מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


לא רצינו לפספס הזדמנות לטעום מהכל, ולכן הוספנו להזמנה של הארוחה העסקית גם מרק פולני קומפלט עם קרפלך, קניידלך ואטריות, שהיה "המחייה". בדיוק מה שצריך בסופו של יום עבודה. אין כמו מרק כדי לחזור הביתה, לשורשים. אני הייתי בעננים, או יותר נכון – בפולין. לעיקריות טעמנו מכל הבא ליד: לשון בקר שמאוד אהבתי, שוק ברווז ברוטב, קציצת בקר ענקית המכונה "קלופס", שהייתה גדולה, שמנמנה ועסיסית, ונהניתי ממנה מאוד. מובן שגם הוגש לנו התבשיל היהודי הכי אמתי שיש – צ'ולנט עם קישקע, שאני ממש אהבתי. בשלב הזה שירה כבר הפסיקה לאכול ואילו אני נהניתי מכל מנה ומנה.

התמלאנו באופן חריג (עם שילוב של הרבה בשר וצ'ולנט לא מגיעים רחוק), אבל תיאבון לקינוח בוודאי שהיה. תומר פינק אותנו גם בוודקה שזיפים ביתית, קלילה, מתקתקה ונהדרת, להעלאת המורל, והמטיר עלינו קינוחים כשרים ומעולים: תחילה הוגשו מוס חלווה קר עם שוקולד בכלי נירוסטה קפוא. מה יותר טוב מזה להתחיל את שלב הקינוחים? פשוט מעדן מעולה!!! נימוח וקליל עם זיכרונות מבית סבתא. עוד הוגשו לנו קיגל חם, כזה שמוגש בחום מפתיע אחרי המוס, וכמובן מגדל סוכריות קשות ועוגיות יבשות בהגשה ביתית.

יצאנו מ"שמוליק כהן" קצת שיכורות ומאוד שבעות ומרוצות. אמרתי לשירה שהגעתי למסקנה שהייתי פולנייה בגלגול קודם, שזה אומר שגם גיליתי שאני לא צריכה הרבה כדי להיות מאושרת, רק לקפוץ ל"שמוליק כהן". תבואו גם!
מאת: מערכת ROL
למבינים באוכל
המסעדות המגישות אוכל יהודי אירופאי עם טעם של פעם שמזכיר נשכחות הן מצרך מבוקש בארצנו. מסעדת "שמוליק כהן" האיכותית והנהדרת שוכנת בדרום תל-אביב ומושכת אליה קהל הרעב למטעמיה המופלאים והכשרים
יודעי דבר גילו לי שישנה ברחוב הרצל בדרום תל-אביב פינת חמד פולנייה אותנטית (יש דבר כזה), עם האוכל הכי יהודי שיש ותפאורה מבית סבתא. מיד קפצתי נלהבת. שמה של המסעדה, נאמר לי, הוא "שמוליק כהן", והיא הוקמה עוד בשנת 1936(!), על ידי שמוליק, פולני הגון, שיודע לבשל אוכל פולני-יהודי אמיתי וגלאט כשר.

ל"שמוליק כהן" הגיעו במשך השנים (77 בינתיים, ועוד היד נטויה) אנשים מכל הארץ. ביקרו במקום נשיאים, ראשי ממשלה, רבנים מפורסמים ואנשי תקשורת. הייתי מוכרחה למהר ולפקוד את המקום הזה וכך, באמצעו של יום עבודה מפרך ומתיש, לקחתי את שירה חברתי, שהגיעה לתל-אביב ממטולה ומתגעגעת לבית סבתא, להפוגה של נחת. ולא רק נחת אלא גם רוגע שנגרם כתוצאה מאוכל טוב, יהודי אמיתי, כמו שרק פולנים יודעים להכין.

את פנינו קיבל תומר, נכדו של שמוליק, שמנהל את המסעדה כבר מספר שנים. על קירות "שמוליק כהן" תלויות תמונות של מבקרים במסעדה וביקורות עיתונאיות ממוסגרות לצד תמונות אומנות רבות. כמו בית פולני אותנטי. לפתיחה, ובהתאמה לאווירה האירופאית, הונחו על שולחננו כוסיות וודקה לימון שנעשתה במקום. השקנו "לחיים" בשמחה. כבר נהיה כיף בפולנייה. אחרי בחינת התפאורה נשאר רק להגיע למבחן הטעם. רציתי לדעת מהו האוכל הפולני האמיתי שכולם מדברים עליו. על שולחננו הונחו סלטי היום: כבד קצוץ מעולה, שמשתלב נהדר עם ממרח סלק וחזרת. חברתי הפולנייה תמיד הנחתה אותי שכבד קצוץ הולך מעולה עם חזרת ואכן כך! הכבד הקצוץ היה אוורירי ונימוח באופן מפתיע. לא עוד ממרח דחוס ומוצק. פשוט עונג נימוח עם טעם ביתי. עוד הגיע סלט חצילים בטחינה, שגרם לשירה להמהם מאושר ולהתלהב: "ממש טעם של קלוי". טעמתי וגיליתי שהיא צדקה, ממרח מעולה. עוד זללנו הרינג כבוש וסלט ביצים עם גריבלך (עוף מטוגן), שהביאו אליי טעם חדש ועשיר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על