מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


לעיקרית לא יכולתי שלא לבחור בספיישל השף. אחרי הכול לא כל יום פוגשים בשניצל סינטה. מנה ששמורה רק למסעדות הטובות ביותר והמתמתחות בבשר, שמא אחרות יהרסו אותה. אכן, מר שי לרנר בכבודו ובעצמו לא רק שלא אכזב, כי אם הפתיע. לצד כל היופי האקסקלוסיבי ב"סלסה" זכיתי להתענג על נתח ענקי של שניצל סינטה, ששילב קריספיות בציפוי עם מקום נרחב לחגיגת טעמיו של נתח הסינטה. הנגיסה בשניצל החכם הזה הביאה לחיך שלי שילוב של נימוחות בשרנית עסיסית של מסעדה אקסקלוסיבית, שנשמרה בתוך ציפוי שמזכיר טעם של בית. איזו הנאה. כל מנות הבשר מוגשות בתוספת אורז, מג'דרה, פירה, צ'יפס או שיפודי ירקות בגריל לבחירה. אני הלכתי על המג'דרה שהייתה מעולה, תובלה בכורכום וכמון ובושלה בציר ירקות. מה שהפך כל טעימה ממנה למעדן בפה. פשוט תיבול מופתי, שגרם גם לי להתמוגג מכל ביס.

למרות שממש שהתפוצצתי (ואכלתי הכול!), עם כזו השקעה וכזה שף לא יכולתי לוותר על הקינוחים, המוכנים מחומרי הגלם הטובים ביותר ונעשים במקום על-ידי שי – מעשה ידי השף להתפאר. שי הבליח עם מנת מלבי בסירופ ורדים, קוקוס ופיסטוקים, שהייתה קרירה מרעננת, אוורירית ומתקתקה במידה – הקינוח המושלם לסיום הערב שלי. אך למרות הכל עדיין לא חשתי מסופקת, והזמנתי גם את קינוח הבית. עוגת שוקולד בלגי איכותי, על מצע אגוזים טחונים. זה היה מתוק, מוצק ואיכותי. כמו הארוחה שלי ב"סלסה", הארוחה הטובה ביותר שפרגנתי לעצמי!
מאת: אודליה צדוק
בקצב הלטינוס
"סלסה" הפתח-תקוואית – מסעדה חדשה שנפתחה בינואר 2008 בפארק אזורים היוקרתי – מציגה תפריט גלאט-כשר מושקע ביותר של מאכלי גריל ישראלי עם נגיעות ים-תיכוניות, ועיצוב מודרני, אלגנטי ונהדר. מומלץ לערוך היכרות!
סלסה, טריאקי ואלפרדו, הם לא רק שלושה רטבים משלושה מטבחים שונים. אלה משולש זהב של מסעדות בפארק אזורים החדש והיפה שבפתח-תקווה. משכה את תשומת לבי "סלסה", שהיא מסעדת בשרים, גלאט-כשרה ואקסקלוסיבית. שמוכיחה שאוכל גלאט-כשר יכול להיות מאוד יוקרתי ומושקע. היא מעוצבת באלגנטיות מופתית, עם אהילי נורות מלבניים וטפטים מסוגננים, שהכל בצבעי ירוק רגוע ומזמין. ל"סלסה" מבחר אפשרויות לארוחות עסקיות בצהריים, וניתן גם לערוך במקום אירועים. בעלי "סלסה" חרטו על דגלם להגיש אוכל גורמה-גלאט ולהיות מסעדת בשרים ברמה גבוהה, עם דיוק והשקעה בפרטים הכי קטנים – באחריות השף שי לרנר. כששמעתי על כך, לקחתי את עצמי לטעום מהגורמה-גלאט הזה. על השירות הופקדו נורית, בני, מיכל וקרין. וככה זה הלך –

אל השולחן עלו ובאו מנות הפתיחה של "סלסה". בכיכובם של תשעת סלטי הבית: סלט חצילים וירקות (חציל יווני), סלט עגבניות חריף, טחינה ירוקה, מטבוחה, חציל במיונז ועירית, כרוב לבן בקימל, נתח חציל בוויניגרט. כשעל הכל מנצחים סלט הסלסה האגדי, שניחן בחריפות חמצמצה ומרעננת, והסלט המפתיע – סלט הבטטה, שאומנם מככב בהרבה מסעדות בשרים, אבל ב"סלסה" הוא באמת סלט הבטטה הטוב ביותר שטעמתי בחיי. הקוביות היו קטנות, כמו בסלט ירקות קצוץ דק, מה שנתן לבטטה מעט קריספיות, תיבול הצ'ילי והבצל הירוק הוסיפו עוד טון, שיצר טעם, מרקם וריח שגרמו לי לא לעזוב את הסלט. פשוט מעדן. עוד הצטרף לחגיגה חציל קלוי (שלם) עם טחינה ורוטב סלסה, שהוגש על צלוחית ענקית ונמנה גם הוא עם סלטי הפתיחה. חגגתי ואכלתי מכל הטעמים, תוך ניגוב אינסופי עם הפוקצ'ה החמה שהיא לחם הבית של "סלסה" – שמשקיעה (גם) בפרטים הקטנים.

למנה הראשונה לקחתי פטה כבד עוף שהפתיע והגיע עם ריבת גזר, דבש תמרים ושומשום, הוגש בעיצוב מרהיב, עם טוסטונים בצד, והיה טעים וארומתי. להעלאת המורל הזמנתי גם כוס יין והנה אל שולחני הוגש יין הבית – שאטו, שהוא שילוב של קברנה, מרלו וקריניאן. למרות השילוב (וגם בגללו) הצליח היין הנהדר הזה לשכר אותי כבר מהלגימה הראשונה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על