מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


לאחר שנפתח התיאבון, הרשנו לעצמנו לדגום שתי מנות עיקריות. בחרנו, איך לא, במנות עם מוטיב אסייתי ברור: 'הו צ'ימין' – סטייק פרגית עשוי בגריל, מוגש על מצע הום פרייז ושעועית מוקפצת, ברוטב צ'ילי קשיו (69 ₪), ו'מדליוני סינטה אסייתים' – פרוסות בשר סינטה במשרה אסייתי, צרובות בגריל, מוגשות עם בצל ירוק ופטריות ברוטב טריאקי, בתוספת אורז אסייתי (76 ₪). שתי המנות היו רכות ונעימות, עם מנה גדושה של רוטב עז טעם, ואוסף ירקות מוקפצים בכמות נדיבה. שנאמר, רעבים לא נצא מכאן.

בשלב זה, בו הלכו עיננו והפכו לחרכים צרים, כדרך האסייתים, ביצענו תפנית חדה אל עבר הקינוחים הכשרים של המקום. משכה אותנו וקרצה לנו מהתפריט מנה שונה מכולן, שכונתה "קרח לוהט" (אכן כן). התפריט הבטיח מנה של גלידה עטויה ציפוי טמפורה, ומטוגנת בשמן עמוק ואכן הגיעה אלינו מנה שענתה בדיוק לתיאור, בתוספת הררי קצפת (פתאום נזכרתי בחופשת הסקי בשנה שעברה) ופירות יער אדומים. יאמי! את הארוחה השלים אספרסו כפול. וכך יצאנו אל הקור הפתח-תקוואי מדושנים ומרוצים.
מאת: אמיר בלנק
אם המסעדות
בפתח-תקווה תמצאו את מסעדת "טריאקי" המוכרת והפופולארית, אשר מביאה את שלל מטעמי המזרח הרחוק אל עובדי תעשיית ההיי-טק השוכנים בסמוך לה, וכן אל שפע המבקרים הנמשכים אליה ואל חמודותיה הכשרות מדי יום. לא מכירים? הגיע הזמן!
מסעדה: טריאקי
מתוך נחישות ללכוד את כל העולמות, "טריאקי" היא מסעדת סושי-מזרח-רחוק-אוריינטאלי-נודלס-גריל-כשרה. לאמור, אין סיכוי שתתיישב לאכול שם ולא תמצא משהו שידבר אליך. בחכמה, מיקמה עצמה המסעדה בעמק הסיליקון היפיפה, פארק-אזורים, המשתייך רשמית לעיר פתח-תקווה, אך מהווה למעשה מובלעת עצמאית לצד העיר. אל האווירה הרגועה והקסומה – מרבצי דשא, בנייני ענק הנראים כמפלצות בלילה החשוך, רחש נגיעת המפל המלאכותי בבריכה שמתחתיו – נוספת חנייה בשפע כה רב, שיכול לסמם כל תל-אביבי מצוי. התחיל טוב.

המסעדה עצמה אינה קטנה ואינה גדולה, והיא מעוצבת עיצוב מודרני, נינוח וחמים. מול הכניסה ניצב בר עץ כהה, שחציו מאוכלס בידי עמדת הסושי המנוהלת על ידי סושי מאסטר. מול קהל הסועדים מסך פלאזמה עתיר מידות, המגלה ברצף תצלומים של מנותיה האסייתיות של המסעדה. פתחנו בערכת מחמצים ואצבעות חצילים. המחמצים (כרוב וגזר) היו טובים, ואצבעות החצילים, שנעשו בסויה ודבש, היו חמימות וקטיפתיות. עם הללו, במחווה נאה, הגישה לנו המסעדה צמד כוסות של צ'ויה, הלא הוא שיכר שזיפים יפני, בטמפרטורה קרירה ונעימה. הבליסה האיטית של ערכת הפתיחה אפשרה עיון מהיר בתפריט היינות הקצר, שהכיל יינות ישראלים טובים וכשרים. כך מצאנו בתפריט מרלו סדרה אזורית של כרמל (125 ₪), קברנה-מרלו של יקב יתיר המצטיין (145 ₪) ויער יתיר (270 ₪), שזכה להיקבע כיין הישראלי המצטיין בדגימה שערך לאחרונה אל היין, רוברט פארקר.

המלצרית החייכנית נטלה מעם השולחן את הפתיחים, ומיד השיבה במנת גיוזה (23 ₪), שהכילה צמד גיוזות פריכות ומלאות בשר עוף עסיסי. לצד אלה, לא יכולנו שלא להפעיל את המאסטר, שלהטט לכבודנו פוטו סלמון חם ודואט סלמון-טונה ברול אינסייד-אאוט. אז ככה, קודם כל זה נחמד שבנמצא סושי כשר במסעדה כשרה. דבר אשר יכול להוות אופציה נהדרת (ואסייתית) לארוחת צהריים לשומרי המסורת וחובשי הכיפות המאכלסים את עמק הסיליקון, ומתפקדים בו כאנשי היי-טק רעבים ובעלי תלושים. מעבר לכך, מצאנו שמדובר בסושי טעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על