מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 17.11.2017


עת התיישבנו ב"ריקו שקשוקה בר" פינקה אותנו רחל הבעלים במיץ תפוזים סחוט טרי. דנה בחרה להזמין שקשוקה מרוקאית חריפה ואילו אני בחרתי בשקשוקה עם גבינה בולגרית. כשהגיעו המנות התלהבנו מההגשה האישית והמתוקה. כל מנה הגיע על מחבת קטן אישי כשלצידה פרוסות עבות של לחם לבן, שיהיה עם מה לנגב. עוד הגיעו צלוחית חומוס-טחינה אישית לכל סועד, קערת סלט קצוץ אישית וצלוחית חצילים מטוגנים. לא, לא מדובר בעסקית לשעת צהריים. כך מוגשות המנות ב"ריקו שקשוקה בר" בכל שעות היום.

ועכשיו לעיקר. אני חייבת לבשר לכם שכגודל הציפיות כך גודל ההנאה. השקשוקה הייתה מעולה. וזה אומר שרוטב העגבניות היה עסיסי וסמיך ושהביצה בשקשוקה הייתה עשויה באופן מופתי, לא קשה ולא נוזלית ומידי. כזו שאפשר ליהנות ממנה עם ניגוב לחם. תענוג! החומוס היה משובח ואפילו פרוסות הלחם הלבן היו בעובי המדויק, שנוכל להתעלל בהן בניגוב מסיבי מבלי שיקרעו. לא הרמתי את הראש מהמחבת. כל ביס פשוט קולע בול. פיקנטי ועשיר. כשניסיתי לפזול קצת לעבר החצילים המטוגנים הביתיים של רחל (שעושה ה-כל ב"ריקו שקשוקה בר"), ראיתי שדנה החברה הלא אכלנית שלי, ניקתה את כל המנה שלה תוך שניות. כן... כשחושבים על זה היא באמת פרגנה לכל ביס ב"ריקו שקשוקה בר". אני זוכרת ששמעתי "וואו, ממש טעים, הרוטב טוב, ואחלה חומוס", מבעד לביסים שלי. הייתי כנראה ב"היי" מהמנה שלי שדבריה של דנה נשמעו מעורפלים.

אם כך תוך דקות מהצלילה שלנו לשקשוקות כבר הרמנו את הראש, ונמתחנו התרווחנו לאחור. אם היינו מעשנות זה היה הרגע. אחרי הכיבוש המסיבי שלנו. אבל איננו מעשנות, לכן תה עם נענע היה הדבר שהרגיע אותנו בתום הארוחה המשובחת הזו. תה פשוט, טוב וטעים. בסיום סיכמתי עם דנה שעוד נחזור, כי הרי ב"ריקו שקשוקה בר" ייסדתי את מדינת השקשוקה!
מאת: מערכת ROL
שיטת השקשוקה
"ריקו שקשוקה בר" היא מסעדה ששמה את השקשוקה על המפה של ישראל. יש בה שקשוקות מכל מני סוגים, והן לא פחות מחלומיות. המקום כשר ומפנק ותל-אביבי ואם אתם אוהבים קשוקה אתם עומדים ליהנות ממש ממש ממש
רבות השאלות הנשאלות לגבי זהות המאכל הלאומי הישראלי. שנים רבות טענו שהפלאפל הוא המאכל הישראלי ביותר. לאחר מכן הסתבר שמקור הפלאפל ממצרים, אז נאחזנו בצבר המעקצץ. אפילו מהמאכל הלאומי שלנו אנחנו נעקצים. אז עם כל הכבוד לצבר ועם כל הכבוד לפלאפל, לנו מגיעה מנה לאומית של ממש! לא מטוגנת ולא פרי, אפילו אם היא טיפה מושאלת.

בשנים האחרונות נדמה כי מנת החציל הקלוי בטחינה תפסה את מקומה של המנה הישראלית הלאומית. זה די נכון, אך זו עדיין מנה ראשונה. בואו נבהיר שהקריטריונים למנה לאומית הם: היא צריכה להיות מנה חמה, עם טאץ' ביתי, קלה להכנה, ניתנת להכנה במגוון סגנונות שיתנו מענה לכל העדות בארץ, מורכבת ממצרכים פשוטים, כאלה שתמיד יש בבית, ובעלת טעם גדול. ואני כבר בחרתי את המנה הלאומית שעונה על כל הקריטריונים, חביבה על כולם ויכולה להתאים לארוחת בוקר, צהריים, ערב ואפילו לילה. היא מנחמת תמידית ועושה נעים בבטן. השקשוקה! הגיע הזמן שנצא מהמטבח ונצעק: "אנחנו אוהבים שקשוקה!"

אהבתי לשקשוקה הביא אותי לגלות פטה מורגנה תל-אביבית. בשכונת פלורנטין, ממש על רחוב אברבנאל, הוקמה מסעדה שכולה מקדש לשקשוקה. כל התפריט במקום מבוסס על שקשוקות בסגנונות ותיבולים שונים! מקום שבו נותנים לשקשוקה את הכבוד כמנה הלאומית. "ריקו שקשוקה בר" זהו שמה של המסעדה ששמה את השקשוקה על המפה.
"ריקו שקשוקה בר" היא מסעדה חלבית כשרה שהוקמה לפני כשלוש שנים. ב"ריקו שקשוקה בר" מעריכים את השקשוקה ומכינים את הרוטב לשקשוקה ממתכון ייחודי ומושקע בבישול איטי של בין שמונה לעשר שעות בישול. הכל נעשה במקום מדי יום ממרכיבים טריים-טריים על-ידי רחל הבעלים, וכל שקשוקה נעשית על-פי דרישה. חוץ מזה יש בתפריט גם ארוחות בוקר רגילות, למי שלא אוהב שקשוקה – אם כי בעיניי זה לא הגיוני. בכל מקרה כששמעתי על המקום פשוט לא יכולתי להתאפק. תמיד בא לי שקשוקה. אז צלצלתי לעת רעב לדנה חברתי והלכנו לחנוך את "ריקו שקשוקה בר" בערב קריר ונעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על