מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017
הראוי לו – פעמים רבות מדי נתקלתי בדיקט יבש עד כדי שיעול, חסר טעם ובעל צבע אנמי. זה מה שקורה שמבשלים אותו כמה שניות יותר מדי. בישול מדויק של הסלמון היא אומנות של ממש. הסלמון של "טוסקה" היה בר-מזל, וזכה למגע אומן שהפך אותו לבעל מעטפת פיצוחית הנשברת קלות, למלא עסיסיות ולעתיר בשרנות גורמתית. איזה תענוג... למרות שהסלמון הוא תייר נורבגי, כלומר אקסקלוסיבי ויקר, הדבר לא בא לידי ביטוי בגודל המנה ב"טוסקה". הנתח היה נדיב מאוד, פונק בערימות של סלט לצידו, ואם כל זה לא מספיק, הרי שיתדות של תפוחי אדמה חרוכים בעשבי תיבול מילאו את צידה השני של הצלחת. לימור ואני חלקנו את המנה והסכמנו פה אחד: נפלא.

במקביל הגיעה צלחת עמוקה וענקית, ובה רביולי במילוי גבינה עדינה משתכשך ברוטב שמנת, פטריות ופרמזן. במבט ראשון כלל לא העלינו על דעתנו שניתן לסיים את המנה הגרנדיוזית הזו שבהחלט הייתה מספיקה, כפי שהיא, אפילו לשני זוגות. אולם לאחר טעימת ריבוע הבצק בעל הרכות האגדית, ולאחר שהלשונות שלנו התרשמו מטעם הפטריות הדומיננטי (הודות לבישול ארוך) ותערובת תבלינים שבתוכה איתרתי אורגנו וזעתר, הצלחנו גם הצלחנו. עוד ריבוע ללימור ועוד אחד שנעלם אצלי בפה, ואחד אחרון, ואחד אחרון חביב והנה צלחת הענק ריקה. ריקה, אבל לא ריקה לגמרי – דקות ארוכות עוד המשכתי ללקק את הרוטב מהצלחת, ולהודות לאיתן בוטבול, שף המסעדה, על העונג הקולינארי יוצא הדופן.

לאחר שנרגענו מעט והחזרנו את כפתורי המכנסיים למקומם המקורי, הלכתי להחליף מילה עם האחראי לכל השיגעון הזה – מוטי בלוי, בעל "טוסקה". מוטי שלנו הוא משוגע לדבר, שממזג באישיותו שתי תכונות מצוינות: קפדנות של יקה וחום מזרחי. השילוב הזה ניכר גם ב"טוסקה", בכל פינה ופינה בה, למן השירות, דרך העיצוב ועד הדרך שבה מוגשות המנות על הצלחות. לימור ואני סיכמנו ערב של תרבויות, צבעים וטעמים, ערב של הרמוניה ישראלית מפעמת. אנחנו עוד נחזור "לטוסקה", ויש לי הרגשה שבפעם הבאה נמצא שם גם אתכם...
מאת: יאיר אלטמן
מוכשרת אמיתית
כולם מגיעים ל"טוסקה", הפנינה הקולינארית של פארק המדע ברחובות. צעירים, מבוגרים, חילונים, חרדים, עירוניים, כפריים... מה מאחד את כולם? ההתלהבות מהעיצוב המרהיב, ומשפע המאכלים הכשרים המשובחים והנדיבים
בלב פארק המדע של רחובות, בין חורשות הפלדה והטכנולוגיה, שוכנת פנינה קולינארית חדשה – מסעדה כשרה ושמה "טוסקה". המוניטין שלה כבר עשה לו כנפיים, אז החלטתי לבדוק על מה ולמה כל המהומה, כשבאמתחתי ידידתי הוותיקה לימור.

היה זה ערב יום חמישי סטנדרטי כזה של התחלת סוף השבוע. היציאה מהעיר הגדולה, אחרי זמן לא מבוטל, הזכירה לי את יתרונות הפרברים – אין פקקים, יש חנייה, בשפע, וללא תשלום. הדבר הראשון שבלט לנו לעין ב"טוסקה" הוא העיצוב הייחודי, שמשלב פיוז'ן מודרני עם קלאסיקה מערבית. הדבר בא לידי ביטוי בתקרה דקורטיבית מהממת, שילוב דקים של עץ בלכה כהה עם צבעים בהירים ונעימים, תאורה צבעונית והרבה אור. את התאורה עיצב אלמוג יצחקי, שם דבר בתחום, וההשקעה ניכרת לעין. התוצאה הסופית היא אווירה מוקפדת, צעירה וססגונית. שביל האמצע בין אולם אירועים ומסעדה אקסקלוסיבית. אבל היה עוד משהו ב"טוסקה", משהו שקשה לקמטו במילים, משהו... משהו שחודר עמוק לנבכי התודעה והופך דווקא את המקום המסוים הזה למיוחד מאוד.

המשהו הזה, גילינו, מצליח לפתות קשת רחבה של קהלים: לצידנו סעדה משפחה, לצידנו השני ישבו זוג חברות מרוצות, ומאחורינו בילתה לה בהנאה קבוצת חליפות מחויטות. מבט רחב יותר על המקום העניק תחושה נעימה של יחד, המשלב את הבורגני החרדי לצד עבדכם הנאמן חסר הממון, אנשי העיר עם אנשי הכפר, חסידי הגורמה ואוהבי הפשטות. תמהיל ארץ ישראלי במיטבו, שנוצר לא מעט בזכות הכשרות המהודרת של "טוסקה". הכשרות, אגב, לא מונעת מהתפריט להיות רבגוני להפליא – בדפים מעוצבים בקפידה תוכלו למצוא מבחר סלטים, מאפים, כריכים, פיצות, ברוסקטות (סוג של מאפה איטלקי), פסטות, לזניות, מוקפצים, דגים ומה לא – רק תגידו.

המומים מהמבחר ביקשנו את עזרתה של המלצרית. וכאן, שלא כהרגלי, אני מוכרח לציין אותה לשבח. מלצריות רבות עברתי בגרגרנותי האינסופית, ואף פעם לא נתקלתי בשירות כזה מושלם. תואם (זה שמה!) הגיעה אלינו בחיוך חם ומכל הלב, דבר שלא פגע כהוא זה במקצועיות שלה ובידיעתה את מנות התפריט העבה בעל-פה. בחדות עין המליצה ללימור ולי על מנות שקלעו בול לטעם הקולינארי של שנינו.

ראשון להילולים הגיע פילה סלמון ברוטב טריאקי.
סלמון הוא סוג של הפרעה נפשית. הצבע הוורדרד, הטעם הייחודי והמרקם הבשרני הופכים אותו אהוב גם למתנזרי הדגים. אלא שהדג שהפך לפופולארי מאוד בארצנו הקטנה לא תמיד מקבל את היחס
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על