מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


סלט סשימי היא מנה צבעונית ונאה להפליא, מתאימה במיוחד לאוהבי הדג החי. על גבי מגוון רחב של אבוקדו, ירקות, חסה ועלי רוקט הונחו נתחי טונה אדומה שנצרבה קלות ופיסות סלמון טרי. תוספת נהדרת למנה הייתה רוטס פונזו העשוי מיץ הדרים יפני (מיץ תפוזים, רוטב סויה, ג'ינג'ר ועוד כמה מרכיבים סודיים שהשף שומר לעצמו). נהדר לאוהבי הטעמים הטריים והצבע.

סלט שעועית ואטריות זכוכית היה הניסיון הבא שלנו – זוהי קערה בינונית בגודלה מלאה באטריות שקופות (העשויות גם כן משעועית), ועליה שכבה ענקית של חמאת בוטנים וחלב קוקוס שעונה בהחלט על צרכי הקהל האנגלוסקסי ופליטי "תגלית" המאפיינים את המושבה. עם זאת, כבעל לשון ישראלית אומר שהרוטב הסמיך דומיננטי ומוגש בכמות רבה מידי וכן חסר במנה אי איזה טוויסט שייקח אותה צעד אחד קדימה.

טייקו נודלס החזיר אותנו להתפעל, כשהוא מתוגבר בארמה יפה של אטריות ביצים, נתחי בקר ו-4 סוגים שונים של פטריות (שטאקי, אנוקי, פורטובלו ושמפיניון), על בסיס רוטב שום-ג'ינג'ר. עלי התרד הטריים הביאו את הטוויסט לו ייחלנו בצלחת הקודמת והוסיפו נקודות.

ואז, בדיוק שפתחנו כפתור במכנס, זה בא – קערת סושי ענקית שיכולה להשביע כל דכפין הונחה על השולחן בצבעוניות צועקת ובאסטטיות מרשימה. היה שם טונה אדומה עם בצל וספייסי מיונז, סלמון סקין עטוף באבוקדו עם מלפפון וקוביות דלעת, ועוד. כל שחושק סושי נלהב יכול היה לרצות, כדת משה וישראל. ומה אגיד? למרות שמרבית המנות שטעמנו סיפקו חוויה אוריינטאלית נהדרת זו עלתה על כולם וניתן בהחלט להגדיר אותה כמנת הדגל המקומית. הסלמון נחתך בדיוק, וניחן בקומפוזיציית טעמים וצבעים נהדרת. הרטבים היו דומיננטיים כנדרש והוסיפו מבחר טעמים נוסף.

בסיום הסעודה הסכמנו כי מדובר בפנינה ירושלמית עם תפריט אסייתי עשיר ומוקפד, המציע לצד המגוון, איכות תל אביבית בחולצת מהדרין. העיניים המזוגגות של עבדכם הנאמן ומבטי הערצה של ראל יעידו כי מדובר בבחירה מצוינת וסיום מדושן לטיול ערב ירושלמי. מומלץ לבוא רעבים. מאוד רעבים.
מאת: יאיר אלטמן
יפני קטן עם כיפה
הסושי הכשר הטוב בציון מצא לו בית ירושלמי ראוי להשלמת חוויית האכילה האותנטית. בין בתי האבן העתיקים של המושבה הגרמנית שוכנת "טייקו" - אי של שקט ושלווה בעיצוב יפני מוקפד, עם תפריט אוריינטאלי איכותי ובמרכזו סושי כשר למהדרין
הסושי, שחדר לארצנו אי שם בסוף העשור הקודם, השתלט במהרה על השוק הקולינארי הישראלי כשהוא מביא עימו צבעוניות, דיוק אסטטי וטעמים טריים. אך דומה שיותר מכל, הישראלים אהבו את אין ספור השילובים שניתן למלא בתוך גליל אורז עטוף אצה יבשה. קטנים, מזמינים וטעימים, נחטפו עיגולי הסושי במהרה כמו לחמניות חמות - והישראלים הצביעו ברגליים. בתוך מעט מעל עשור צצו להן עשרות סושיות וכל בר ומסעדה שכיבדו עצמם הוסיפו תפריט סושי נפרד. אלא שהתענוג הקולינארי הזה, שממזמן הפסיק להיות יפני גרידא, היה הרחק מחוץ לגבול עבור שומרי המסורת, ומאמיני דת משה וישראל נאלצו להדיר רגליהם מרוב הסושיות.

עם התפתחות הקולינאריה ותרבות הגורמה בארצנו, הגיע סוף-סוף הסושי, כראוי, גם בלבושו הכשר. עטוף בסלמון, סול או טונה אדומה, הוכיח גם הברנש היפני הזה שהוא יודע לכבוש כיפה ולהישאר טעים, צבעוני ואסטטי כמו במקור.

אחד מהמטבחים שמתמחים במטעמים אסייתים בכלל- ובסושי בפרט - הוא "טייקו" – ביסטרו אסייתי איכותי וכשר למהדרין במרכז המושבה הגרמנית בירושלים. כמובן שהשכונה המקסימה הזו היא עילה מצוינת בפני עצמה לטיול ערב בבירה, בין סמטאות אבן עתיקות מימי ההתיישבות הטמפרלית מהמאה ה-19 (ותחילת ה-20); אך הסיבה שעבדכם הנאמן חוזר לבקר בה פעם אחר פעם שזורה במבחר מסעדות האיכות המפעם במקום. דבר טוב שטמון בריכוז של מסעדות איכות, זה שכל מסעדה שנופלת מעט מסולם הגורמה פשוט לא עומדת בתחרות - ומפנה את מקומה. כך נשמרת רמת הקולינאריה במושבה הגרמנית ו"טייקו", שנפתחה באוגוסט אשתקד היא בין ההוכחות לכך.

בתי אבן עתיקים, גגות רעפים, חלונות מקושטים ותאורת רחוב עמומה מספקים רומנטיות בשפע. וכאילו כל זה לא הספיק, המקום גם טובע בגינות ירק רבות, המקנות לשכונה קסם כפרי אקזוטי. המקום המושלם לקחת אליו את בת זוגתי – ראל אליהו שהגיעה אלינו הישר מבומבי.

נכנסנו אל "טייקו" בסמטה צידית. עיצוב המקום נעשה בסגנון יפני מוקפד - משימוש מתאים בעץ, חלונות זכוכית מלבנית ועד לבישת "קימונו" – תלבושת יפנית מסורתית, בה מצוידות המלצריות. משמעות המילה טייקו ביפנית היא שפע – מה שמתבטא גם בהרכב קהל הלקוחות הנאמן המקומי, שמתאים לרבגוניות הירושלמית. תוכלו למצוא כאן את כולם – מחילוניים גרגרניים (כמוני) כמו גם סטודנטים וזוגות צעירים, דרך חובשי כיפות ועד חרדים אדוקים.

פתחנו ב"צ'ויה", שהוא יין שזיפים יפני מתקתק עם הד לא ברור, שהיה ביזארי מידי ללשון ההודית של ראל. מרק קרם התירס שהגיע בציר עוף, כרישה, גזר ומעט ג'ינג'ר ושום היה כבר משהו אחר והעלה את התיאבון לשנינו. למנה זו יש גם מה להציע בויזואליות שלה כשהיא מעוטרת בשמן צ'ילי ושומשום שחור. יש לציין שעל אף המרכיבים האגרסיביים טעמו עדין והרמוני יחסית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על