מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


שני אהובתי קיבלה את פנינו וכדי לצנן לנו את החום, מיד פינקה אותנו בקפה קר אמיתי מאספרסו משובח (ללא אבקות, רחמנא ליצלן)."לטל ושני"נכנסים רק חומרי הגלם המשובחים ביותר!לפתיחה חלקנו סלט קוסקוס קליל וכיפי עם טאץ' רענןשל קוביות מלפפונים, פלפלים בצל סגול ונענע. גלעד 'הלאים' את המנה והעביר אותה לגזרה שלו. אני לא נשארתי חייבת ומיד הזמנתי ארוחת בוקר כפרית שמוסיפה לי עוד מסלט הקוסקוס המבורך הזה, יחד עם סלסלת לחמים, שלל גבינות, זיתים, ריבת תאנים תוצרת ביתומוזלי לקינוח. האומלט שודרג עם מעט גבינת פטה ועשבי תיבול. ביס אחד מהאומלט הספיק כדי לפנות לשני ולשחרר הצהרה של אומן בפוטנציה: "לא להאמין איך שכל פעם אתן מדייקות בנימוחות הזו של האומלט–ונימוחות זה יותר מהטעם, זו פשוט אומנות!"
גלעד הזמין את מנת היום המתחלפת, לזניה איטלקית אמיתית עם גבינת ריקוטה, פטה ועיזים. שילוב הגבינות בלזניה (נטולתהשמנת) העניק לה אופי וקליל יותר. גם רצועות הבצל, העגבניות והפלפל הטרי נתנו למנה חמיצות קיצית, כזו שאפשר לאכול בכל שעה. את הרוטב החמצמץ ניגבנו עם לחם המחמצת של ארוחת הבוקר, ופשוט לא יכולנו להפסיק לאכול.

שני חייכה אלינו למראה הלובן של הצלחת הריקה. היא כבר תכננה את העונג הבא: מוסי הקיץ החדשים של "טל ושני". תוך דקות היא פינקה אותנו בצלחת מוסונים מתוקים ואיכותיים. את הטאץ' של טל מרגישים בכל ביס. גלעד חמד על ההתחלה את המוס הפרליני של אגוזי לוז וקרם נוגט, והתמוגג מאושר כבר אחרי הביס הראשון. "מממממ מעולה" הוא מלמל בהנאה וגרם לי לשלוף כפית ולטעום. אכן המוס הפרליני אגוזי ומוקתי להפליא, קרמי להתמוגג. גם קסטת לוטוס במילוי קרם שוקולד וכרמל – המצאה גאונית של טל לקיץ 2012, כמו גם טרמיסו דובדבנים מעולה ומוס שוקולד בלגי עם קרם ברולה ורוטב מנגו, כיכבו בקינוחים.אני התייחדתי עם מוס השוקולד הלבן עם הדובדבנים על גנואז.מעבר לקונפליקט המרתק בין החמוץ למתוק, לקחתי דקה רק כדי להתמוגג מעוצמת הטעמים שלו. היה למוס טעם של ילדות, של בית, כזה שתמיד נרצה לחזור אליו. כמו אל "טל ושני", שכולם (כמוני) בסוף תמיד חוזרים אליו. אפילו מאמריקה.
מאת: אודליה צדוק
טל ושני – עד העונג הבא
טל יעקב ושני גפן מוכיחות שדברים טובים באים בזוגות. שימוש בחומרי הגלם משובחים ביצירתיות כובשת הופכים כל ארוחה לחגיגה מענגת של ניחוחות וטעמים שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב
לפני כשבועיים, בזמןשטיילתילהנאתי ברחובות תל אביב, פנה אליי זוג תיירים אמריקאי וביקש הכוונה. אז הסברתי פניי לתייר וביליתי איתם ערב שלם ברחובות תל-אביב. לאורך כל הערב הם לא הפסיקו להתלהבמארוחת הבוקר שהם אכלו בבית קפה הכשר הסמוך למלון שלהם. כמה היה להם טעים, וכמה היו נדיבות המנות. והקינוחים, אוי הקינוחיםהיו עשירים, הם התמוגגו, שעד שעות הערב טעמם התגלגל להם על הלשון. בערב הסעתי אותם למלון וכשעצרתי את הרכב, הם הצביעו על בית הקפה "טל ושני" וקראו בהתרגשות: "This is the place!".חיוך רחב עלה על פני כאשר הסברתי להם שזהו בית הקפה האהוב עליי מימים ימימה, ולא בכדי. "טל ושני" נחשבלאחד מבתי הקפה הטובים באזור.

בית הקפה הכשר "טל ושני" הוקם לפני שנה על ידי (תנחשו) טל יעקב ושני גפן, שהתחילו את המסע הקולינרי שלהם לפני כ 12 שנה בהכנת כריכים למשרדים. מאז הם עוד הספיקולהקים קייטרינג לאירועים ועקב הביקוש הגובר למעשה ידיהם, הקימו את בית הקפה בעשרים אצבעותיהם. טל הביאה עמה 14 שנות ותק במטבח המגלמות אהבה עצומה לשוקולד, מתוקים וכישרון יוצא דופן להמציא קינוחים שלא תראו באף מקום אחר. שני מביאה לידי ביטוי את המתיקות באירוח הלבבי,שיגרום לכל אחד ירגיש בבית וישאיר טעם של עוד. באחד מאינספור ביקורי בבית הקפה, סיפרה לי שני שלקוחות שלה עוד זוכרים להם את טעמי הכריכים שהיו מכינות לפני 12 שנה.גם אני עוד זוכרת את טעמו המופלא של האומלט האיטלקי שאכלתי אצלם... כזו נימוחות מלטפתהמלווה בזיתי קלמטה, גבינת פטה, חציל ובזיליקום רענן לא שוכחים!וכאילו כל הטוב הזה לא מספיק, כעת "טל ושני" משיק תפריט קיץ מרענן,הכולל מנות חדשות וקינוחים צוננים. התפריט הקיצי של "טל ושני" ממש קופץ למים העמוקים! אז קבעתי עם ידידי גלעד לארוחת קיץ מרעננת כדי לבדוק אותו לעומק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על