מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


ברקע התנגנה לה מוזיקה בסגנון מעורב, מצ'יל אאוט ועד מוזיקה דרום אמריקאית קלילה. מוחיטו בשבילי וראסטי נייל בצד השני הוגשו במידת אלכוהול יפה ומאוזנת ומשכו אותנו לכיוון העיקריות לעוד מנת רעב גדושת טעם וחוויה. מדליוני פילה בקר וורדרדים מבפנים, במידת צלייה מדיום, ופריכים שחמחמים מבחוץ, הגיעו אליי בזיגוג רוטב יין אדום. הרוטב היה חמצמץ קלות, סמוק ובוהק ונתן ספלאש מרעיש של טעם וצבע למדליונים הנפלאים האלה. מהצד השני, הוזמן לו אנטריקוט מיושן במידת הצלייה הנכונה, עם שום קונפי נימוח ועוקצני, בתוספת תפוחי אדמה בייבי בעשבי תיבול, שהיו פריכים, מתקתקים ומעלי זיכרונות נוער על מדורות גדולות בהרים הרחוקים. לצד כל אלה נלווה סלט ירוק בוויניגרט מעודן. טרי ופריך בעלעליו וקורן בריאות. שידוך נהדר לבשר העצמתי. הארוחה התנהלה במקצב נעים, השירות היה קשוב, חמים, מקצועי ולא דביק. האנשים המשיכו לטפטף מעדנות. בליל אנגלוסקסי ברקע, תחושת חו"ל שכזו.

שלב הקינוחים פגש אותנו מחויכים ודי שקטים מהחוויה הדשנה. סופלה השוקולד ופאי התפוחים הוסיפו לנו מידת זיגוג נוספת של אושר בעיניים לזו הקיימת. כשרות או לא, סופלה השוקולד היה נהדר וכך גם פאי התפוחים המעודן. בקיצור חברים – היה נהדר! באמת נהדר! לכו והתענגו, חוו ותיהנו.
מאת: רועי שטיינברג
Selina – לחוות את עינוגי החיים
"סלינה" מעמק רפאים הירושלמי והמכושף היא ללא ספק אחת מאותן מסעדות שבהן האוכל מטפס לשיאים, מענג ומלבב. זכרו את שמה בפעם הבאה שאתם תרים אחרי מיקום נפלא, מקום מפנק והנאה קולינארית כשרה ומצוינת.
הנרי מילר אמר: "מטרת החיים היא לחיות, ולחיות משמעו להיות מודע, בשמחה, בשיכרון, ברוגע, מודע באופן שמימי". בין היתר, המודעות, לפי פרשנותי הצנועה, היא לחוות את ענוגי החיים הבסיסיים, לנגוס בהם בביסים גדולים מלאי תאווה ולהתמסר לאחד המעצבים שבהם – האכילה. זו ההתמסרות לבציעת הלחם, לפצפוץ הקראסט הניחוחי שלו, לנגיסת הבשר, לריחות התבלינים ותבשילי הקדירה המהבילים, לגרגור תוך כדי, לשלאף שטונדה שאחרי ולשיחות חוצות עולם, תרבות וגבולות עם חברים.

סלינה, בר-מסעדה כשרה המתמחה בבשרים, שוכנת ברחוב עמק רפאים שבירושלים שאותו, למי מביניכם שעוקבים אחריי פסיעות גרגרנותי, דאגתי לבקר לא מעט בזמן האחרון. הקסם שבארכיטקטורה הטמפלרית, הרוח הנעימה והחו"לית, האוכל המצוין, כל אלה הביאו אותי לשוב ולשעוט ירושלימה "רפאימה" לעוד אחת מהטובות שיש בידי הרחוב והעיר להציע – סלינה.

סגנון המקום שבה עין וחימם – כותל של אבן ירושלמית וטפטים מסוגננים שיוו למקום אטמוספרה נעימה בעלת גווני סבנטיז בהבזקים מודרניים. נברשות אדומות האירו את חלל המסעדה והוסיפו נופך של טעם ויופי. פנכות קטנות וחמודות של חצילים על האש, טחינה ירוקה וצ'ימיצ'ורי אלילי נסחפו אל פינו עם לחם שהתערטל בטעמי החריכה שלו והרעים. ח'ברה, זה מתחיל. צ'אנקס מדהימים של פילה בקר נימוח ננעצו על שיפודי למון גראס, הגיעו בשילוב רוטב טריאקי נהדר, וחוסלו כליל תוך שנייה. טורטיות דקיקות ומצוינות מולאו בתערובת של בשר ושומן כבש ובקר, חציל קלוי, צנוברים למכביר ובצל ירוק, והוגשו על מצע טחינה ירוקה, סמיכה ונעימה נעימה. בגזרת הירוקים הזמנו עלעלי כוסברה, נענע ובייבי תרד, ששודכו במלאכת מחשבת לבצלצלי שאלוט בפרוסות דקיקות, לשומשום, וכמובן, איך לא, גולת הכותרת – לנתחי עוף שמנמנים ומפוצצים בעסיס וטעם, שהוקפצו ברוטב צ'ילי ארומאטי ומדהים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על