מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


טל ושני פינקו ופינקו – המזטים והלחמים התחילו לזרום, ואנחנו התחלנו להתענג. חמאת עשבי התיבול שהוכנה במקום הייתה מעולה, כך גם השרי בפסטו וגם החצילים הקלויים, הגווקאמולה בכלל נחטף תוך דקות. כבר בחלק הזה של הארוחה היינו מרוצות מאוד. האומלט המעולה שלי גרם לי להמהם בהנאה, פשוט מרגישים את המרכיבים בכל ביס וזה אנין טעם ברמות! עושה נעים בבטן. הסלט של שירז היה מפתיע. כדורי הגבינות והפירות היבשים היו מעולים. פשוט שלפתי מזלג וחמדתי מהכדורים האלה. יחד עם מצע הסלט כל ביס היה גול! איזה כיף שהחמיצות של הגבינה פוגשת את מתיקות הפירות היבשים. שירז ממש בירכה אותי שהזמנתי אותה.

שלב הקינוחים עלה והגיע: הפנקוטה שלי הייתה מושקעת וטעימה בטירוף. היה כל כך טעים שלא ויתרתי ודרשתי עוד קינוחים תוצרת "טל ושני". כדורי שוקולד מתוצרת הבית היו חמאתיים ושוקולדיים כהלכה, וקינוח הבית "היער השחור" המיס אותי לגמרי! מוס השוקולד האוורירי והמתקתק התמזג עם הדובדבנים המושרים בתחתית הקינוח, וגרם לכך שבכל שליפת כפית שלי דגתי גם דובדבן. כל ביס קירב אותי לאושר אמיתי וטהור כי גיליתי שיש קינוחים אמיתיים וטובים בארץ – אצל שתי המתוקות "טל ושני"!
מאת: מערכת ROL
צמד מוכשרות
"טל ושני", המסעידות המפורסמות והאהודות, פתחו בית קפה בתל-אביב. יש בו אוכל חלבי כשר ומעלף - קינוחים מושלמים, ארוחות בוקר מטריפות, ועוד שלל הפתעות שמוכרחים לנסות
כבר שנים שאני מבקרת במסעדות, בין אם במשובחות ביותר ובין אם במסעדות הפועלים הפשוטות, ותמיד כששואלים אותי מה דעתי על המסעדות בהן אני מבקרת רק משפט אחד עולה לי בראש: "האמת, האוכל סבבה, אבל תמיד הקינוחים בנאליים, משעממים". וכן – כל מי שחפץ חיכו בדובדבן שבקצפת, תמיד זוכה לאותה עוגת גבינה פירורים, או סופלה שוקולד, מקסימום פאי תפוחים. כמה בנאלי! לכל הקינוחים אותו טעם – פצצת סוכר מתקתקת. הסוכר פשוט שולט בכל הקינוחים ולי זה נמאס!!! למה אי-אפשר לגוון, לרגש, לספק קינוח ראוי? מה כבר ביקשתי – להמתיק את בטני אחרי ארוחה טובה במשהו מקורי? בעלי המסעדות נוטים לזלזל בחיך של הצרכן הישראלי וחושבים שאותו קינוח בנאלי יספק את כולם – לא עוד!

אז יצאתי להפגין במרכז תל-אביב: די לקינוחים הבנאליים! ולפתע פתאום, ברחוב ארלוזורוב ממש קרוב לדיזנגוף, נגלתה אלי פאטה-מורגנה. בית הקפה "טל ושני". טל ושני הן שתי חמודות, שהקימו לפני שתיים-עשרה שנה עסק שהעניק ללקוחות שירותי קייטרינג חלבי כשר והפך קל מהרה לפופולארי מאוד. לאור הדרישות של הלקוחות לטעום עוד מידיהן, הן פשוט לא עמדו בלחץ ופתחו את בית הקפה שמיועד לכל מי שרוצה לטעום מהספציאליטה שלהן: ארוחות בוקר וקינוחים. מיד כשנתקלתי במקום צלצלתי לשירז חברתי הצמחונית והזמנתי אותה לבוא לחנוך איתי את "טל ושני".

ל"טל ושני" ארוחות בוקר מיוחדות, או יותר נכון לומר – אמיתיות. כל המרכיבים איכותיים (למשל גבינת השמנת שתקבלו לא תהיה 5% אלא שמנת אמיתית), ולכל ארוחת בוקר יש מזטים מתאימים וגם קינוח build in. כמה עושר. את ארוחת הבוקר הישראלית תקנחו במיני סופלה שוקולד מתוצרת "טל ושני". בארוחה הכפרית, בנוסף לביצים, למזטים וללחמים, תתענגו גם על סלט ירוק, סלט קוסקוס וזיתים סוריים, ותקנחו במוזלי. ואני זכיתי בארוחה האיטלקית – בה מככבים מזטים מקסימים של ממרח עגבניות מיובשות, עגבניות שרי ופסטו, פטה, קונפיטורה ומיני פנקוטה, וכמובן שתייה ולחמים – באומלט. באומלט של האיטלקית יש זיתי קלמטה, חציל קלוי, גבינת פטה ומעט פסטו. הייתי חייבת לטעום מהאומלט הפשטדתי הזה. שירז בחרה בסלט ירקות עם כדורי גבינות פטה ועיזים וחתיכות פירות מיובשים, עליי בייבי וארוגולה בוויניגרט הדרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על