מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017
וחומץ בלסמי הייתה טעימה ומעניינת (מסתבר שחומץ בלסמי ממש מוסיף לספגטי). גבינת הפטה נתנה את הטון והטעם העשיר לכל ביס. אך ההפתעה הייתה בתחתיתה של הצלחת. שם התחבא האוצר האמיתי, הפלפלים הקלויים ששחו בטעמו של הבלסמי, היו מענגי חך. לא יכולתי לעבור על הטעם הזה בשקט והוראתי למאפיונר לטעום גם. אכן, יש אישור לכך שאני אנינת טעם.

האדון המאפיונר הזמין מנת סלמון מתפריט ה"ספורטעים" החדש של הרשת – שמכיל מנות דלות שומן ומציין את אחוז השומן לכל מנה. מנת הסלמון בת 7% השומן התגלתה כמנת דג שלא הייתה מביישת את מנת הדג הראוי לארוחת ערב שבת. הדג גילה נימוחות שטרם נתקלתי בה בסלמון (וכן, אני אוכלת הרבה סלמון, אנינת טעם, לא?). מסתבר שזהו הסניף היחיד שמכיל מנות דג טריות ולא קפואות ככל הסניפים, ואכן זה הורגש לחכי ולחכו. מנת הסלמון הוגשה עם קישואים, בטטה, ותפוחי אדמה צלויים, שאכן חוסלו על ידי המאפיונר, פרט לקישואים שאותם אני, אנינת הטעם חיסלתי (מסתבר שלמאפיונרים אין הרבה אנינות טעם). המנה מוגשת עם רוטב טוסקני בצד שהיה טעים אפילו כשלעצמו וגם הוא חוסל.

לקינוח, המאפיונר הזמין מוס חלבה ואנוכי, אנינת הטעם, הזמנתי טירמיסו. מוס החלבה היה קר מרענן ולא כבד, עם שבבי חלבה לעינוגו המושלם של המאפיונר. הטירמיסו היה קרמי ורווי ברנדי השתלב טוב עם היין שלגמנו עוד מקודם. אין! הם פשוט יודעים לעשות את העבודה עם המנות המושקעות שלהם. יש להם ברירה? אחרי הכל יש להם עסק עם אנינת טעם, שלצידה מחסל שכיר...
מאת: אודליה צדוק
ספגטים ר"ג: מבצע חיסול הפסטה
סניף "ספגטים" שבמתחם הבורסה מביא עמו בשורה רעננה לאזור המתפתח כל כך מבחינה קולינארית. קודם כל, מדובר בסניף כשר, שהיצע הפסטות שבו השאיר אותי עם פה פעור. גם הסלמון היה מצויין. הכול חוסל בתוך שניות, אבל הטעם נשאר עוד הרבה זמן...
תמיד מעניין לנסוע ליד אזור הבורסה. המסעדות הצבעוניות, המגדלים הגבוהים, והכל מול מפעל עלית, מעין מגדלור לפיו קל לאתר את האיזור. לאחרונה נגלה לי (אני – אנינת הטעם), שלפני כחצי שנה נפתח במתחם סניף חדש של רשת "ספגטים". אך הפעם (הפתעה!) הסניף כשר ומסיר ממני דאגות. אחוזת סקרנות, התקשרתי לרני ידידי (להלן המאפיונר, פרטים בהמשך) וקבענו לארוחת ערב כשרה.

כמובן שמוצלחים שכמונו מצאו חנייה תוך שניות. נכנסו ל"ספגטים – רמת גן" ואם היינו בטוחים שאנחנו ממש מקוריים עם המחשבה ללכת ל"ספגטים" באמצע השבוע - מסתבר שלא. גילינו מסעדה מלאה כמעט עד אפס מקום. המקום מיועד גם לאירועים ובאמצע היום מתמלאת המסעדה בזכות הארוחות העסקיות.

לאחר שהתיישבנו, נזכרתי, שאני כבר כל היום משתוקקת לכוס יין (כאילו שכחתי לרגע...). היה ברור שאיך שהמלצרית (עדי במקרה זה) תגיע לקחת הזמנה, אזעק: "יין, יין", מיהרה עדי לשאול: "יין הבית?", ואני נכנעתי "כן, כן" (מנות הבית תמיד טובות יותר, תשמעו לי!). היין מבית היוצר של ברקן-סגול, היה ממש מה שהשתוקקתי לו כבר ימים. מתיקות חצי יבשה שזו. אכן, "ספגטים" יודעים מה טוב לי.

כמנות הראשונות הזמנו פטריות פורטבלו לגברת, שהגיעו ממולאות עגבניות וגבינת פטה, כשמעל נחה לה עירית קצוצה. טעים ומטובל בדיוק מופתי, שילובם הנימוח של הפטריות עם הגבינה תמיד עושה לי את זה.
האדון הזמין מרק עדשים שהוגש עם רבע לימון וקרוטוני פוקצ'ה. שחוסלו תוך שניות עוד לפני המרק, שגם הוא חוסל ע"י המאפיה. (האדון שוקל להצטרף לשורותיו של טוני סופראנו, עקב רמת חיסולים כבדה).

למנה העיקרית הזמנתי פסטה בלוגרו שהומלצה על ידי המלצרית, אך לקחתי הפעם ספגטי מחיטה מלאה. הובטח שלא ארגיש בהבדל בין ספגטי עם חיטה רגילה לבין ספגטי חיטה מלאה, לא ננסה? מקסימום יש לי פה מאפיונר שיגן עליי עם מקצועיות החיסול שלו. המנה שכללה פלפלים קלויים, גבינת פטה
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על