מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


הכול היה מוכן לחוויה המרכזית: כעיקריות זכיתי לאכול מנת פילה אמנון המצופה בבלילת פירורי לחם (המוכנים במקום), ואת את מנת הדגל של "פרובידנס" - דניס שלם העשוי בגריל ומצופה בשמן זית ולימון.

חשוב לציין שאני מאוד אוהבת אוכל, אבל עד הרגע בו דרכה רגלי בפתח מסעדת "פרובידנס" האהבה שלי לדגים הסתכמה בפירות ים (בבררנות רבה, בשל רגישותי הרבה לטריות), טונה וסרדינים בקופסת שימורים (למרות שזה לא נחשב אנין במיוחד) וסושי על כל סוגיו. אבל מעולם לא דמיינתי את עצמי אוכלת דג שלם או אפילו פילה של דג עד סופו. לשמחתי, ב"פרובידנס" אין כזה דבר אדם שלא אוהב דגים, כי כל דג שעובר תחת ידיו המתובלות בטעם גן העדן של השף אבי לוי זוכה לטעם דומה.

זו היתה הפעם הראשונה בחיי שהרגשתי שאני אוכלת אוכל טהור! בטעם, בצבע, ביופי ואפילו בהקפדה על עיצוב הצלחת עם סלט חסות קטן שמתובל וחתוך כך שכמה עלים של חסה פשוטה הופכים למעדן, ותוספות קטנות של תפוחי אדמה וקישואים המוגשים במידה הנכונה ובטעם המושלם, שלא מאפיל על טעם הדג העדין.

לאחר הטעם האלוהי של המנות העיקריות הגיע הזמן למתוקים, שכמו כל שאר המנות מוכנות במקום. בין הקינוחים שטעמתי היו הפנקוטה (ברוטב שמנת קרמל ואספרסו) ופרפה חלבה בדבש סילאן.

אם תבקשו ממני לסכם את החוויה שלי מהערב, אוכל לומר בלי שום ספק שהשף אבי לוי ומסעדת "פרובידנס" מעלים את רף המסעדנות בכמה דרגות ומעניקים לכל סועד חוויה של התעלות בכל ביס.
מאת: מיכל רוקר
פרובידנס, בישול בהשגחה עליונה
טהור, טרי וזך. זה רק מבחר קטן ממגוון מהמילים שראויות לתאר את "פרובידנס", מסעדת דגים צרפתית כשרה ברמה שאין לה תחרות בגוש דן. אחרי מנת הדגל המדהימה של המקום, דניס שלם עשוי בגריל בשמן זית ולימון, הבנתי שב"פרובידנס" לא רק דייג אוהב דגים. לראשונה בחיי, גם אני!
רוב חובבי הקולינאריה החילוניים, ואני ביניהם, רגילים שכשהמילה 'כשרה' מגיעה בצמוד למילה 'מסעדה', עולה בראש האסוציאציה - next. אבל הארוחה עליה אספר להלן מוכיחה שיש מקומות בהם אסוציאציה זו רחוקה מהמציאות: "פרובידנס", מסעדת גורמה צרפתית כשרה למהדרין המתמחה בדגים, מעניקה חוויה ייחודית ולא מתפשרת בכל רמ"ח אבריה.

מיד כאשר נכנסתי בפתח המסעדה, כמו חזרתי אחורה אל ביקורי האחרון בצרפת במחוז בריטני, אל אחת מאותן עיירות קטנות ופסטורליות המאפיינות את המחוז. העיצוב הפשוט, שהוא נקי ומוקפד, העביר בי תחושה של ביתיות מהולה ברומנטיות. כמובן, חלק מהתחושה החיובית היא קבלת הפנים המחייכת והחמה שמשרים בעלי המקום סולי ואבי לוי, זוג בחיים ובעבודה, עם סיפור חיים מיוחד והרבה אהבה ותשוקה לאוכל בכלל – ולדגים בפרט.

אבי, שף המסעדה, הוא בעל ניסיון רב שנים בתחום המסעדנות. את דרכו החל אבי בצרפת ואחר כך המשיך בסדרת תפקידים נחשבים בארץ: השף הראשון של מסעדת "אלכסנדר", שף מלון 'היאט' בירושלים, מלון 'דניאל' בהרצליה ועוד. כיום הוא יועץ נחשק בתחום המטבח המוסדי והחל מהשעה 18:00 בכל יום (מלבד סופ"ש), אבי מבשל לנשמה, עם הרבה רגש ואהבה, במסעדת "פרובידנס".

החזון של הזוג לוי התחיל לפני כשנה, לאחר שחיפשו - ולא מצאו בכל גוש דן ולו מסעדת דגים כשרה ואיכותית אחת! לאור הממצאים, החליטו להיות החלוצים בתחום ומתברר שהם עושים זאת בהצלחה יתרה.

ההגדרה של אהבה לאוכל על פי "פרובידנס" - בחוץ קונים רק חומרי גלם וכל השאר נתון תחת ידיו הברוכות של אבי. החל מהלחם (שנאפה במקום ומגיע אל השולחן חם בריח של מאפה טרי, משוך בשמן זית עם מעט זעתר); המשך במבחר סלטים טריים, שנחתכים מיד עם ההזמנה - כרוב לבן, סלט ירקות קצוץ, סלט מלפפון, סלט שומר, סלט גזר, סלק, פלפלים קלויים וגולת הכותרת (לטעמי לפחות) - סלט חצילים קלויים מתובל בשמן זית. מומלץ לקחת קצת מכל סלט ולערבב הכל יחד עם הטחינה הביתית, וכך לחוות את מגוון הטעמים הטריים.

כמנה שנייה זכיתי להתענג על שני מרקים: האחד הוא מרק בצל, שטעם איכות הרכיבים וההכנה שלו פשוט ממלא את הפה, כשלצידו מוגשים קרוטונים המוכנים במקום וגבינה צהובה מגורדת. המרק השני, מרק פטריות טריות עשויות אל-דנטה, על בסיס שמנת, וכשאני אומרת על בסיס שמנת אני מתכוונת לכך, לא שמנת מהולה בכל מני נוזלים (כמיטב המסורת של רוב המסעדות) אלא שמנת טהורה! וכשהמרכיבים איכותיים ואופן העשייה מושלם אי אפשר לטעות בטעם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על