מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


גבינות ויין זה שילוב נפלא. הכוס הראשונה נגמרה ועברנו לכוס השנייה. עימה הזמנו מנה של בורקיטס (בצק פריך) בטעמים. במסגרת המנה מגיעים כמה בורקיטס במילוי חצילים, פלפל קלוי, תרד גבינה, תפו"א בצל וגבינה. המנה מוגשת עם ביצה, זיתים, טחינה וסחוג. הטעמים מגוונים, טריים ונפלאים. עוד הזמנו את הטונה של אידי (דייג מאשדוד שמתמחה בטונה). נתחי פילה טונה מעושנת/בשמן זית וקנולה המוגשים בלוויית ביצה קשה, טחינה, ירקות ולחם. וכדי שיהיה מקום להמשיך ולטעום עוד מנות מיוחדות של "ריש לקיש" הזמין אותי אוהד לצ'ייסר של וודקה קרמל, שהיה מעולה!

אחרי הצ'ייסר התפנה קצת מקום, אז טעמנו טורטייה סביח – טורטייה מגולגלת עם טחינה, חציל, ביצה ושמן זית; וטורטייה לבנה – טורטייה במילוי לבנה, זעתר ושמן זית. מיוחד מאד!

בילינו ב"ריש לקיש" יותר משעתיים שעברו ביעף. המוזיקה הייתה מעולה. מגוונת, שמחה וכיפית. הברמניות היו מתוקות ומאד שירותיות. אוהד נתן המלצות על המנות שבחרנו וסיפר גם על הבירות המיוחדות ואף הראה לנו את הבקבוקים, שהעלו חיוך גדול על פניי. כל האווירה הייתה נעימה, קלילה ואיכותית במיוחד. בנוסף למנות שאנחנו בחרנו תוכלו להזמין את מנת הבית – שקשוקה או חריימה (דג מבושל) ביחד עם בירה ישראלית משובחת או יין טוב, הפלייליסט של אוהד, אוכלוסייה איכותית ומשחק ביליארד. ערב למופת.

המקום פתוח בימים א'-ה' החל מ-17:00 ועד אחרון הסועדים. בימי שישי החל מ-9:00 בבוקר ועד כניסת השבת. בימי שישי מוגשת במקום גם ארוחת בוקר ישראלית. תיהנו!!
מאת: ענבל לוסקי
ראש הגנבים שותה בירה
"ריש לקיש" – בר עם שם מוזר המגיש אוכל ושתייה כשרים מתוצרת הגליל הארץ-ישראלי בלבד – הוא מקום מיוחד בלב לבה של תל-אביב בשוקקת. צאו אליו אם אתם מחפשים אווירה מוצלחת וכיף בטוח
"ריש לקיש" הוא שמו של בר שכונתי חדש שנפתח על נחלת בנימין בתל-אביב. הבר כשר וייחודו ביינות, בירות ובמאכלים אותם הוא מגיש – כולם מיוצרים ומגיעים מצפון הארץ, מיקבים מוכרים כמו דלתון, רמת הגולן ותבור, ולצידם יינות מיקבי בוטיק כמו זמרה ויקב אדיר. כמו כן מגיש הבר בירות ישראליות כגון באטרפליי בלונד/חיטה/כהה, הנגב, מכבי בזלת, אלכסנדר, וכמובן השחורה עם הנשר. בין אם אתם אנשי בירה או יין תוכלו ליהנות מגבינות משובחות, עלי גפן ממולאים ועוד, לצד המשקה המועדף עליכם.

וודאי תהיתם על השם המיוחד של הבר השכונתי הכשר. "ריש לקיש" הוא שמו השני של רבי שמעון בן לקיש, שהיה אמורא (חכם תלמוד) ארצישראלי תושב ציפורי. פירוש השם הארמי "ריש לקיש" הוא 'ראש הגנבים'. ריש לקיש היה ראש חבורת שודדים. לשמו נקשר סיפור על היותו בעל גוף גדול, כוח רב ואומץ, שסייעו לו להילחם בחיות ענק ולצאת כמנצח. ריש לקיש חזר בתשובה והיה לאמורא חשוב.

את "ריש לקיש" פתחו אייל, אוהד ועידו (אחים תאומים), שלושתם צעירים יוצאי יחידות קרביות, מלאים באמביציה, נחישות וביטחון, שהגיעו מן הצפון ופתחו עבורנו הקהל התל-אביבי בר באווירה ביתית, מושבית עם חינוך לאהבת הארץ ולטבע. את השם הגה אייל, שהוא הדתי מבין השלושה, מתוך אמונה וחיבור להשקפת עולמו של ריש לקיש. שלושתם יחד יצקו לתוך מקום אחד את השקפת עולמם.

קצת לפני שהשבוע נגמר, ביום רביעי בערב צעדנו שי ואני על נחלת בנימין, חיפשנו את "ריש לקיש". עוד מהרחוב נשמעה מוזיקת רגאיי שמחה. נכנסו ואת פנינו קיבל בחום אוהד. בחרנו מקום טוב על הבר והתיישבנו. השעה הייתה מוקדמת ובכל זאת ישבו אנשים נוספים על הבר. שי הזמין קברנה סוביניון של יקב תבור ואני בחרתי בגוורצטרמינר של יקב תבור. עם היין הגישה לנו הברמנית המתוקה קערית מנצ'יז וזיתים שחורים טעימים להפליא (מעטים הבארים בתל-אביב שמגישים נשנושים ליד הדרינק. תוך לגימת היין הבטנו סביב והתרשמנו לראות בר שעיצובו וסגנונו נותן תחושה חמה וביתית וקבלת הפנים שלו מזמינה ומחייכת. הבר ארוך ויש לצידו הרבה מקומות ישיבה. מסביב ישנם שולחנות, למי שמעדיף אותם ולא את הבר. עוד תמצאו ב"ריש לקיש" גם חדר פרטי נעים, שיכול להכיל בין 15 ל-20 אורחים. בין המשקה הראשון לשני תוכלו לשחק ביליארד על שולחן הביליארד במקום ותוך כדי לצפות במשחק כדורגל המוקרן על מסך ענק. הבר נפתח באפריל האחרון ובקרוב תוכלו לשמוע גם הופעות חיות שיתנו זמרים ויוצרים צעירים על במת הבר.

לאחר ההתרשמות מעיצוב ואווירת הבר ניגשנו להתרשם מהמנות בתפריט. בחרנו להזמין עלי גפן ופלפל דובדבן קטן ופיקנטי ממולאים בטעם ביתי וטעים, המוגשים עם קערית ירקות כבושים. פלטת גבינות זוגית מהגליל, שבה מוגשות גבינות עיזים המיוצרות בעין כמונים וגבינות כבשים של "שירת רועים", קשות ומיושנות. הייתה שם גבינת מירב, שהבשילה כעשרה חודשים ומיוצרת בסגנון גבינת למנצ'יה הספרדית; גבינת מעיין חרוד, גבינה בעלת טעם עדין שמבשילה כשבעה חודשים ומזכירה את גבינת תום הצרפתית. וענבר, גבינה בסגנון האלפים השוויצריים. הגבינות מוגשות על פלטת עץ אותנטית בליווי ממרח זיתים ירוקים ולחם בריאות נהדר. טעים טעים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על