מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


עיקריות "תטה" מכילות מגוון סוגי בשרים, אני וג'ני שכבר טיפה התמלאנו עם מנות הפתיחה והראשונות, ידענו שגם פה אנחנו נאכל הרבה ובשפע. מנות הבשר של "תטה" מוגשות בתוספת אורז, צ'יפס, תפוחי אדמה בנוסח הום פרייז או ירקות מאודים. הזמנו מנת פרגית מושרית במרינדה בנוסח ישראלי שזכתה לתיבול מעיין חמוץ-מתוק-חריף עדין ונבלעה חיש קל על ידי שתינו. עוד הזמנו גם סטייק אנטריקוט שזכה לתיבול מעלף מהשף וזכה לתשבחות מאתנו. מסתבר שיש אנטריקוט כשר ואיכותי וזו הייתה ידיעה מרגשת, סטייק פשוט עבה וטוב, עסיסי ושמנמן במידה ב"תטה" יודעים להתעסק עם בשר, כמו שאנחנו יודעות להתעסק עם אוכל. רוטבי הסלסה והצמיצורי הנלווים לאנטריקוט היו גם הם מעולים וראויים לתשבחות. מנת התוספת שהזמנו הייתה גם גדושה ועסיסית, הפעם מיתננו עם מנת ירקות מאודים שהייתה מנה צבעונית, טעימה ואפילו דיאטית, למרות שלא הוצהר על כל המנה הייתה נטולת שומן ומאזנת אותנו אחרי כל הבשר המעולה הזה.

השעה התחילה להיות כבר קרוב ל-10 בלילה, אך עדיין "תטה" חיה ותוססת, אנשים עוד פוקדים את המסעדה ונראה שהיא מקום מפגש מצליח להרבה מהתושבים באזור. אני וג'ני שכבר היינו מפוצצות לא יכולנו להישאר אדישות לעובדה, שניר השף מכין גם את הקינוחים (הפרווה) של "תטה". אז הזמנו ממורן המלצרית המקסימה גם "אספרסו חלווה" קינוח שכבות המכיל, שכבת בראוניס, מוס שוקולד ומוס חלווה עם נגיעת אספרסו, רוטב שוקולד ושערות חלווה מעל. שלפנו כפיות והתחלנו והסתער, זה היה טעים וטוב, לא מתוק מידי ומיוחד. בעוד אנחנו בולסות, אמרתי לג'ני: "רגע, זה בכלל קינוח פרווה, וואי לא מרגישים", וכן שוב "תטה" הפתיעה אותנו. מסתבר ששווה להרחיק לכת עד פרדס-חנה; לא רק בגלל האוויר והאווירה, האנשים והירוק בעיניים, אלא הרבה גם בזכות הטעם של "תטה". ממש שלוות עולמים, בפרדס חנה, זה "תטה".
מאת: אודליה צדוק ומערכת ROL
פרדס תטה
במושבה פרדס חנה שוכנת "תטה", מסעדת בשרים וביסטרו כשר בטעם ישראלי שורשי, כראוי למושבה ותיקה המשמרת עבר ציוני אמיתי. הכשרות כאן הופכת חיסרון ליתרון; הקולינאריה הבשרית מתובלת בטוויסט מקומי מושקע. רק נסו - כמו תטל'ה תחזרו...
מסעדה: תטה
שמה של פרדס-חנה יצא לפניה כמושבה מקסימה, עם היסטוריה ציונית שנשתמרה היטב, אוויר צלול ומיקום מצויין - בדרום של הצפון, לא רחוק מדי כמעט מאף אחד. לאחרונה הפכה פרדס-חנה למקום מגורים מבוקש ושוקק, ומסתבר שיש בה גם אוכל מצויין. את ההיכרות האישית שלי עם פרדס-חנה עשיתי בדרך הטובה ביותר – הפה והקיבה... פשוט ביקרתי ב"תטה", המסעדה הישראלית הכשרה, שבשבילה כבר שווה להרחיק לכת לפרדס-חנה.

"תטה" שוכנת בכניסה לפרדס חנה, ממש על דרך פיק"א 1. מאחורי תחנת הדלק מסתתרת לה מסעדה כשרה פשוטה ואלגנטית, המארחת ברוחב יד ורוחב לב. נסעתי עם ג'ני חברתי וברגע שיצאנו מהרכב כבר הרחנו את ריח הפרדסים ושאפנו את ריח האוויר. בכניסה קיבלה את פנינו מורן, המלצרית החמודה. "תטה" מעוצבת בפשטות אלגנטית, עם אופי של מסעדה יחד עם בר סולידי. הקיר הצדדי וחלק מהשולחנות מכוסים עטיפות תקליטים מפעם. בין היתר זיהינו את הבי-ג'יס, ביטלס וכמובן אריק אינשטיין שממש מתאים לפרדס חנה.

עת התיישבנו מורן הגישה לנו את פוקצ'ת הבית יחד עם מטבלים שונים. אנחנו זכינו בסלט כרוב, טחינה, חצילים בטחינה ופלפלים קלויים עם שום ובזיליקום בעשבי תיבול. כבר קבלת פנים חמה, אך יותר מזה. פשוט טעים. אנחנו התנפלנו על החציל וסלט הפלפלים ונהנינו מההתחלה המפתיעה. לראשונות לא התאפקנו והזמנו שוב מנת חציל, הפעם חציל חם בטחינה בתיבול סילאן וזעתר. לכאורה מנה שיש ברוב מסעדות ישראליות, אך פה "תטה" מפתיע עם תפנית קולינרית. תיבול הזעתר והסילאן יוצר טעם מתוק-חמוץ ומעולה, אני כנראה אפילו אנסה את זה בבית, למרות שיהיה חסר הטאץ' של ניר, השף המדהים שלהם שעושה ב"תטה" הכל, מהסלטים עד הקינוחים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על