מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


אנטרקוט ברוטב תמרהינדי היה נפלא. פרוסות אנטרקוט רכות ונימוחות נחו להן בתוך רוטב התמרהינדי החמצמץ-מתקתק, הבשר היה חף משומנים מיותרים ונותר עם השומן הדיאקריטי האופייני כל כך לאנטרקוט אשר מעניק לו את טעמו השמימי. בצלחת הסמוכה נחו להם מדליוני פילה בקר על רוטב טחינה תמרהינדי מעניין, סתור כיוונים, בועט בחן. מדליוני פילה הבקר היו ממולאים במעין סיגר עוף מתובל, שנתן טוויסט נחמד למנה ועניין את העין והפה. מילפוי של פילה דג דניס ברוטב אסייתי היה נציג גזרת הים בסשן העיקריות. על צלחת קראמית נאה, נחו להן מעדנות פרוסות פילה הדג כששכבות של רוטב עגבניות שרי, עלי מנגולד מוקפצים ופטריות צלויות חוצצות ביניהן. לצד כל אלה הוגש קוסקוס שצבעו ירוק מעשבי תיבול, ששולבו בו ביד נועזת ורמה והעניקו נופך ממריא למנה המוכרת והידועה.

הקינוחים היו חגיגה בפני עצמה! אלה מוכנים במקום בעמל ושקידה. טארט-טאטן אגסים ברוטב קרמל וקוקוס, בליווי סורבה תותים, היה חמוד לפתיחה, שאר המנות הגיעו בצעדה. סלסילת קדאיף ממולאת פירות יבשים ושלל אגוזים ברוטב וניל, בליווי סורבה פסיפלורה הייתה מעולה, סטייל בקלאווה אבל עם המון שיק והקפדה. מנת השף נתגלתה כקרפ ממולא בקרם פטיסייר קוקוס, בליווי רוטב טופי עם בננות ואננס, מנה שמתאימה במיוחד לחובבי המתוק העז. הטובה שבחבורה הייתה ללא ספק מנת סופלה השוקולד. על שולחננו נחת סופלה שוקולד ברוטב גרנד מרנייר וואסבי וסירופ תפוזים, ולצדו כדור איתן של סורבה פירות יער וקסיס מעולה. הסופלה היה עשיר ואיכותי מאד, וניכר היה כי חומרי הגלם במנה הם מן האיכות הגבוהה ביותר.

טוב היה במסעדת שיזן. מקום לא גדול, עם הידור שקט, מודרני ונעים מאד, המגיש אוכל מוקפד. השף קולין דואג שהאוכל המוגש יהיה לא רק טעים אלא גם יוגש בצורה אסתטית ומרתקת, מה שיוצר חוויה מלאה ומפנקת בכל המובנים. הקרבה לים נותנת אותות הזדככות ברוכה ובליל הלשונות העוטף תוך כדי ארוחה משווה למקום אווירה "חוץ לארצית" שונה. תה עם נענע היה סיומת נפלאה. במקום, התברר לי, מוגשת גם ארוחת בוקר לתפארה, הכוללת בופה "אכול כפי יכולתך" עם גבינות בוטיק, מיני דגים כבושים ומעושנים, לחמים, סלטים מעניינים, יוגורטים, קונפיטורות, דגנים, קישים, מיצים טבעיים, שתייה חמה. הבטחתי שאדגום בקרוב.
מאת: רועי שטיינברג
בשבי קסמי שיזן
פינוק בסגנון יאפס בר, הממוקם באי של שלווה בלב מלון ספא, אל מול חופי הים התיכון, עם חגיגת טעמים מרהיבים ושילוב איכותי ומנצח של איכות ושירות מצוין – את כל אלו תמצאו בשיזן הכשרה.
בדיוק חזרתי מ shizen. אני רווי לשובע, מדושן ללא הפסקה, סחוט מעייפות, מותש עם חיוך ענוג, מתאווה למיטה + מזגן + פוך. וודאי תתהו "על מה הוא מדבר? מה הוא ממלמל שם? האם הוא זקוק לעזרה..?! אולי איבד את קו שפיותו [המעורער ממילא]?" ואני רק אומר להצדקתי - אולי זה מה שעשה לי האוכל הנהדר שטרפתי לפני שנייה, אולי היין המשובח שנלגם בלא הפסקה, אולי זו פשוט כל עסקת החבילה...

הייתי במסעדה מעולה. מסעדת שיזן הכשרה, הממוקמת במלון ספא Shizen אשר שוכן במלון דניאל בהרצלייה, האדירה בי חוויה טעימה. כבר בכניסה לפתחה של המסעדה חשתי כאילו נמשיתי ממנהרת הזמן הדמיונית לחופים רחוקים בעלי אופק אחר, בהיר יותר, בזמנים שקטים, שלווים, רחוקים. העיצוב מהודר ומוקפד, בעל קו נקי ויוקרתי מאד. מהתקרה משתלשלים אהילים, שנוצרו בהשראה יפנית עם טוויסט מעניין, וילונות רכים משתפלים מטה בסמיכות אפרפרה, כמעט מלודית. קירות המסעדה בגווני בז' רך חובקים שולחנות מהודרים מעץ מלא ובעל נוכחות, חיפוי זכוכית בוהק מעליהם, סכו"ם נוצץ מסודר עליהם, כמו ממתין למלאכה הקולינארית הראויה ולצדו מרובעי אנדר-פלייטים בצבעי חמרה לוהטת בעיצוב יפני. מוסיקת עולם ערפילית הנעימה ברקע.

שיזן מגדירה עצמה כיפאס בר, מושג המבטא את השילוב המושלם בין מינימליזם, טעמים וסגנון. היפאס בר משל[ה]ב בין המטבח היפני והטאפאס הספרדי, בתיבול טאץ' ים תיכוני. תוצאת השילוש הקדוש היא פיאסטה חושית מופלאה. על המטבח מנצח ברוב הדר השף של שיזן, קולין גילון שמפיק תחת ידיו מנות יצירתיות ומופלאות. קולין, אשר רכש את השכלתו בביה"ס המוביל בתחום, ה"קורדון בלו", בפריז שבצרפת, מושפע מתורות, תרבויות וכיוונים שונים, ומשתדל ליטול מכל ההשפעות הללו את שהינו המובחר והרלוונטי ביותר.

שנתחיל לאכול? מרלו ירדן 2001 נמזג לכוסות ועימו החלה הארוחה. המרלו המוכר של ירדן לא אכזב גם הפעם. פשוט ונעים. המנה המשולבת מבית שיזן פתחה את חגיגת הראשונות שבאה עלינו לטובה. על צלחת ריבועית יפהפייה בצבע טורקיז נחו להן 3 מצקות נאות, כשבכל אחת מהן לפי הסדר, אמפנדס פריך וטוב במילוי בשר בקר בסלסת עגבניות פיקנטית, ספרינג רול ממולא בשר ברוטב חמוץ מתוק וצ'וריסוס נהדר, לטיני סוחף, עטוף בחזה אווז מעושן מעולה. חגיגת הטעמים והטקסטורות הייתה מודגשת ומלהיבה. הבאה בתור הייתה מנת טונה שנצרבה קלות ונתעטפה באצת נורי פריכה בדגשי ניחוח מעמקים, מלווה בסלט קר של אטריות שעועית שקופות ורוטב איולי שומשום. מנת סימפוניית פטריות צרובות ברוטב איולי ושומשום הייתה הבאה בתור, וכללה מגוון סוגים של פטריות פורטבלו, שמפיניון ויער, שנצרבו על הפלאנצ'ה הלוהטת והוגשו עם זליפות נאות של רוטב האיולי שומשום הנהדר. מגש סושי וסשימי היה הבא לפאר את השולחן. על מצע עץ מלבני הונחה קומבינציה לתפארת של רולים מסוגים שונים, פיסות סשימי בשרניות ורכות של סלמון וטונה אדומה ו"סנדביץ'" סושי חגיגתי. בשילוב עם רוטב הסויה ומחמצי הג'ינג'ר הכבוש השמחה הייתה גדולה. בין לבין טופפו להם המלצרים, אסף ואלכס, בנעימות חרישית ושירתו אותנו נפלא ואיכותי. יין ירדן ויונה לבן יבש 2004 סיפק אתנחתה ראויה בין הראשונות לעיקריות. יין טעים מאד, בעל גוונים אדמתיים, מיושן בעץ אלון, מתקתק במידה הנכונה, קולח בשובבות, מכין לבאות. הגיעו העיקריות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על