מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


המנה האנגלית שלי הגיעה והצליחה להפתיע אפילו אותי: קודם כל בשל צורת ההגשה. המנה מגיעה במגדל צלחות. בקומה העליונה מונחות שתי לחמניות סקונס ולצידן ריבת תותים וחמאה. בקומה האמצעית מבחר מרשים של עוגיות. ובקומה התחתונה – כריכונים במילויים שונים של טונה, סלמון ומלפפון. לפי מיטב ידיעתי זו המסעדה היחידה בעיר המגישה במגדל צלחות, והמסעדה היחידה המגישה סקונס, ועוד כאלו תוצרת-בית. לסקונס של "רשלה" היה ריח אגוזי נהדר והחמאה הרכה על הסקונס... מממ... מה אומר? זה היה פשוט יפה מכדי להיות אמיתי (אבל זה אמיתי, נשבעת). הכריכונים היו מצוינים כולם. "כריך מלפפון" אולי לא נשמע מפתה במיוחד, אך כשהעזתי לטעום הופתעתי לטובה מהרעננות והפשטות. מנת הפטוצ'יני הגיעה יחד עם המנה שלי, והוגשה גם היא בצורה מרשימה, כשלצידה גבינת פרמזן מגוררת גס. הרוטב היה מתובל בעידון, בניגוד לטעות שמסעדות רבות עושות כאשר הן מתבלות את רוטב הפסטה בצורה פראית. הסלט הקטן שהצטרף לשולחן לווה ברוטב וינגרט מצוין ששדרג מאוד את טעמם המצוין בלאו הכי של הירקות הטריים.

לבסוף ניגשנו לקומת העוגיות, בתוך מגדל הצלחות שלי: עוגיית "בריאות" עם גרנולה וצימוקים, בישקוט אגוזים פריך, עוגיית שקדים ועוגיות חמאה. ליקקנו את האצבעות ונהנינו במיוחד מעוגיות החמאה הקטנטנות. וחשוב שתדעו שאין צורך להיפרד בלב כבד מהתענוג כי את העוגיות הטעימות של רחל ניתן גם לרכוש באריזות נפרדות הביתה.

אחרי שחשבתי שסיימתי הכל הכל נזכרתי פתאום בריבת התותים שחיכתה לי, ונהניתי ממנה בליווי שארית הסקונס שנותר לי. סיום מתוק ולבבי לבילוי קלאסי ומהנה ביותר במקום שחודר אל הלב.
מאת: דנה גלברג
רשלה: כשרה ללא פשרה
"רשלה" הירושלמית היא בדיוק מה שיעשה לכם טוב בחורף הזה. חליטות תה, מאכלים אנגליים אותנטיים וכשרים, ובחוץ – גן ירק מלבלב – את כל המצאי הסוריאליסטי והיפהפה הזה תוכלו לפגוש ב"רשלה" הכשרה
מסעדה: pips
בצהרי שישי נכנסנו לבית הקפה-מסעדה הכשר-חלבי "רשלה", הממוקם ברחוב החבצלת בירושלים. המקום נקרא כך על שם בעלת הבית, רחל, שהחליטה, לאחר לימודי קונדיטוריה וניסיון בתחום הקייטרינג, לממש את הצעד עליו חלמה זמן רב ולפתוח מקום משלה. זוהי מסעדה חדשה, עוד לא בת שנה, אך היא כבר צברה לה שם ומוניטין בתור המפלט האירופאי הבא.

המקום מעוצב בסגנון אנגלי מאופק, כאשר על כל שולחן מונח כלי פורצלן מעוטר, המכיל קוביות סוכר. העיצוב והאווירה לא הותירו מקום לספק, והזמנתי "ארוחה אנגלית מסורתית", הכוללת כריכונים, מבחר עוגיות, סקונס – לחמניות חמאה, וקנקן תה. שותפי לחיים ולארוחה הזמין מנת פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות. התפריט החלבי מורכב ממגוון מנות כגון: כריכים, סלטים, דגים, פסטות ומבחר נאה של עוגיות וקינוחים. מרפרוף קליל בתפריט התרשמנו כי המחירים סבירים ביותר, וכי במהלך ימי חול בשעות הצהריים מוצעות עסקיות מפתות במחירים הוגנים ביותר. במקום ניתן לערוך אירועים של עד 50 איש.

לצד החלל הפנימי, יש גם מקומות ישיבה בפטיו המרווח שבירכתי המסעדה או בגן שמחוצה לה – אם מזג האוויר מאפשר זאת. בעודי מתרשמת מיפי המקום קנקן התה שלנו הגיע! בחרנו בתערובת המכונה "אייס תה", המכילה לימון ותפוח, מתוך מגוון תערובות מקוריות לבחירה. התה מוגש בכלי חרסינה איכותיים ועדינים, עם מסננת צפופה במיוחד, אשר שומרת שצמחי התערובת לא ייכנסו לתוך הספל.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על