מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


לראשונות הזמנו מרק פולני קומפלט, עם קרפלך, קניידלך ואטריות, שהיה "המחייה". בדיוק מה שצריך בערב סגריר של סוף יום עבודה. אין כמו מרק כדי לחזור הביתה, לשורשים. אני הייתי בעננים, או יותר נכון – בפולין. לעיקריות טעמנו מכל הבא ליד: לשון בקר שמאוד אהבתי, שוק ברווז ברוטב, קציצת בקר ענקית המכונה "קלופס", שהייתה גדולה, שמנמנה ועסיסית, ונהניתי ממנה מאוד. מובן שגם הוגש לנו התבשיל היהודי הכי אמיתי שיש – צ'ולנט עם קישקה שאני ממש אהבתי. בשלב הזה שירה כבר הפסיקה לאכול ואילו אני נהניתי מכל מנה ומנה.

אכן התמלאנו באופן חריג (עם שילוב של הרבה בשר וצ'ולנט לא מגיעים רחוק), אבל תיאבון לקינוח בוודאי שהיה. תומר הגיש לנו וודקה שזיפים ביתית, קלילה, מתקתקה ונהדרת, להעלאת המורל, והמטיר עלינו קינוחים: תחילה הוגשו מוס חלווה קר עם שוקולד בכלי נירוסטה קפוא. מה יותר טוב מזה להתחיל את שלב הקינוחים? פשוט מעדן מעולה!!! נימוח וקליל עם זיכרונות מבית סבתא. עוד הוגשו לנו קיגל חם, כזה שמוגש בחום מפתיע אחרי המוס, וכמובן מגדל סוכריות קשות ועוגיות יבשות בהגשה ביתית.

יצאנו מ"שמוליק כהן" קצת שיכורות ומאוד שבעות ומרוצות. אמרתי לשירה שהגעתי למסקנה שהייתי פולנייה בגלגול קודם, שזה אומר שגם גיליתי שאני לא צריכה הרבה כדי להיות מאושרת, רק לקפוץ ל"שמוליק כהן". נסו זאת גם אתם.
מאת: אודליה צדוק
שמוליק כהן - להתמכר לטעם
מסעדת "שמוליק כהן" התל-אביבית כבר קיימת יותר מ-75 שנה, ומאז ועד היום ממשיכה להגיש לאורחיה אוכל יהודי מזרח-אירופאי, גלאט כשר, משובח ומנחם. בדיוק מה שצריך כדי לרומם את מצב הרוח
תמיד הייתי מחוברת לשורשים ולמסורת. התעניינתי, למדתי וחקרתי את ההיסטוריה שלנו כעם וכמורשת. אבל, בתקופה האחרונה בנוסף לחיבור התמידי שלי, גיליתי אפילו משיכה לא מוסברת וחזקה ליידיש ולגינונים הפולניים של פעם.

מקורות יודעי דבר גילו לי שישנה ברחוב הרצל בדרום תל-אביב פינת חמד פולנייה אותנטית (יש דבר כזה), עם האוכל הכי יהודי שיש והתפאורה מבית סבתא, "שמוליק כהן" שמה. "שמוליק כהן" הוקמה ב- 1936, על ידי שמוליק, פולני הגון, שיודע לבשל אוכל פולני-יהודי אמיתי וגלאט כשר. ל"שמוליק כהן" הגיעו במשך השנים (75 בינתיים, ועוד היד נטויה) אנשים מכל הארץ. ביקרו במקום נשיאים, ראשי ממשלה, רבנים מפורסמים ואנשי תקשורת.

לאחר יום עבודה מפרך ומתיש לקחתי את שירה חברתי, שהגיעה לתל-אביב ממטולה ומתגעגעת לבית סבתא, לערב של נחת, של רוגע, של אוכל טוב, יהודי אמיתי כמו שרק פולנים יודעים להכין. את פנינו קיבל תומר, נכדו של שמוליק, שמנהל את המסעדה כבר שלוש שנים. על קירות "שמוליק כהן" תלויות תמונות של מבקרים במסעדה וביקורות עיתונאיות ממוסגרות לצד תמונות אומנות רבות. כמו בית פולני אותנטי. לחימום האווירה האירופאית הונחו על שולחננו כוסיות וודקה לימון, שנעשתה במקום. השקנו "לחיים" והתחממנו קלות. כבר נהייה כיף בפולנייה.

אחרי בחינת התפאורה נשאר רק להגיע למבחן הטעם. רציתי לדעת מהו האוכל הפולני האמיתי שכולם מדברים עליו. על שולחננו הונחו סלטי היום: כבד קצוץ מעולה, שמשתלב נהדר עם ממרח סלק וחזרת. חברתי הפולנייה תמיד הנחתה אותי שכבד קצוץ הולך מעולה עם חזרת ואכן כך! הכבד הקצוץ היה אוורירי ונימוח באופן מפתיע, לא עוד ממרח דחוס ומוצק, פשוט נימוח עם טעם ביתי. עוד הגיע סלט חצילים בטחינה, שגרם לשירה להמהם מאושר ולהתלהב: "ממש טעם של קלוי". טעמתי וגיליתי שהיא צדקה, ממרח מעולה. עוד זללנו הרינג כבוש וסלט ביצים עם גריבלך (עוף מטוגן) שהביאו אליי טעם חדש ועשיר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על