מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


השף המוביל של "שיינפלד" הוא יובל חירותי, שאיכויותיו מוכחות ומוכרות (דוגמת מסעדת "שליו ביער" בטבעון). חירותי גם בנה כאן את התפריט. השף בפועל וביומיום, ברמת האוכל, הניהול ורענון התפריט, הוא בחור צעיר ומבטיח, אותו נתי מהלל ומשבח ולא בכדי; רשמו לפניכם את השם - אדם הייל, שף מוכשר כמו שד שעונה לגיל 17 וחצי(!). אדם החל את דרכו כשוטף כלים במסעדה אחרת באזור. מאז התקדם, עבר ל"שיינפלד" וכך התגלו כישוריו עד שכיום הוא השף ומנהל את המטבח ביד רמה, כולל תפעול עובדים מבוגרים ממנו בהרבה. "עוד נשמע עליו רבות בכל הארץ. הוא יצירתי, מוכשר, ופשוט נולד עם זה", מוסיף נתי.

כל אלה מסבירים, ולו חלקית, את קסם התמהיל של "שיינפלד". אם במקומות אחרים נחלקים הלקוחות לפי מגזרים, בהתאם לסוג התפריט או אופי המקום (לאלה לא כשר, לאחרים לא טעים או לא זול), הרי שבשיינפלד הכול שלוב, בלי שצריך לכוון למכנה משותף נמוך כלשהו; דתיים באים בשל הכשרות, אחרים בזכות האיכות. הסביבה ומארג הלקוחות יוצרים אווירת חו"ל אטרקטיבית לתיירים במחירים הגיוניים, ואילו תושבי הצפון פשוט מרגישים פה בבית.

האהבה והזיקה לאזור באות לידי ביטוי גם בשיתופי הפעולה של שיינפלד - עם הצימרים הרבים בסביבה כמו גם עם עסקים הפועלים באזור: חברת מרינה לפטריות, משק צוריאל על מוצרי החלב המעולים שלו, אמסלם לדגים טריים ויקבים מהגליל.

הורים צעירים ומשפחות הנופשות בצפון ישמחו לשמוע על עסקית הילדים המיוחדת, הכוללת אוכל טוב וגם מתנה, שמשאירה את הילדים מרוצים. אורחים עם ילדים מהצימרים בסביבה זוכים לצ'ופר ומתקבלים בברכה. הילדים יכולים ליהנות מחווייה גלילית אמיתית ולהיתקל גם בעדרי העזים המרשימים, שעוברים 4 פעמים ביום מול המסעדה. כל פעם שזה קורה, נצמדים כל התל אביבים לחלון ומתחילים לצלם בהתלהבות....
"שיינפלד", אגב, מתאימה גם לעריכת אירועים פרטיים - עד 120 איש.

ולסיום, אנקדוטה קטנה, שבאה מהלב ואולי חושפת טפח ממהות המקום: "שיינפלד" הוא שם משפחתו של נתי, הבעלים, שלמד בנעוריו בפנימייה צבאית. כנהוג באותם הימים, נדרשו לובשי מדים רבים לעברת את שמותיהם, וכך רצה גם נתי לעשות. הוא התייעץ עם אביו, שהיה ניצול שואה בה איבד את כל משפחתו שנספתה. אביו לא דיבר עימו על משמעות השם בעבר וגם לא ניסה להניאו מהעברות, אך לשמע הדברים עלתה הבעת כאב בפני האב. נתי לא שינה את שמו וזכרון השיחה ההיא שכך עם השנים. כשנשא דברים בטקס יום השואה בכפר ורדים, לפני שנים ספורות, סיפר נתי על אביו והנושא הציף אותו לפתע. עקב כך קרא את שם המסעדה בשם המשפחה כהומאז' לאביו, למרות שרבים ייעצו לו אחרת. כיום הוא שלם עם עצמו ושמח על הבחירה, ולרבים ששואלים הוא מספר את הסיפור על השם, שעזר לו להיות שלם יותר עם עצמו ומסמל את המורשת ואת המשכיותה.
מאת: תומר שי ומערכת ROL
איכות גלילית כדת וכדין
"שיינפלד" היא מסעדת ביסטרו חלבית משובחת וכשרה למהדרין, השוכנת בכפר ורדים שבגליל. המסעדה מציעה תמהיל ייחודי של טעמים וריחות, אנשים ואהבת הסביבה. כל יושבי הצפון מיוצגים בקהל הלקוחות המגוון והנאמן, והתל אביבים פשוט מרגישים כאן בחו"ל. מי אמר שיוקרה היא יקרה?
"אחד הדברים הייחודיים אצלנו ב'שיינפלד' זה תמהיל הסועדים – חילוניים וגם חרדים, ערבים נוצרים ומוסלמים, דרוזים וצ'רקסים, תושבי הגליל כולו לצד תיירים מהארץ ומחו"ל... מארג אנושי מיוחד ומרתק" - כך מספר נתי, הבעלים של מסעדת "שיינפלד" השוכנת במתחם "יד ביד" שבכפר ורדים הגלילית.

"שיינפלד" היא קפה, בר ומסעדת ביסטרו חלבית, שמציעה תפריט מגוון ומיוחד בזכות איכויותיו, כמו גם בשל היותו כשר למהדרין – "ומסעדה כשרה למהדרין אין מצפת ועד לים ועד לסוריה", אומר נתי. וכך, בזכות האיכות השלובה ברמת הכשרות, נוצר אותו צירוף אוכלוסיות הטרוגני ומעניין כל כך, שמייצג בעצם את יושבי הצפון כולו בהרמוניה רב תרבותית.

והרמוניה הלוא גם היא מהות חשובה בזהות של "שיינפלד" כמסעדה ומוסד; המקום שוכן כאמור במתחם "יד ביד" - מתחם טיפולים אלטרנטיביים מייסודו של סטף ורטהיימר, הנודע במפעליו הברוכים. הסביבה משדרת אנרגיה יוצאת דופן, בזכות נופי הקדומים של הגליל המערבי, אוויר ההרים והשקט המבורך.

במתחם ניזונים מרעיונות ערכיים ובייחוד בתחום איכות הסביבה – "איכות מעודנת, אווירה מדוייקת, גינון עדין וסביבה מטופחת - מקום משובח בכל הפרמטרים", מגדיר נתי באהבה את האזור בליבו הוא עובד ושהיה לו כבית. ואני אוסיף (שכין אין הנחתום ואין נתי מעידים על עיסתם) שגם מסעדת "שיינפלד" עצמה, כשייכת לבעלים שאמון על ערכים ירוקים, משתלבת היטב בסביבה ושומרת על אופיו. וכפי שכל כל מטר בשטח "יד ביד" מטופח בקפדנות וביצירתיות עיצובית, כך גם המסעדה: מבנה פונקציונאלי אלגנטי בצבעי אדמה, מוקף מדשאות מרהיבות ופסלים סביבתיים הזרועים בלב ירוק אינסופי. "שיינפלד" נאמנה לסביבתה גם במסר ובמהות – זו החברתית וזו הקולינארית: מקום שאינו יוקרתי (במובן של לא יקר), אך נותן תמורה יוקרתית - ערך טוב ואיכותי עבור כל שקל. מקום המשדר למכנה המשותף שבבני האדם ולטוב שבהם, תוך אמונה בלתת לסביבה (כמו גם לחברה), כדי שתיתן בחזרה. מקום שעושה ויוצר טעמים וחיבור אנושי, במקום לדבר ב"פלצנות".

עיצוב הפנים של המסעדה מתאפיין בסטייל מעודן אלגנטי, כולל רצפת פרקט, פרחים פזורים ואמנות על הקירות. ביצירת האווירה דומיננטיים 3 ציורים גדולים של האמן חיים מצליח, חוזר בתשובה, שמצייר מתוך השראה מיוחדת. התמונות הצבעוניות מתכתבות עם אופי המקום, מוסיפות לו נופך מיוחד ומייצרות תגובות רבות של סועדים, המוקסמים ושואלים מה עומד מאחורי תמונה. ניתן לשבת גם בחוץ, ברחבה מרווחת ותחומה בירוק.

התפריט של "שיינפלד" הוא פסיפס צבעוני המשלב אלמנטים רבים – מטעמי המזרח התיכון שלנו, דרך מזרח אירופה ועד מאכלים צרפתיים וכן איטלקיים לרוב (כמו הלזניה המדהימה או הפנקוטה), ועוד. דגש ניתן גם על צורת ההגשה, למשל דרך המנות הצבעוניות דוגמת הוולקנו חצילים או הקינוחים הייחודיים. התפריט מצטיין במנות ראשונות מיוחדות, שלא תמצאו במסעדות חלביות אחרות. בימים אלה ערכה שיינפלד רענון תפריט משמעותי לקראת הקיץ, כך שלצד למנות הדגל הטובות והמוכרות, שרבים באים בשבילן במיוחד ונשארו כמובן בתפריט, נוספו מנות קיציות חדשות ומושקעות. מנת דגל נוספת שלא ייפקד מקומה היא החצילים פרמז'ן, ונזכיר גם את הפילה מוס, שנעשה ומעוצב באופן ייחודי וכבר הפך למותג. גם הקינוחים במסעדה משובחים באמת (נסו את דברת הגבינה בים שוקולד...).

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על