מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


על הקיר ב"רחמו" תלויות תמונות המספרות על דמויות מעניינות שפקדו את המקום ותמונות של נופיה המקסימים של ירושלים. בנוסף, הבחנתי גם בשתי תמונות מרכזיות שאותן אי-אפשר לפספס – תמונתו של רחמו, מייסד המקום, ובתו חיה, שהמשיכה את השושלת הקולינארית המשפחתית. מעניין גם שעל הקיר ישנם מדפים ועליהם מונחים כלי בישול עתיקים מתקופת קום המדינה, אשר איתם היו מבשלים פעם. אחד הסועדים סיפר לי שפעם, לפני כ-30 שנה, רחמו היה יושב בקבלה ונותן אוכל גם לאלו שביקשו ושלא היה להם כסף לשלם עבורו. איציק, בעלה של חיה מנהל את המקום, וממנו למדתי שרחמו היה איש חסד, שהנשמה שלו אהבה לתת ושעשה הכל למען עזרה לאנשים. איציק סיפר לנו שאם למשל שלושה סועדים היו פוקדים את המקום, ורחמו היה רואה שלמרות שהם שלושה רק שניים אוכלים, אז הוא לא היה מוותר ומבקש מהמלצר להגיש גם לאדם השלישי מהסעודה. 

ב"רחמו" ממתינים לכם בכל יום החל מ-8 בבוקר ועד 7 בערב. ביום שישי המקום פועל בקיץ עד 4 וחצי אחה"צ בלבד. המקום, כמובן, כשר וסגור בשבתות. מלבד זאת, ל"רחמו" יש סניף נוסף בשכונת נחלת שבעה. המחירים של המקום שווים לכל נפש, ודי מדהימים: קובה במיה 28 ₪, קישוא ממולא 10 ₪, מוסקה 28 ₪, חומוס גרגירים 22 ₪! לא צריך להגיע דווקא בשעות שבהן מוגשות העסקיות. תמיד זול שם.  
לסיכום אומר ש"רחמו" זכור לי עוד מימי הלימודים, הואיל ואכלתי שם כמה פעמים. תמיד יכולתי לסמוך על העובדה ששם אמצא אוכל אמיתי של בית. בביקור הנוכחי ב"רחמו" גילינו שהטעם המקורי נשאר וחוץ מזה נהנינו מיחס חמים ומאווירה נפלאה.
מאת: כרמית אופק
רחמים כמה שזה טעים
מסעדת "רחמו" היא מוסד בירושלים. עוד מעט היא חוגגת שישים שנות ותק בעיר הבירה! יש לה חומוס מדהים, אוכל כשר ומשובח על הפתיליות, סלטים ומטעמים. והכל איכותי, במחירים צנועים, ובאווירה מעולה וירושלמית אסלית
ביום קיץ חם פיניתי לי את שעות הצהרים, מתוך כוונה ליהנות משילוב של כמה דברים. בראש ובראשונה: אוכל טוב וגם זמן של כיף עם האישה מספר 1 – אמא שלי. הגענו לרחוב הערמונים פינת אשכול בירושלים, מרחק נגיעה משוק מחנה יהודה ההומה, אל מסעדת "רחמו". 
"רחמו" היא מקום מיתולוגי ומאוד מוכר בעיר, והיא קיים כבר משנת 1954 – כבר 58 שנה – וואו! "רחמו" הוא פשוט אבן יסוד בעיר ירושלים. מי לא מכיר את רחמו? כולם מכל מקום ובכל גיל מכירים את המקום ואוהבים אותו. ולא רק מירושלים מכירים את "רחמו". "רחמו", אגב, אפילו מוזכר בשיר של דן אלמגור כאחד ממאפייניה של העיר: "ירושלים שלי היא מחנה יהודה בערב חגים, שבת של "פפיטס", קללות נהגים וחומוס של "רחמו" וריח דגים, כביסה על הכביש ומקלחת מדלי – ירושלים שלי". מקסים!  

"רחמו" מהווה נקודת ציון בעיר ואחד המקומות המבוקשים בצהרי היום. אנשים מגיעים אליו מכל מקום. אלו ששפר עליהם מזלם והם הסועדים הקבועים, אלו אשר עובדים במרכז העיר, או אלו שתמיד עוברים דרכה. ישנם סועדים שלא מוכנים להחמיץ את האוכל האותנטי המוגש ב"רחמו". אני בטוחה ללא ספק, וגם לפי סיפוריה של אימי שמכירה את המקום היטב עוד מימי נערותה, שישנם אנשים שהאוכל ב"רחמו" מזכיר להם את הניחוחות מבית אמה.

לפתיחה הזמנו לנו מרקים. או לייתר דיוק – מרק קובה במיה. המרק התאפיין בכך שהיה עשיר במרכיביו וטעמיו ומוגש עם גזר ובמיה. אהבתי את סמיכותו ואת חמצמצותו המעטה. מבחינתנו הקובה היה פשוט מושלם והבשר שבתוכה היווה הפתעה טעימה. גם אמי, בשלנית מומחית ברזי הקובה על סגנונותיו השונים, התלהבה מאוד. המשכנו בארוחה ועברנו לממולאים. בתחילה זממנו על עלי גפן, אך נאמר לנו שהללו אזלו. כנראה שזה מה שקורה כשהביקוש גבוה. אז הזמנו ממולא אחר, שווה לא פחות: קישוא ממולא באורז, שהגיע על מצע רוטב אדום, שמשתלב עם הקישוא בצורה מצוינת. טעמו של הקישוא היה מפנק מאוד ומשביע בהחלט. השתדלנו לא לשבוע יתר על המידה, מאחר שלקחנו מהמנות העיקריות מוסקה משובחת, שהגיעה עטופה ברוטב כה טעים שתהיתי על קנקנו על מנת לחקות אותו בבית. אז היו בו: בצל, פלפל אדום, ורסק שהשתלבו יחד נפלא.

יחד עם כל אלו לא יכולנו לוותר על מרכיב מיתולוגי בארוחה אצל "רחמו", ואני מתכוונת כמובן לחומוס! חומוס עם רוטב גרגירי חומוס. ועל המצע המפנק הזה הונחו כדורי פלאפל במין חצי עיגול מגניב ומעל פוזרו חתיכות רעננות של פטרוזיליה. איזה כיף של טעם. יחד עם המטעמים הללו הוגשו לנו גם פיתות חמות, שנותנות מיד חשק לנגב חומוס, וחמוצים שהשלימו את התמונה כולה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על