מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


לקח לנו זמן רב לחסל את הקומבינציה, אבל ארוחת ערב ללא מנה חמה לא מוציאה אותי מרעבוני. דנה חשבה שעם כזה תפריט עשיר זה ממש פשע לא לקחת עוד מנה, ולא משנה כמה שבענו. אז דנה ואני חלקנו אורז מוקפץ עם נתחי פרגית ברוטב סצ'ואן. המנה הזו הוגשה על מצע עלי בננה. אחרי שהתרגלנו לכל הירוק הזה, שלפתי מזלג ונעצתי בפרגית. וואי, אני חייבת לספר לכם עד כמה הפרגית הזו הייתה טעימה. מרגישים את הטריות בכל ביס ואת הרוטב המיוחד שהושרתה בו הפרגית. האורז ספג גם הוא מהסצ'ואן והטעים-טעים הזה ועשה לנו נעים בבטן. דנה ואני התחלנו במלאכה וביס אחרי ביס חוסלה המנה. כי כשהסצ'ואן משובח, החברו?ת מגבשת.

לעת סיום המליץ לנו כפיר על הקינוח הכי טעים, הכי פשוט והכי כיפי. קיבלנו בננה מטוגנת בציפוי קוקוס קלוי, שהפך לקריספי ומתפצפץ בפה וגילה נימוחות חמה ובננית בפנים. כמה מתוק וכיפי היה לסיים ארוחה שהתחילה עם גדול השפים האסייתיים, המשיכה בסושי וקצת סצ'ואן וסיימה עם בננה קריספית בקוקוס. וחוצמזה – איזה כיף של"טמאגו" יש גם שפע עסקיות עם מנות משתנות בכל יום. יש לנו לאן לחזור (ומאיפה להזמין משלוחים).
מאת: אודליה צדוק
טאמגו: ראשון לציון הקולינארית
מסעדת "טאמגו" האסיאתית מראשון-לציון מציעה מגוון רחב וייחודי של אוכל מעולה, שסודותיו נלמדו משף סיני מנוסה וחכם. ב"טאמגו" מיישמים הלכה למעשה את כל פלאי האוכל האוריינטלי האהוב, אבל מעניקים להם חותמת כשרות נחוצה ומשמחת
כפיר, בחור ישראלי שהתגורר מספר שנים בארה"ב, נהג לעשות מדי בוקר הליכה מהירה מסביב לשכונת היוקרה בה התגורר. בכל בוקר נמשכה עינו אל חלון השכן, צ'אי שמו. צ'אי הוא שף סיני מבוגר שאחראי לפתיחתן ובנייתן של עשרות מסעדות אסייתיות ברחבי ארה"ב. צ'אי תמיד הקפיץ, חתך, הכין ובישל משהו במטבח ביתו, בעוד שכפיר עושה את ההליכה היומית שלו. כפיר נהג תמיד לעצור ולהסתכל. אחרי הכל מדובר בסלב מקומי בתחום. עם הזמן התחבר כפיר לצ'אי והפך ליותר משכן. כפיר היה מגיע אל צ'אי ולומד ממנו את רזי המטבח האסייתי, מפילוט דגים, המשך בגלגול סושי וכלה בהקפצת נודלס. צ'אי לימד את כפיר את כל סודות ומיומנויות המטבח האסייתי על בוריים. כך מעל לשנה. קושי ההכנה הגדול והמורכב ביותר בו כפיר נתקל היה בהכנת ה'טמאגו' – החביתה היפנית – שעל-פי כפיר טומנת בחובה מורכבות הכנה, תרכובת ייחודית ושלבים לא קלים. כפיר אומר שזו ממש לא סתם עוד חביתה יפנית. צ'אי וכפיר הפכו לחברים הכי טובים. כשתקופת הלימודים הגיעה לסיומה החליט כפיר לקבל את ברכתו של צ'אי, לחזור לארץ ולפתוח מסעדה. החליט ועשה.

אחרי מעבר משוכת הטמאגו חזר כפיר לארץ וחיפש את המקום לתיקון שלו – מסעדת "טמאגו" הוקמה במתחם צרפתי ברחוב הרצל בראשון-לציון. ב"טמאגו" תוכלו למצוא את התפריט האסייתי הרחב ביותר בארץ. יש בו קומבינציות סושי, מרקים, סלטים, מוקפצים ושלל שיפודי יקיטורי. ולא פחות חשוב: ב"טמאגו" כל התפריט כשר למהדרין – מה שמעלה אצלי את רמת ההנאה.

קבעתי עם דנה חברתי לערב אסייתי כשר ומקצועי – כמו שרק כפיר יודע לבצע לפי מה שצ'אי לימד אותו. לא יכולנו לעמוד בפני התפריט העשיר הזה. היה לנו ברור שנחמם את הקנה עם קומבינציית סושי, כי סושי אוכלים מהמקצוענים. ספיר המלצרית היפיפייה שלנו עשתה לנו סדר והמליצה על קומבינציית פיש מיקס, עם אינסיידאאוט טונה צרובה, אבוקדו, סלמון בציפוי עירית, פוטומאקי סלמון אפוי עם שמנת צמחית, עירית ושבבי טמפורה, פוטומאקי קנפיו, סלמון ובטטה ועם קצת נגירי סלמון. כל הטוב הזה הגיע על מגש ענק, מעוטר עליי בננות, שושני צנונית ומקלות גזר בצורת דקל. מופתעות משלל העיטורים, שלפנו מקלות והתחלנו לזלול. הפתיע בטעמו הפוטומאקי עם הסלמון האפוי והשמנת הצמחית. היה לו פשוט טעם שלא מוצאים בכל מקום, שהקנה לו שילוב האפייה של הסלמון. אנחנו ממליצות על המנה הזו בחום. הנגירי סלמון גם בלט בטריותו ובאיכות הסלמון. כפיר מקפיד על חומרי הגלם היקרים ביותר והטריים ביותר. כמו שהוא רגיל מימי צ'אי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על