי שהשתחררו מהצבא הם שיפצו את המסעדה, והמושכות עברו לידיהם. כיום, כשהם כבר נשואים עם ילדים, הצטרף גם דור ההמשך לעסק המשפחתי, ואם זה לא מספיק אז נטלי וסילביה, שתי המלצריות המקסימות של "צארום", עובדות במקום כבר מעל לעשור(!) ובעצם הפכו לחלק בלתי נפרד מהמשפחה.

המשפחתיות המבורכת הזו באה לידי ביטוי בשירות הקשוב, החם והלבבי. כשהגענו, אחרי כל השיטוטים בכבישים, המקום המה אנשים כמעט עד אפס מקום, ובכל זאת נטלי הסכימה, ואפילו התעקשה, שנשב בשולחן לארבעה למרות שהיינו רק שניים, העיקר שנהנה!

אחוזת סקרנות הזמנתי את מרק הרגל התימני המפורסם. אף פעם לא אכלתי את המנה המדוברת הזו, והרגשתי שהגיע הזמן לטעום. דרור התפלא על התעוזה, והסביר לי שבפעם הראשונה בדרך-כלל מזמינים מרקים "קלים" יותר. סועד, שישב בשולחן סמוך ושמע את הדברים, חייך ואמר: "מרק הרגל ומרק הבשר של צארום הם האנטיביוטיקה של הגוף". דרור ציטט את הרמב"ם, שכתב דברים דומים, ועד מהרה התפתחה שיחה נעימה על דא ועל הא, שנקטעה רק כשהגיע המרק. ואיזה מרק זה היה! צח, אך לא דליל מדי, עם עצם בקר גדולה, שמחזיקה כמות בשר מרשימה. מרשימה וטעימה ונימוחה. הפרטנר שלי לחוויה שלף מזלג, אני גם – ושנינו עטנו על המרק והבשר, מתענגים על כל לגימה ונגיסה. נטלי (כבר ציינתי שהיא מקסימה?) המליצה לצרף למרק גם לחוח, שיספוג את הנוזלים ויעצים את הטעמים, ואוי
הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על