מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


למנות העיקריות הזמנו את פילה הסלמון, המוגש עם אורז מאודה ושעועית ירוקה מוקפצת; טייקו נודלס עם בקר ופטריות פורטובלו; וכן טורי יאקי, פרגית אורז מוקפץ בירקות. שלושתן היו טעימות, אך בשלב זה של הארוחה הדשנה החלטנו שכדי שנוכל לחזור הביתה רצוי שנתמקד במה שהכי טעים – פילה הסלמון שהיה נימוח בפה וטעים להפליא.

לקינוח הזמנו טפיוקה בחלב קוקוס עם רוטב פירות יער, שהעניקו מתיקות וחמצמצות נפלאות לסיום הארוחה. בזמן שהתחממנו עם תה יסמין ארומתי הסבירה לנו אושרת את חזון המקום. שלושת מקימי "טייקו" רצו לתת מענה איכותי לשומרי הכשרות ולשים סוף לתפישה לפיה כשרות ואיכות לא עולים באותו קנה, לכן ב"טייקו" מקפידים ללא פשרות על איכות מוצרי הגלם וטריותם, על מתכונים מדויקים וכן על מקצועיות הטבחים והצוות כולו. שם המקום – sushi & kitchen – משקף את השאיפה וההצלחה לשמור על סגנון ברור וייחודי בהרכבת התפריט, ועם זאת לתת מענה לסועדים עם טעמים שונים. ואכן התפריט מציע סושי דגים נאים, סושי דגים מבושלים, מוקפצים ואף מספר מנות בשריות שאינן מן המטבח היפני, כך שגם אוהדי הסושי הוותיקים, גם המתחילים, ואפילו המתנגדים המושבעים, יוכלו ליהנות מאוכל משובח מבלי להתפשר בטעמם האישי.

ב"טייקו" מציעים תפריט סטודנטים, עסקיות צהריים במחירים אטרקטיביים וגם משלוחים חינם בתוך ירושלים. בנוסף ניתן לסגור את המסעדה לאירועים של עד 50 איש.

לסיכום אחזור לנקודה בה התחלתי. מזה זמן רב חששתי שמא אהבתי לסושי לעולם לא תחזור להיות כשהייתה. בעקבות החוויה ב"טייקו" שמחתי לגלות שיש אהבות שלא מתות, פשוט צריך לחכות שהסושי הנכון יגיע.
מאת: לירון גז
אני אוהבת אותך טייקו
"טייקו" מעמק רפאים שבירושלים היא שכיית חמדה של אוכל יפני-אסיאתי כשר ומשובח. בעיקר הסושי, שהחזיר לנו את האהבה האדירה אליו בגדול!
עד לפני שנה וקצת נסיבות חיי הביאו לכך שאכלתי סושי בלי הפסקה. השלמתי הכנסה כמלצרית באחת הסושיות, ובמשך שבעה חודשים אכלתי סושי פעמיים ביום, חמישה ימים בשבוע. אמנם זה לקח קצת זמן, אך בשלב מסוים סר חינו של הסושי בעיניי – ומה שעבור בליינים רבים נראה כמו אוכל אקזוטי חגיגי ומרגש הפך בעבורי לאוכל יום יומי ושגרתי. עברה יותר משנה ובחיפוש אחר הסושי שיחזיר לי את אהבתי הנושנה הגעתי עם יאיר יקירי ל"טייקו", סושי ומטבח כשר למהדרין, בלב המושבה הגרמנית.

המסעדה ממוקמת ברחוב עמק רפאים, מעט נחבאת מהרחוב הסואן, מה שמקנה לה אווירה אינטימית יותר, כמו גם המראה האלגנטי והחמים של המקום, הודות לריהוט ועיצוב מושקע, ספות פינתיות ובר המציע תפריט אלכוהול עשיר במיוחד. את פנינו קיבלו בחום אושרת, מנהלת המקום, וכן כל צוות המסעדה שגילה ערנות ואדיבות מופתית לאורך כל הערב.

התחלנו את הארוחה בסושי: שלושה רולים צבעוניים שהגיעו במהרה לשולחננו. הצלחת הסושי תלויה בשני תנאים – טריות הדגים (והירקות) ואידוי נכון של האורז. שלושת הרולים שהזמנו היו אינסייד אאוט עם דג בפנים וגם בחוץ, כך שלא היה מקום לספק לגבי טריות הדגים, שמאוחר יותר נאמר לנו שמגיעים יום יום למסעדה טריים ולעולם לא קפואים. הדאבל טונה הגיע עם טונה אדומה, אבוקדו ומלפפון בפנים, ועטוף בטונה ואבוקדו. הדאבל סלמון הגיע בהרכב דומה, בתוספת של חסה אייסברג – טוויסט לא רע בכלל, שנתן פריכות מעניינת לסושי. הרול השלישי היה פירמידה עם סלמון סקין, אבוקדו ובצל ירוק בפנים, עטוף בסלמון ומעוטר בספייסי מיונז. כבר בביס הראשון הבנו שב"טייקו" לוקחים את הסושי ברצינות, ולאחר טעימה משלושת הסוגים שהוגשו לנו החלטנו שזהו ללא ספק אחד הסושים הטעימים שאכלנו. חוץ מהטעם והטריות שהיו ללא דופי, הסושי נעשה כנראה בידיים מיומנות, מה שניכר בהידוק נכון של הרול (מעיד גם על אידוי האורז במידה המדויקת), וכן בהגשה האסתטית ומעוררת החושים.

לאחר שנרגענו קצת מההתלהבות הגיעו שתי מנות ראשונות, סלט סשימי וצ'יקן רול. שוב אני חייבת לשבח את טריות הדגים, שכן בסשימי באמת שאין מקום להתחכמויות – אם הדג טרי הסשימי טעים. נתחי הסלמון והטונה המעולים הגיעו על מצע סלט חסה פריכה ואבוקדו רך, ברוטב פונזו עסיסי. הציקן רול, נתחי חזה עוף עם תרד ופטריות (שמפיניון, פורטובלו ושיטאקה), עטופים בעלי אגרול, היו חמימים ופריכים וזוגגו ברוטב טריאקי מתקתק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על