מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


חובבי הפסטות ודאי ישמחו לקרוא כי ב"אורk2" הם קודם כל מתבקשים לבחור את סוג הפסטה, ולאחר מכן את הרוטב שבו חפצה נפשם. אנו ביקשנו לבדוק את הרביולי בטטה וצירפנו אליו רוטב סלמון קרבונרה: סלמון מעושן מוקפץ באושר עם חמאה, שמנת, עשבי תיבול ותבלינים. כשמשלבים חומרי גלם כאלו, במיוחד כשהם מובחרים, לא ניתן לטעות, ואכן זכינו למנה מצוינת. מתיקות הבטטה הוסיפה מיוחדו?ת, והתוצאה – רביולי מנצח. נהדר.

בין לבין טעמנו קיש בדואט מעלף של פטריות יער וחורש, שתוגבר בגבינת עיזים ועשבי תיבול, והוגש בלוויית סלט ירוק, עלי בייבי ורוטב ויניגרט אלוהי. כבונוס לפני סיום ביקשנו דניס בטאבון – אפוי כפי שהוא עם תערובת ייחודית של עשבי תיבול, רוטב אלחיו, לצד עלי בייבי ותפוחי אדמה פריזיאן.

כל המנות בורכו בצבעוניות מרשימה, והגיעו בכמות נדיבה, אולי אפילו קצת יותר מדי, כך שבשלב הזה של הארוחה נאלצתי לבקש מהסטודנט לרפואה שיכין לי מרשם מתאים לדיאטת כסאח... ב"אורk2", בכל אופן, חשבו אחרת והגישו לנו גם ריבוע של וניל פקאן בציפוי קריספי של שוקולד לבן. דרך מעולה לסיום השחיתות, חשבתי, אך מסמר הערב הגיע מייד אחר-כך בדמות הקינוח האולטימטיבי: מלבן שוקולד מריר בנגיעות וויסקי. המרקם הרך, הנימוחות המלבבת והשילוב בין מרירות הוויסקי לבין המתיקות המדויקת של השוקולד יצרו חספוס מרתק ומעדן של ממש, מעדן שהיווה סיום מושלם לתענוג המושלם שחווינו.

איתי אמר שהיה שווה לטוס ארצה ולו רק בשביל "אורk2". אני הסכמתי איתו עת גלגלתי על הלשון עוד פעם את הטעמים הבלתי נשכחים של הצ'ויה, הפטריות, הדניס, השוקולד והוויסקי. קבענו שגם את הפגישה הבאה שלנו נקיים ב"אורk2". השאלה היא רק אם בסניף הישראלי או בסניף הנפאלי...
מאת: מערכת ROL
היהודי הנודד
מסעדת "אורk2" המקורית שוכנת בקטמנדו ומוכרת מאוד למטיילים הרבים הפוקדים את המזרח הרחוק. הבעלים הישראליים שלה החליט לפתוח סניף ישראלי בקיבוץ נען התוצאה – ניחוחות וטעמים אוריינטאליים וכשרים באווירה ססגונית מלהיבה.
במרכז קטמנדו, על גדות נהר הבגמטי, שוכן יעד גסטרונומי מוכר וחביב על המטיילים הרבים במזרח הרחוק – מסעדת "אורk2". לשמחת אלו שמתגעגעים, ולמען כל מי שחפצים בחוויה קולינארית מיוחדת ושונה אך נבצר מהם להרחיק עד נפאל, נפתחה מסעדה זהה, גם שמה "אורk2", בקיבוץ נען הסמוך לרחובות.

את הסניף הציוני פתחו שני בני הקיבוץ, ערן ועדי. לערן רפרטואר עשיר בתחומי האומנות והיצירה בארה"ב, בספרד ובנחלת בנימין. עדי, בעל המסעדה הנפאלית, חי שנים רבות בארה"ב, באירופה ובמזרח הרחוק, עד שחזר לארץ, ואיחד כוחות עם חברו מילדות ערן. יחד הגשימו השניים את חלומם ויצרו מסעדת שף כפרית.

עבדכם הנאמן הגיע ל"אורk2" מצויד באיתי, חבר ותיק וסטודנט לרפואה שהגיח ארצה לחופשה קצרה. דרך עפר שלפידים לצידה הובילה אותנו אל החלום הנפאלי, השוכן לצל עצי אקליפטוס, במבנה עץ בן 65 שנה. גילינו מסעדה ססגונית, שמחה, עם ריהוט המאפיין את קטמנדו, יצירות אומנות מרשימות, צבעים בהירים ועיצוב המשלב מזרח ומערב לכלל יצירת מופת מפעמת המעצימה את החוויה הקולינארית.

קהל הלקוחות נרחב וכולל בתוכו מתגעגעים למזרח, משפחות, זוגות, אנשי עסקים וסקרנים... כמוני. התפריט נאמן גם הוא לרצון לגוון ולהפתיע, ומציע מאכלים מהמזרח הרחוק לצד שלל מטעמים כשרים מסביב לגלובוס. בין השאר תמצאו בתפריט החלבי של "אורk2" פשטידות, סלטים, פסטות, פיצות, דגים ועוד הפתעות. אחד התענוגות שבהחלט אסור לפספס הוא הצ'ויה, שיכר השזיפים היפני. זהו יין לבן שספג את מתיקותם הטבעית של השזיפים וזכה לארומה ייחודית ומשמחת.

לאחר הכנה אלכוהולית מוצלחת זו, פצחנו בפונגי דל בוסקה. זהו מאכל כפרי נהדר המתאים במיוחד לאוהבי הפטריות. תשכחו כל מה שידעתם על אוכל בקיבוץ: בצלחת חרס שכן לו בבטחה תבשיל מהביל, ובתוכו פטריות יער, חורש, שמפיניון ופורטובלו ביין לבן, חמאה ועשבי תיבול. התבשיל הוקרם בגבינת מוצרלה ולצידו הוגשו מקלוני פוקצ'ה. הבשרניות המופלאה של הפטריות יחד עם המוצרלה יצרו מרקם סמיך, ותגבור התבלינים המיוחד תרם אף הוא טעם משובח משלו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על