מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


בין מבחר המנות העיקריות, בנוסף לחלביות ולארוחות הבוקר, ישנם גם תבשילים ביתיים, הנקראים ב"טבע-לו" – 'התבשילים של צופיה': יש חריימה – נתח דג בורי ברוטב פיקנטי חריף, המוגש עם לחם הבית. יש מנת קוסקוס, ויש מנת ממולאים – באורז, עדשים וחמוציות. קרין הפולנייה האנינה בחרה במנת החריימה, ואילו אני חובבת החמיצות בחרתי במנת הממולאים. נתח הדג בחריימה היה טעים והרוטב הנלווה נוגב טוב-טוב עם לחם הבית. קרין נראתה לי מרוצה. אני מצידי התענגתי על קישוא, חציל, פלפל וכרוב ממלאים, במילוי נימוח, עם טעם חמצמץ, עדין ומעולה. מה שגרם לי לסיים את המנה לבד, לאכול טוב ובשקט. ממש התרווחנו בחצר היפה ואכלנו בחגיגיות מהנה.

על מחלקת הקינוחים לא יכולנו לפסוח. אומנם היינו מלאות, אך רצינו להישאר בחצר ולנשום את האוויר הצח. הקינוחים שימשו לנו תירוץ טוב רק כדי להישאר. מנת הטריקולד שהזמנו הייתה להפתעה טעימה. שלוש שכבות השוקולד היו נהדרות, בייחוד החלק הפנימי שהחביא בתוכו טעמים מופלאים, כשמעל הכל פצפוצי שוקולד שהיה כיף לנשנש. פאי התפוחים – הקינוח הנוסף שלנו – היה מוצלח גם הוא. אני אהבתי בייחוד את עצם העובדה שהפאי לא היה מלא סוכר וטעם התפוחים עדיין נשמר בו, מה שלא קורה רבות. זה היה מבורך בעיניי שתינו. בסופו של דבר, לעת לילה כמעט, הצלחנו להרים את עצמנו ולהיפרד מהמקום. אמרנו 'תודה רבה' ללי המלצרית המקסימה וידענו שנחזור ונמליץ על המקום. כי אם תבואו-תיהנו-טבע-לו.
מאת: אודליה צדוק ומערכת ROL
טבעי שזה כשר
קפה-מסעדה חלבי, כשר, חדש ואיכותי בשם "טבע-לו" ממתין לכם בשקט בכרכור. תמצאו בו אווירה, הנאות קולינאריות ושלווה המאפיינת מקומות שממוקמים בצפון, מחוץ לפיילה הרותחת של תל-אביב
"וואי איך בא לי ירוק בעיניים, משהו פסטורלי וחמים", אמרתי לקרין חברתי באחר-צהריים אביבי אחד. קרין, שמכירה טוב את צפון הארץ, מיהרה להתניע את רכבה ולהסיע אותי לקפה "טבע-לו" החדש שבכרכור. "טבע-לו" הינו בית קפה-מסעדה חלבי כשר, ששימש עד לפני מספר חודשים כאולם אירועים להשכרה. כעת הוא מוכן ומוזמן לשרת ולהאכיל גם אותנו, החברות הרעבות והאמיצות.

כשנכנסנו באותו ערב אביבי ל"טבע-לו" סקרנו את המקום השליו והנעים. ב"טבע-לו" ארבעה מתחמים: אולם גדול, חצר קדמית, חצר אחורית וגג. כולם משרתים גם בתור אולמות לאירועים. העיצוב מאופיין ברקע לבן, בשילובי צבעים חמים של צהוב-כתום-אדום. אולם מקומות הישיבה מוקף ספסל מובנה בקיר, המעוטר בכריות צהובות, כתומות ואדומות. על הבר בפינת האולם מוטבעים ריבועי קרמיקה באותם צבעים וברקע מתנגנת מוזיקה נעימה. משהו באווירה היה מאוד חמים, ביתי ומזמין, וזו כבר הייתה בהחלט התחלה של ערב מקסים.

התיישבנו בחצר הקדמית ונהנינו מאוויר צפוני צלול כיין. ריח עצי הפרי העוטפים את "טבע-לו" חדר לאפנו ונשמנו לרווחה. השולחנות סביב החלו להתמלא אנשים, תושבי הסביבה, בלבוש אלגנטי ויומיומי כאחד. מימיננו התיישבו זוג צעיר בדייט, שלובי ידיים, ואילו משמאלנו ישבו מספר משפחות חוגגות יחד וחברים שקפצו לקפה ככה עם הטריינינג, כמעט כמו בבית.

למנות ראשונות בחרנו מן המיוחדים: גלילת חצילים במילוי גבינת עזים על מצע קרוסטיני, רוטב עגבניות ובזיליקום – אני וקרין אוהבות החצילים עטנו על המנה והתחלנו לזלול. החצילים המגולגלים היו עסיסיים ובשרניים, ונגיעת רוטב העגבניות גרמה לטעם של המנה לפנות לכיוון של חמצמצות עדינה ומעוררת. 'פטריות ממולאות גבינות על מצע רוטב פסטו עם יוגורט' נבחרה גם היא לככב בראשונות שלנו. הפטריות עצמן היו בשרניות מאוד, מה שהעשיר את המנה עוד יותר, ורוטב הפסטו והיוגורט היה מיוחד וטעים. מצד אחד לא משהו שנתקלים בו כל יום, מצד שני, זה רוטב כל כך מתבקש, הרי איך לא חשבו על זה קודם?

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על