מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


מנות ראשונות, בדמות מרקי טום קא קאי (מרק עוף עם עשבי לימונית וחלב קוקוס – 25 ₪), ששמרו על חומם על גבי מיני-פרימוסים אישיים, חיממו את ליבותינו וערבו מאוד לחיכינו. אחרי אלה הגיעו המתאבנים - צלחת של אגרול, טוסט עוף, דים סם ודמפלינג (30 ₪) – טעימים, קריספים ושובי עין בצורת הגשתם.

בשלב זה, אני כבר התמלאתי למוות והיין החל ניכר בעורקיי. ת', שכל אלה לא היו אלא מנות שנועדו לפתיחת תיאבונו, צפה בדריכות לבאות. לא עברו דקותיים והן הגיעו - העיקריות המלכותיות. קאי יאנג (רצועות עוף בגריל ברוטב תאילנדי חמוץ-מתוק – 59 ₪) שהיה מיועד עבורי, ופלה ננג מא נאו (דג בס מאודה ברוטב שום ולימון – 70 ₪) עבור ת'. כגיבוי נוסף, הוזמן פאד תאי פאק (אטריות אורז מוקפצות עם ירקות – 40 ₪).

למותר לציין שכל המנות היו אסתטיות, אותנטיות וטעימות להפליא. גם גודל המנות נדיב מאוד, וכך, למרות הנאתי הרבה מהעוף, קיבלתי עזרה רבה מהיושב לצידי, שנהנה מאוד ולפליאתי ניקה את כל הצלחות עד תום. המנות היו עסיסיות, מתובלות כראוי (אפשר להגביר או להפחית במידת החריפות, לפי העדפת הסועד) והחזירו אותנו כמו במנהרת זמן לתקופת תאילנד הקסומה.

מנהלת המסעדה, ורד, האירה לנו פניה, התעניינה בשלומנו והסבירה בסבלנות על כל מנה ומנה. היא נהנתה לראות אותנו נהנים ולמרות הבטן המפוצצת, קיבלנו את הצעתה לקינוח מתוק: התאי לוטי (בצק ממולא תפוחי עץ עם קרם קוקוס וגלידת וניל – 20 ₪) היה בהחלט סיום הולם לחוויה הטעימה.

"שנגרילה": הירקון 105
טלפון: 03-5238913
מאת: עדי אלון, תומר שי
שנגרילה: גן עדן ברקיע השביעי
מתוך געגועים לתאילנד, יצאנו ת' ואני לארוחה נוסטלגית דשנה ב"שנגרילה" הכשרה שברחוב הירקון בתל-אביב. המסעדה אלגנטית ועמוסת פסלים מארץ המקור. כעיקריות הזמנו קאי יאנג (עוף בגריל ברוטב חמוץ-מתוק) ופלה ננג מא נאו (בס מאודה ברוטב שום ולימון). שתי המנות, כמו גם הפאד תאי פאק (אטריות אורז מוקפצות עם ירקות), היו טעימות, נדיבות וכמובן אותנטיות. לשעה קלה חזרנו לתאילנד
לפני אי אילו שנים, בטיול הגדול למזרח, שהיתי בהודו חודשים מספר. האוכל ההודי בארץ המקור לא היטיב עם בטני ואט אט התחלתי מפתחת סלידה אליו ואל המנות הפסבדו-מערביות שהיו בנמצא. ביום שהגעתי לתאילנד הציפה אותי תחושת שמחה והקלה, למראה ההיצע הקולינארי ברחובות ובמסעדות. אהבתי לאוכל התאי הלכה והתפתחה לאורך הטיול ונותרה כשהייתה עד עצם היום הזה.

לאחרונה סיפרתי לידידי ת' על חוויותיי מאותו טיול קסום ונזכרתי בערגה גם באוכל. ת', שגם אצלו תאילנד רשומה ברזומה, הזדהה עם מילותיי. ברגע של חוזקה התגבשה ההחלטה: ללכת לארוחה נוסטלגית דשנה במסעדת "שנגרילה" הידועה שברחוב הירקון בתל-אביב.

"שנגרילה" קרויה על שם ספר טיבטי, שמשמעותו גן עדן ברקיע השביעי. עיצוב המסעדה מאוד אלגנטי, נעים וחמים, ובכל מקום ניצבים פסלים תאילנדים, הישר מארץ האיים-המרגיעים-בעולם, כמו גם ארוניות אותנטיות מעוטרות, בודהא ועוד מיני אלמנטים עיצוביים. האווירה המוקפדת יוצרת תחושה אקסקלוסיבית, שלא באה על חשבון אינטימיות ורומנטיות שמורגשת באוויר.

המסעדה, שהיא כשרה בהשגת הרבנות תל אביב-יפו, פועלת מזה 15 שנים ומאכלסת קהל סועדים מגוון, חובשי כיפה וגלויי ראש כאחד. רבים מסועדי המקום הם אנשי עסקים, תיירים ואף עובדי השגרירות התאילנדית סועדים כאן תדירות. המטבח ב"שנגרילה" הוא תאילנדי אותנטי ולשפית המסעדה הסמכה רשמית לבשל לנסיכת תאילנד בכבודה ובעצמה.

האווירה הרגועה של המקום עשתה את שלה וכך שקענו, ת' ואני, לשיחות נפש סבוכות, שנמשכו עד השעות הקטנות של הלילה. במקביל, לכוסותינו נשפך כיין היין האדום ואוכל החל לזרום לשולחננו. כנשנוש, קיבלנו צ'יפס תאילנדי עם ארבעה רטבים, שניים מהם חריפים (כלבבו של ת') ושניים בסגנון החמצמץ-מתקתק (כלבבי).

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על