מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


הבייגל היה חם, נימוח וקריספי. בשלב הזה הצטרף אלינו לארוחה יוצר הבייגל האגדי, שסיפר לנו כי אנשים מכל העולם פונים אליו דרך המייל לגבי הבייגל, ושכל תייר שנכנס למסעדה אומר לו שזה פשוט הבייגל הטוב בעולם - וגם אני בהחלט מסכימה עם המשפט הזה. בכלל, הישיבה ב"איל פנטולינו" קצת מזכירה מעין כנס של הסוכנות היהודית - כל כך הרבה אנגלית ברקע...

אחרי שחיסלנו גם את סלט החלומי (והיינו כבר די מלאים), הגענו לעיקרית: מנת לזניה ירקות, הכוללת חצילים, עגבניות פרוסות, פטריות וגבינה בולגרית מוקרמת ברוטב עגבניות עם נגיעות שמנת. המנה הוגשה במחבת לוהטת והיתה טובה מאוד - הרוטב השתלב מצויין עם הרכות המלטפת של הלזניה. הורדנו את כל העסק עם דיאט קולה.

גזרת הקינוח גם היא לא אכזבה - סיימנו ארוחה דשנה עם עוגת גבינה ופירורים, בנוסף לפאי תפוחים חם ומתוק.

"איל פנטולינו" מספקת חוויה של אוכל יוצא דופן, אירוח נדיב ואווירה ביתית... מי בכלל צריך יותר? אז בפעם הבאה שאתם באילת, צאו קצת מאזור התיירות ומהבנאליות שבטיילת ולכו לראות את אילת האמיתית, כפי שהיתה לפני ההתמסחרות הגדולה שעוברת על העיר.
מאת: מיטל מושקה
אגדה של בייגל באילת הישנה והטובה
מסעדת "איל פנטולינו", השוכנת באזור בו אוכלים האילתיים האמיתיים, מציעה תפריט איטלקי עשיר כמיטב מסורת ארץ המגף, לצד בייגל אמריקאי ייחודי ששמו הולך לפניו בעולם כולו בזכות התיירים הרבים שטעמו אותו ולא האמינו. מסעדה איטלקית ובייגל אמריקאי… מבולבלים? אנחנו לא
מסעדת "איל פנטולינו" שוכנת לה באזור האילתי ה'אמיתי' - כלומר לא אזור התיירות לאורך הטיילת, אלא במקום בו אילתים אמיתיים אוכלים, ברחוב שדרות התמרים (כן, הרחוב המפורסם מהמונופול).

עוד לפני שהגענו, ידענו שמדובר במסעדה איטלקית משובחת, מה שאכן התגלה כנכון. אבל ל"איל פנטולינו", כך מסתבר, יש כובע נוסף - המסעדה היא גם מאפיית בייגל אמריקאי! ולא סתם בייגל, אלא בייגל שאת סודותיו למד השף יעקב אלפסי במשך 4 שנים בלונדון (ולדבריו, את הסודות הללו לא יחשוף בעד שום הון בעולם...).

בכלל, ליעקב אלפסי סיפור חיים מעניין. בין השאר, היה יעקב בעבר נהג מונית אילתי, ויום אחד החליט להגשים חלום ולפתוח מאפיית בייגל ומסעדה איטלקית - חלום שאכן התגשם. לכאורה, מדובר בשילוב מוזר ביותר, אבל ב"איל פנטולינו" אלפסי משלב בין שני הדברים בצורה יוצאת מהכלל.

פתחנו את הארוחה עם מנת פתיחה של סלט חלומי, שהגיע עם הבייגל המפורסם וחמאה רכה למריחה.
מה נגיד לכם, הסלט חלומי היה באמת אחלה, אבל הבייגל, אח הבייגל... פשוט אין מילים. וההפתעה - לחם הבית הוא בייגל! הרי התרגלנו לג'בטה, לחם בירה, פוקאצ'ה... והנה, שינוי מרענן. יש אמרה לפיה אסור להתמלא מהלחם בתחילת הארוחה. ובכן, במקרה של "איל פנטולינו" כמעט בלתי אפשרי בעליל לקיים את החוק הזה. ראו הוזהרתם...

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על