מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017


עם מעט מקום בבטן אך עם רצון עז להמשיך ולטעום ממנות רבות וטובות הזמנו לעיקריות חברי ואני את ספיישל היום בהמלצתה של המלצרית החביבה, פילה טונה אדומה מסוג ילופין, צרוב למחצה ומוגש עם תפוחי אדמה מטוגנים ומצופים ברוטב צ'ילי מתוק. בנוסף, הזמנו יקיטורי (שיפודים קטנים) של נתחי פרגית ואנטריקוט על מצע אורז מוקפץ עם ירקות. הטונה הצרובה הוגשה נכון ומידת העשייה שלה הייתה מושלמת אך יחד עם זאת משהו הרגיש לי מעט תפל. תפוחי האדמה נתנו את התשובה ותיבלו נפלא את טעמה העדיו של הטונה. השיפודים הקטנים היו מצויינים ועסיסיים. עטף אותם רוטב מתקתק פיקנטי והתאים מצויין עם מצע האורז המוקפץ.

לסיומה של ארוחה נפלאה זו, בחרנו בקינוח הבית. רול "באונטי"- ממרח קוקוס לבן ושוקלד מציפוי שבבי קוקוס קריספים עם רוטב שוקלד חם. קינוח מקורי בהגשתו ומוצלח מאוד בטעמו.

את כל הארוחה הנפלאה הזו ליוו צוות מלצרים מקצועי מאוד ואדיב, כוסיות סאקי חם ומצב רוח טוב לרוב.
חברי הטוב השכיל להזכיר לי שהמסעדה הזו מפתיעה בטעמה ובמנותיה המצויינות לצד העובדה שהמסעדה כשרה עם תעודת כשרות במפתנה.
סושי רחביה החל את דרכו בשכונת רחביה ועם הצלחתו גדל לסניפים נוספים ברחבי העיר.
מאת: שי טמיר
הסושי הכשר שלי
"סושי רחביה" היא מסעדה כשרה עם מגוון רחב של מנות סושי ומנות אסייאתיות שונות אשר לא מתיימרת לפנות לעשירון העליון ובהצלחה רבה היא שומרת ומקפידה על המסורת היפנית ומגישה לסועדיה מנות טעימות מאוד, פשוטות ומוקפדות כאחד
"סושי רחביה" היא מסעדה כשרה עם מגוון רחב של מנות סושי ומנות אסייאתיות שונות אשר לא מתיימרת להיות יוקרתית לעשירון העליון ובהצלחה רבה היא שומרת ומקפידה על המסורת היפנית ומגישה לסועדיה מנות טעימות מאוד, פשוטות ומוקפדות כאחד; ביסטרו סושי אסייאתי נעים ואסטטי, מעוצב ומוקפד בנגיעות עיצוב יפניות. המסעדה ממוקמת בבניין היסטורי ועתיק יומין בליבה של הקולוניה של ירושלים- המושבה הגרמנית.

רחוב עמק רפאים בירושלים, עשיר המסעדות ובתי הקפה הופך את חיי לקלים הרבה יותר בעיר הקודש. בזכות הרחוב המהולל אני מתאמץ הרבה פחות כאשר אני מזמין לביקור אורחים וחברים מעיר הבילויים הגדולה תל אביב. כך קרה כשהזמנתי חבר טוב לאכול איתי ארוחת ערב בסושי רחביה.

מארחת חביבה קיבלה את פנינו בכניסה למקום והציעה לנו לשבת בחצר המקסימה בקדמת המסעדה או בחלל הפנימי והאינטימי יותר. כל המסעדה שומרת על קווים נקיים מאוד ומשלבת בעיצובה המוקפד גוונים של ירוק ולבן ומטיבה לעשות בכך שקירות האבן הירושלמית במסעדה מוארים באורות עמומים ומעניקים את האווירה הנכונה.

התפריט כולל מנות ראשונות לרוב, עיקריות על בסיס אטריות נודלס, אורז, דגים בסגנונות שונים ומנות בשר מסקרנות. תפריט הסושי הרחב מנצח על כל התזמורת בגאון. את המנות הראשות בחרנו לחלוק ובחרנו בקומבינציית סושי הכוללת ארבע טעימות מסוגים שונים של רולים "אינסיידאווט" המורכבים מדג סלמון טרי וסלמון מעושן, טונה אדומה טרייה וירקות כגון אספרגוס, מלפפון, בצל ירוק, בטטה, גזר ואבוקדו. רול מטוגן בטמפורה, רול עטוף בסלמון סקין, רול עם תוספת גבינת טופו. על הקומבינצייה אוכל לכתוב כתבה שלמה ומשבחת אך אסכם בכך שהסושי היה טעים מאוד והתאפיין בטריותו ובכמות דג נאה ומכובדת בכל רול. לקומבינצייה המצויינת הזמנו מנה נוספת מתוך סקרנות, טאטאקי סלמון צרוב עם סלט אצות וסומסום. המנה הציורית הזאת התגלתה כהפתעה וכמוצלחת באופן מיוחד. נתחי סלמון טרי דקידים מאוד ומתובלים מונחים להם בשלווה על סלט אצות ווקאמה ירוק ורענן מתובל בקפידה אשר מלווה את טעמו העדין של הסלמון ומתהדר בתיבול עדין וחמצמץ. המנות הראשונות הפתיעו ונתנו יריית פתיחה מצויינת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על