מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017

בנוסף קיבלנו מנת גלילות חציל במילוי בשר עגל וחזה אווז מעושן, שהוגשה ברוטב עגבניות. מנה זו מהווה אחת מן המנות החדשות המוצעות במסגרת תפריט הקיץ המרענן. משה סיפר כי התפריט מתחדש על פי חילופי העונות. מנת החצילים, היא מנה קיצית, מהנה וקלילה. חזה האווז המעושן הוסיף גיוון למנה שהיתה טעימה. שתי המנות העיקריות שלנו נעו לכיוונים שונים, במהותן וגם באופיין: האחת – מנה בשרית, היתה תבשיל בקר בצ'ילי, שהגיע בצלחת קעורה והריח מצוין. השנייה – דג דניס בטחינה גולמית, היתה טעימה מאוד ומהנה, ולא יכולתי שלא לנגוס גם בעור הקריספי, דבר שאני לרוב מעדיפה לוותר עליו, מטעמי דיאטה. מחירי המנות העיקריות התגלו כסבירים ביותר.

לקינוח הוגשו לנו גלידה מעוטרת בשבבי חלבה, ופאי שוקולד, שניהם פרווה, כמובן. שירה נהנתה מהחלבה מאוד, ואילו אני, שאינני מאוהדי החלבה, שמחתי על כך שדעתה של שירה הוסחה מפאי השוקולד שלי, שהיה כה נהדר, עד כי לרגע שכחתי כי אינו חלבי.

מסעדת שלייפר מאפשרת גם ארוחת טעימות, הכוללת כ-14 מנות: מבחר מנות ראשונות, עיקריות, ואפילו כמה אופציות של קינוחים. מחירה של ארוחת הטעימות תלוי במצרכים הטריים המובאים למסעדה מן השוק באותו יום, והוא נע בין 150 ל-180 שקלים לאדם.

כשתבקרו ב"שלייפר" תוכלו לפגוש במקום קבוצות של מטיילים, ישראלים או תיירים, המגיעות כדי לאכול ארוחה טובה. בילוי נעים במיוחד לאחר הסתובבות בשוק המופלא. עזבנו את המסעדה שבעות ומרוצות. כשיצאנו הבחנו בניגוד המרשים בין רחוב יפו הסואן למסעדה השקטה. כאילו היינו בעולם אחר. ובכל זאת היה כיף גם לצאת לרחוב שוקק החיים, ובמיוחד אל מזג האוויר הנפלא (ומעוט הלחות!) של ירושלים.
מאת: נעמה הלוי
שלייפר: היינו ילדים וזה היה מזמן
שלייפר, ירושלמית כשרה המציעה לתיירים מחו"ל, למבקרים מזדמנים, או למקומיים שיודעים לאן כדאי להגיע והיכן מומלץ לסעוד מבין שפע המסעדות שבעיר הבירה, ארוחות מצוינות באווירה הנכונה. אם עוד לא הכרתם – אף פעם לא מאוחר מדי!


מסעדת שלייפר ממוקמת ברחוב יפו, בצמוד לשוק מחנה-יהודה, בבניין אשר נבנה בשנת 1877 והיה בית הילדות של משה שלייפר, בעל המסעדה. בית הילדות שופץ והפך למסעדה. זוג השלייפרים מגיע למעשה מעולם השיווק: אלה עסקה במלונאות, ומשה שיווק ציוד רפואי ותרופות. לאחר שהכירו גרו השניים במבנה, עוד בטרם הפך למסעדה, ואף הולידו בו את בנם הבכור, שחר.

המסעדה מחולקת לשניים: אזור הישיבה, אשר בו בקושי ניתן לשמוע את קולותיו של רחוב יפו הסואן, ואזור הדלפק-הבר-והמטבח, הפונים אל השוק. בצד זה יכולים באי השוק לרכוש מהמסעדה ארוחות ביתיות, ואילו בצד השקט, שפניו אל הרחוב, ישבנו אנחנו – שירה ואני, לסעוד את ליבנו בארוחה טעימה. קירות האבן הירושלמית והקשת המפורסמת, שבהם נתקלתי בביקוריי במסעדות ירושלמיות נוספות, נתנו לי כמו תמיד הרגשה מיוחדת, אפילו ביתית. יש משהו חמים ונעים בבנייה הזו בחלל הפנימי של המסעדה. בכניסה למסעדה – פינה קטנה המיועדת לנגני הג'אז, שמופיעים במקום בערבי ראשון, רביעי וחמישי. על בימה קטנה ניצבים כסאות עץ הממתינים לנגנים. מסביב ניתן לראות כלי מטבח ישנים וכל מני "צעצועים" חמודים, המהווים תפאורה למסעדה, כמו גם מדפי יינות שונים. ואם אתם שייכים לקהל לוגמי היינות, מדובר ביינות תוצרת הארץ, יקבי בוטיק ויקבים גדולים, ומחירם נע בין 70 ל-130 שקלים לבקבוק.

המנות הראשונות התגלו כחביבות וביתיות: פאטה כבד עוף בפטריות, חציל בלדי בטחינה, מעוטר בסלט עגבניות, בצל וביצה קשה מפוררת, לחם מתובל בטעם של "על האש", שהוגש ולצידו סלט כרוב ופסטו פטרוזיליה טעים, וה"טוויסט" המפתיע במסעדה מסוג זה – מנת פטריות בחלב קוקוס ועגבניות, אשר לה צבע כתום יפה. המנה הוגדרה כ"פתרון מעולה לדתיים" בפי משה, שמסעדתו כשרה-בשרית. "תרשמי, תרשמי!", אמרה לי שירה ידידתי הדתייה, אשר התלהבה מהרעיון ואהבה מאוד את המנה, שהיתה קטנה אך טעימה.
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על