מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


אל מנות הביניים הגענו מאושרים. סביצ'ה דג-ים, במקרה שלנו מוסר, הוגש בפיסות מוצקות ומכובדות, על מצע מרק חצילים סמיך וקר. משחקי המרקמים והטעם היו מושלמים. המרק, קטיפתי ומשיי, לכד בפרודות טעמיו את טעם החריכה של החצילים, שימר אותו וחיבק את טריות הדגים הנאה והנהדרת. מן העבר השני, פרח קישוא ממולא בדג-ים הוגש על מצע קרפצ'ו שומר בוויניגרט של שמן, שום ועשבי תיבול. הקונסטרוקציה הטריפה חושים! החיבור בין האניסיות המתקתקה של השומר, גווני הטעם המעניינים של פרח הקישוא, ומשחקי הדג בתוכו היה נהדר, בניצוח הוויניגרט השומי. בין לבין, על מנת לנקות את החך ולצנן את להט החוויה לקראת הבאות, שלח לנו השף גרניטה של אשכוליות אדומות נהדרת וקרירה.

העיקריות היו מטריפות. נקודה. פילה לוקוס הוגש למהדרין על מצע של תפוחי אדמה, לימונים וויניגרט גזר – השידוך היה מושלם, צבעוני ומאד טעים. טונה אדומה נצרבה כדי פריכות החוץ, שמרה על מרקמה הנא והוורדרד עמוק בפנים, והגיעה בפיסה נאה מאד על מצע קינואה, זילוף מעודן של ויניגרט זיתי קלמטה סגלגלים ואיכותיים ועגבנייה קונפי לראשה – חוויה! מזירת היבשה הערפול נמשך, ובהצלחה מרובה. צלעות טלה עדינות ונימוחות הכו אותי בתדהמת יופיין, על מצע של בורגול וציר טלה בגווני קרמל. השידוך היה מעושן, חלומי ושובה בטעמיו. ספריבס עגל קריספי מגרה ונוטף שמנוניות הוגש עם פירה פטריות כמהין ופורטבלו צלויה מעל – עונג עילאי!

באחרונות התענגנו על מרקיז שוקולד בטעמי תפוז וקפה, סורבה תות נהדר וקליל, וצלחת של משחקי חלבה ובהם, פרפה חלבה וג'לי של יין מוסקט, קציפה מעניינת ואוורירית, ושערות חלבה מצוינות ומתקתקות.

המסעדה, מנוצחת בידיו האמונות של עידו רוטמן. היא איכותית מאד, ההגשה הטקסית במהלך הארוחה נהדרת, והאוכל, כפי שוודאי הבנתם – גורמה כשר עשוי לעילא ולעילא. לצד ארוחות הערב המענגות, קיימת במסעדה אופציה עסקית עילית במחיר של 99 ₪, הכוללת מנה ראשונה ועיקרית מן הטוב שהשף דוד ביטון יודע להפיק תחת ידיו. אירועים מיוחדים בחוויית האירוח והאוכל מתקיימים במקום, כולל חדר מיוחד לאירועים פרטיים סגורים המכיל עד 25 אנשים.
מאת: רועי שטיינברג
חגיגת קולינאריה כשרה ב"אוליב ליף"
מסעדת "אוליב ליף" היוקרתית ממלון שרתון בת"א היא אחת מאותן מסעדות שהביקור בהן משאיר אותך תוהה ונפעם – האומנם – אוכל כה איכותי, מרתק ומסעיר, המתגאה בתואר כשר? והתשובה – בהחלט כן!
אפתח בסיפור חכמים: לאחר המבול שירד על הארץ שלח נח את היונה לראות הקלו המים. שבה היונה לעת ערב ועלה זית בפיה. התבונן נח בעלה ושאל את עצמו – מדוע הביאה לי היונה דווקא עלה זית ולא עלה של עץ אחר? חשב נח על כל העצים, עץ עץ ופריו, ורעיון עלה בלבו. עץ הזית באמת מיוחד במינו, לא במקרה הביאה היונה עלה זית. אמנם נותן הוא פירות כעצים אחרים, אך בכל זאת פריו שונה מפירותיהם. פירות רבים יכול אדם לקטוף מן העץ ולאכול מיד, לא כן הזית. לאכול אותו אי-אפשר מיד לאחר המסיק. צריך להמליח אותו ולהוסיף לו תבלינים, כדי שיהא ראוי למאכל. האם מתכוונים ללמד אותי דבר מה באמצעות עלה הזית? שאל את עצמו נח והשיב בעצמו – גם האדם, כמו הזית, אינו שלם עם לידתו. כדי להיות אדם שלם עליו לרכוש דעת ומידות טובות, ורק אחר כך יהיה לאדם שלם.

לא בכדי מתהדרת מסעדת "אוליב ליף" היוקרתית ממלון שרתון תל-אביב בשמה ("עלה זית" בעברית) אלפי שנים אחרי סיפור המבול. יש במוקפדות מאכליה, מורכבותם וגווני טעמם כדי למלא ידיעותיך הקולינאריות משוש וחוויה, לרפד את חשקיך בעדנת טעם, ולפאר בך הנאה כדי שלמות מעצבת.
לקחתי עמי את אבי, שייקהל'ה, לחוות את החוויה. מגיע לו. יש לו תפקיד חשוב בעיצוב תשוקותיי הקולינאריות ובאהבתי לאוכל. מאז שנות ילדותי המוקדמות נצרבה בי דאגתו המתמדת לשפע השולחני בבית והעתרת חוויית האוכל המשפחתית ברוחב-לב וטעמים טובים.

האווירה ב"אוליב ליף" מוקפדת מאד, מקצועית. החלל נאה ואוורירי, גווניו שמנתיים, נעימים ורכים. השולחנות ערוכים במהודר והשירות חרישי, מקצועי ומכובד. נוף הים, הניבט מחלונות המסעדה, מוסיף נקודות איכות ונדבך של טעם לכל החוויה. התפריט הכשר מרמז על אוכל עם אוריינטציה כללית צרפתית, ונגיעות והשפעות מזרח תיכונית ומרוקאיות, מבית אביו ואמו של השף הנהדר, דוד ביטון, שעושה במאכליו עונג וערפול חך אומנותיים בטעמם ובמראה.

כפתיח הורדו אל השולחן 3 פנכות שכללו פסטו פטרוזיליה ארומאטי ונהדר, שמן זית בתוספת בלסמי, שהעניק צבע וטעם לשמן הזית הנפלא, וזיתים בשרניים ודפוקים קלות, ספוגים בתבלון נהדר של עלי כוסברה ופיסות עדינות של צ'ילי לא תוקפני. כל אלה לוו בסלסילת לחמי שאור מצוינים וממכרים, הנאפים במקום ומדורגים אצלי גבוה כלחמים הטובים ביותר שבאו אל פי בזמן האחרון. בין לבין, נתברכנו בבלנד מבורך של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז נעימים, מיקבי יתיר, בציר 2002. היין המוכר זוכה אצלי בכל פעם מחדש לניקוד גבוה על איכותו.

קנפה של מרק דגים קטיפתי הוגש אף הוא לאות פתיחה, והיה רווי בטעמי ים, גווניו אדמדמים-כתומים ופיסות דג-ים איכותי קבועות בעומקי טעמיו. בראש הכוס, הוצב קריספי פיש סקין, וסיפק עוד נופך של טקסטורה וטעם ים. הערב החל לנוע נעים. פרוסות מוח עגל, עטופות בקמח תירס, הוצבו מעל סלט תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן, והיו נאצלות בטעמיהן ומדהימות. המשכנו במשחקי המוח וחידדנו טעמים. ראגו של פטריות ומוח עגל, מח עצמות נהדר, מפוצץ בטעמים, ושקדי עגל עשויים כדבעי הוגשו בתוך עצם ספוגת טעם, מעל פירה של ארטישוק ירושלמי מעושן בציר עגל. מה אומר ומה אוסיף? תענוג של ממש. המנות הוגשו נאות לעין ומצוירות ביד אומן. הטעמים השתלבו נהדר והחמיאו לכל רכיב בנפרד ובמשודך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על