מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 23.11.2017


ויטרינת הקינוחים כאילו חיכתה לרגע שנסיים את המנות העיקריות וניגש אליה בזהירות ובנחישות. סוגי הפאי השונים: פקאן, תפוחים, ופאי פיצוחים נראו כולם איכותיים והקשו עלינו את הבחירה. אבל מי שמכיר אותי יודע שבשבילי קינוח בלי שוקולד הוא לא קינוח. החברה שקלה את האפשרויות והחליטה להתחייב לפאי תפוחים בליווי גלידת וניל, ואני הזמנתי לעצמי סופלה שוקולד, וכך יכולנו ליהנות מכל העולמות. החברה שלי, אגב, ביקורתית במיוחד כשמדובר בקינוחים, ולמרות זאת הפאי קיבל ממנה רק מחמאות. הוא היה טרי, הבצק איכותי והתפוחים מתוקים במידה, הסופלה שלי גם הוא הצטיין והיה סיום מתוק ושוקולדי לערב מיוחד.

חוץ מלארח בליינים וסועדים ב"טבע-לו" עורכים גם ערבי נושא, עם הרצאות בנושאים שונים וגם ירידי אומנים. אפשר גם לקיים במקום אירועים פרטיים. המסעדה מותאמת מאוד לילדים, שימצאו פינות להשתולל בחוץ ואוכל שהם אוהבים בתפריט, כמו למשל פיצות. אחרי כמה שעות יצאנו מרוצות ללילה הקר שבחוץ, ובדרך החברה לחשה לי שכנראה היא מצאה את המקום האינטימי שיהיה בול מתאים לחתונה הבאה שלה. יאללה, תבלו!
מאת: לליב גל
טבעי שתב-לו
"טבע-לו" – קפה-מסעדה כפרי-חלבי וכשר בניצוחו של השף סרג' רודמן – מפנק באוכל נהדר וקינוחים מוצלחים. ביקור במקום מבטיח שתזכו בכל אלו בלוויית קפה משובח, טבע מרגיע, מוזיקה טובה וצוות מיומן, שבאמת רוצה שאתם "טבע-לו"
בלילה קריר של ירח מלא הצטיידתי בסוודר, לקחתי חברה טובה ונסענו ל"טבע-לו". בדרך פגשנו ידיד שעשה פרצוף מקנא. לאן אתן? שאל, מברר על הדרך אם אפשר להצטרף. "היי! בנות בלבד", עניתי "אנחנו הולכות לטבע-לו". "כיף לכן, תב-לו?", אמר הידיד. ורק אז הבנתי. יש סיבה לשם של המקום... ואנחנו באמת בילינו. "טבע-לו" הוא מקום מיוחד עם אווירה קסומה. נדמה שחשבו שם על כל הפרטים, החל מפינות אלטרנטיביות שפשוט מזמינות להשתרע, המשך בכלים נאים ובשירות מוקפד, וכלה באוכל טעים, כמובן.

היה מלא יחסית לערב קריר של אמצע השבוע. מי שמגיע ל"טבע-לו" בדרך כלל יודע בשביל מה הוא בא. לא מגיעים לשם סתם. זה לא "על הדרך" ולא ביציאה מכביש 6. זה מקום מקורי ומיוחד. התפריט של "טבע-לו" מגוון וניכרות בו השפעות מהמטבח האיטלקי עם גוון ישראלי. אחרי התלבטות קצרה החלטנו על זוג מנות ראשונות: בשבילי מרק כתום של בטטה, גזר ודלעת, ובשבילה חציל אנטוניו. המרק הכתום היה בחירה טובה. הוא הגיע בצלחת ענקית ובליווי קרוטונים. בדיוק מה שהייתי צריכה כדי לפתוח איתו את הערב בשמחה כתומה. גם מהחציל יצאנו מרוצות. קלוי במידה, ומלווה ברוטב עשיר על בסיס טחינה, יוגורט וחומץ בלסמי. עם המנות הראשונות קיבלנו לחם דגנים חם ופריך בתוספת חמאה טרייה, ממרח עשבי-תיבול ירוק, ועגבניות מיובשות. הלחם השתלב מעולה עם המנות הראשונות והזכרנו אחת לשנייה להשאיר מקום לעיקריות.

בחירת המנה העיקרית הייתה משימה מאתגרת. בטבע-לו מציעים מבחר של פסטות ברטבים שונים, פיצות עם שמות מפתים ומגוון מנות דגים. אני בחרתי נתחי טונה מוקפצים עם פטריות ובצל ברוטב יין אדום. מנה המוגשת על מצע של פירה תפוחי-אדמה. המנה שקיבלתי הייתה מעניינת. נתחי הטונה נחו ברוטב מתקתק עם ארומה פירותית של יין אדום, שלטעמי השתלטה מעט על טעמו העדין והמצויין של הדג. החברה בחרה בפילה סלמון אפוי בליווי רוטב חמאת הדרים. היא קיבלה צלחת גדולה עם נתח סלמון מרשים, שעועית ירוקה עם שקדים וחמוציות, ותפוחי-אדמה קטנים שיצאו ממש הרגע מהתנור. הסלמון היה עשוי היטב, והשתדך מצוין עם טעמי הרוטב וממרח העגבניות המיובשות שמעליו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על