מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 23.11.2017
מסעדת שיאן


לאחר הפתיחות המוצלחות הגיעו המנות העיקריות יותר, פרגיות בטמפורה עם אננס ברוטב מתוק של דבש וסויה, את המנה הזו הגדיר נדב כמנת "one way", כלומר מנה שלעולם לא חוזרת למטבח, ובאמת, איך אפשר לטעות עם פרגיות פריכות, עטופות ברוטב מתוק ומלוח וחתיכות אננס עסיסיות לרענון המנה?! חוץ מזה קיבלנו עוף תאילנדי – רצועות עוף מתובלות בקארי ושלל תבלינים נוספים יחד עם ירקות פריכים. מנה עם טעם חזק יותר. אהבתי מאוד. לצד שתי המנות הבשריות קיבלנו אורז קמבודי, שהוא אורז מוקפץ עם טופו ברווז ועוף, מנה מעושנת משהו שנעם אהבה מאוד, אני התמדתי בשתי האחרות.
לאחר שניקינו את הצלחות במסירות נפש, שאל נדב אם נרצה לשמור מקום לקינוח או לנסות עוד משהו. נעם כבר הראתה סימנים של קשיים בהתמודדות, אך אני הייתי גרגרנית והודעתי ש"לקינוח יש קיבה נפרדת" וכך קיבלנו שני שיפודי אנטריקוט (במנה המקורית זה שלושה, במקרה שלנו שניים הספיקו בהחלט) מטוגנים בשמן עמוק, עם רוטב טריאקי. מסקנתי: למרות שהמבשר היה עשוי היטב הורגש שהוא מצוין. תענוג.
לקראת הקינוח נחנו קצת עם תה יסמין ריחני, וכשהודענו שאנו מוכנות לקינוח קיבלנו טוויסטר – שכבות של קרם שוקולד עם חמאת ושברי בוטנים, ופרפה בננה על מרנג לימון בקרם שוקולד. למרות שהקינוחים אינם חלביים (הרי המסעדה כשרה למהדרין) שניהם הרגישו עשירים וקרמיים, ולא היו מביישים גם מסעדות חלביות.

כשיצאנו נדב התעקש להראות לנו את חדר ה-VIP של המסעדה, והאמת שבצדק. החדר מעוצב כולו בהשראת מסעדה סינית אמיתית (כמו אלו שבסין) עם שולחן עגול שבמרכזו פלטה מסתובבת, וכליי אוכל מהודרים, כולן מיובאים מסין, כמו כל הריהוט והדקורציה בחדר. נדב סיפר לנו שהחדר הזה מאוד מבוקש בארוחות צהריים שמתקיימים במקום ומארחים קבוצות מטיילים אסיאתיים, או אפילו דיפלומטים ואנשי ממשל סינים שעוברים בירושלים. שם גם נחשפנו למבחר המעולה של היינות הישראלים שב"שיאן" בוחרים בקפידה כדי לספק ללקוחות את החוויה הקולינרית המושלמת.

לסיכום, "שיאן" היא מסעדה אסיאתית פשוט מעולה, שמכבדת את המסורת של מטבחיה – הסיני, היפני והאחרים – בבישול מדויק ונאמן למקורות. ואת זה מדווחת לכם מי שהפכה לדי סנובית בכל הקשור לאוכל סיני. אז אם חשקה נפשכם בטיול למזרח או בטיול לירושלים, או משהו באמצע, "שיאן" מבטיחה להיות חוויה מופלאה. מבטיחה – ומקיימת!
מאת: לירון גז
הדרך לסין מתחילה ב"שיאן"
מסעדת "שיאן" הממוקמת בשכונת רחביה בירושלים מציעה אוכל אסיאתי, יוקרתי ומושקע, מפנק וטעים, והכל – כשר למהדרין!
מסעדה: Sheyan שיאן
כשהשתחררתי מהצבא יצאתי, כאחרונת הקלישאות, לטיול במזרח הרחוק, כשסין היא היעד המרכזי. האמת היא שנסעתי בעיקר כדי לראות את דובי הפנדה מקרוב, אבל אם כבר הגעתי לסין, לא נטפס את החומה הסינית? לא נבקר בטרסות האורז? עברתי בסין הרבה חוויות יפות, פגשתי אנשים מיוחדים וטעמתי אוכל מדהים, אך סין ענקית ובמגבלות הזמן, הכסף והבירוקרטיה הסינית הבלתי נלאית, דווקא את צבא חיילי החרס בשיאן פספסתי. תמיד אמרתי שאחזור לסין ולא אוותר על חיילי הטרקוטה, ובסוף השבוע אכן הגעתי ל"שיאן", אך לא זו שבסין אלא המסעדה האסייתית היוקרתית שברחביה.

המסעדה האקסקלוסיבית והכשרה הזו סקרנה אותי זה זמן רב, נחבאת אל הכלים שם בטחנת הרוח, וביום חמישי הזדמן לי סופסוף להגיע עם נעם לראות מה טומנת בחובה המסעדה המסתורית. את פנינו קיבל נדב, מנהל המקום, שהמליץ לנו על ארוחת הטעימות.

למנה ראשונה בחר עבורנו נדב מרק קוקוס עם ירקות, המרק היה מעט פיקנטי, אך מאוד מעודן הודות לחלב הקוקוס העשיר. היו במרק מעט רצועות דקות של קישואים וגזר, וטוב שכך, שכן המרק עצמו היה עשיר מאוד ובמקרים שכאלו כל המוסיף גורע.

בהמשך קיבלנו סושי – רול סלמון עם אבוקדו שעטוף בפרוסת אבוקדו דקה ומתחתיה תיבול צ'ילי עדין, שאמנם היה קשה לזהות אך בהחלט הקפיץ את הסושי בכמה רמות. חוץ מההפתעות הסושי בבסיסו היה מעולה – דגים טריים, אורז עשוי כהלכה, כל מה שצריך בשביל סושי טוב.
בשלב הבא קיבלנו דים סאם במילוי עוף וירקות. הדים סאם מוכר יותר במילוי בקר (או חיות אחרות הנהוגות במטבח הסיני) אך מילוי העוף הפתיענו לטובה. כיסונים חמים במילוי עוף טחון וירקות קצוצים דק, טעם עדין שחוזק עם רוטב הסויה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על