מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


רק כדי לסבר את האוזן, העין ושאר איברי חישה, כדאי לדעת שדויד הספיק לזכות במדליות כסף בתחרויות גביע העולם בבישול (לוקסמבורג 2002) ובאולימפיאדת הבישול (גרמניה 2004) בקטגוריית המטבח הקר. למרות גילו, התחרה בגילאי הבוגרים וזכה במקום השני בתחרויות, שהן הגדולות מסוגן בעולם. מזה כמה שנים שדויד נמצא ב"אוליב ליף" (אם כי צבר ניסיון גם במסעדות אחרות), "גדל" איתה וכעת, מזה שנה, הוא מופקד על העסק מהעמדה של הקברניט הראשי. בהחלט מרשים ומעורר קנאה (קנאה חיובית כמובן, אני רק מפרגן...). מגיל צעיר דויד מבשל, עסוק מבוקר עד לילה - כולל בתקופת הצבא – בניסויים ושיפורים, לימוד ויישום... "האוכל זה החיים שלי", הוא אומר, "אין לי זמן כמעט לדברים אחרים". וכאמור, התוצאה ניכרה היטב בצלחותינו.

בעודנו נהנים מהקינוחים, שאפילו אני, המתקשה בדרך כלל עם מתוקים, הצלחתי לסיים - פסטת שוקולד טעימה ומעוצבת להפליא כאיטריות של ממש, סורבה הבית של לימונדה ותות ו"וולקנו" שוקולד חם בליווי רוטב וגלידת וניל – סיפרה לנו שרית, מנהלת המסעדה, עוד כמה נתוני רקע. בקהל הסועדים של "אוליב ליף" באים אנשי עסקים רבים, בהם אורחי המלון ומלונות אחרים, תיירים רבים, אך גם ישראלים – דתיים ולא רק דתיים. זה בהחלט מקום מצויין להביא אליו אורחים מחו"ל, אך גם ישראלים "מהשורה", שומרי כשרות וגם מי שאינם כאלה, ימצאו כאן פנינה גסטרונומית. המסעדה קיימת כ-6 שנים ונקראת "עלה זית", בתרגום עברי, בשל מרכיב הזית ושמן הזית, הדומיננטי בתפריטה. עוד סיפרה שרית, כי התפריט במסעדה מתעדכן ומתחדש מדי כחצי שנה עד 8 חודשים (אפשר לומר שעל בסיס עונתי), כשבכל פעם יש חידושים ושיפורים, אך המנות הפופולאריות והמבוקשות נשארות דרך קבע בתפריט. ואכן, ממש בשבועות אלה עומד התפריט להתחדש.

אני שונא קלישאות, אבל העובדות הן עובדות: עזבנו את המסעדה שבעים ומרוצים, לא לפני שעה של עיכול והרבה תודות לצוות. בהחלט מומלץ להגיע ולעבור חוויה שלמה וטעימה.

אגב, בפורטל "ROL" ובאתר של "אוליב ליף" בפורטל תמצאו קופונים משתלמים, שיעשו את הארוחה במסעדה נעימה אף יותר.

כתובת: רחוב הירקון 115 (מלון שרתון), טיילת תל אביב
טלפון: 03-5219300
מאת: תומר שי
אוליב ליף: שף צעיר עם עלה של זית
תפריט אקסקלוסיבי של בשרים, דגים, מרקים וקינוחים בהשראה צרפתית וים תיכונית; עיצוב מרשים וחלונות שצופים למרחבי הים; אירוח לבבי ומטעמי גורמה ייחודיים, פרי יצירתו של שף צעיר ומוכשר, שהספיק כבר לצבור מדליות ופרסים בתחרויות בינלאומיות נחשבות. כל אלה הם תפאורה הולמת לארוחה טובה וכשרה, עם אוכל מפתה ויין מפכה. מסעדות כאלה חובה להכיר!
הוא מוכשר כמו שד ומקצוען אמיתי; הוא זכה בפרסים נחשבים, אבל נשאר צנוע ונחמד; הוא כל כך צעיר, שזה פשוט לא ייאמן... דויד ביטון, השף של מסעדת "אוליב ליף", הוא ההוכחה לכך שלשילוב של כישרון, יצירתיות, חריצות והרבה עבודה קשה, יש גמול ותוצאות בשטח: את התוצאות הטעימות אכלנו בשקיקה, ליאת ואני, במהלך ביקורנו בשבוע שעבר ב"אוליב ליף" שבמלון 'שרתון' ברחוב הירקון בתל אביב.

אל עלילות השף המבטיח נחזור בהמשך, אך תחילה נספר כי "אוליב ליף" היא מסעדה צרפתית וים תיכונית אקסקלוסיבית כשרה (בהשגחת הרבנות תל אביב – יפו), שמציעה תפריט ייחודי ובמרכזו מבחר בשרים, דגים ומרקים. עיצוב הפנים מרשים ונקי, משדר יוקרה (שאינה מכבידה או מעונבת יתר על המידה) ויוצר תחושה חו"לית בהקפדה על הפרטים ובמרחב הניכר שמוקצה לכל שולחן. מהחלון נשקף הנוף הימי של קו החוף התל אביבי, שבערב מקושט באורות הטיילת.

התיישבנו ומיד הוגש לנו לחם הבית הרך, לצד רטבי פסטו, זיתים ושמן זית. יין נמזג כמים לכוסות והשמחה היתה גדולה כשהגיעו המנות הראשונות: חציל עם צזיקי טופו ברוטב בלסמי, מרק דגים עם מקל אנשובי וסוטה כבד אווז (כן, גם אני לא מחובבי הפיטום, אבל המקצוע מחייב... מה גם שבמקרה זה, הטעם היה שווה ויתור חד פעמי על עיקרון). ראשונה נוספת שזכינו לטעום היא ברבוניה עם טרטר לוקוס על סלט ירוק. המנות הראשונות מיוחדות מאוד בטעמן, אנינות ועדינות, ומתפקדות כמתאבן מצויין לקראת המנות העיקריות (כלומר, עושות חשק לעוד – ומשאירות מקום בבטן).

כעיקריות, ביקשנו המלצה למנות שהן ממיטב תוצרת המטבח וגם מייצגות את טעמיו - וכך קיבלנו עיקרית בשר ועיקרית דגים: מנת צלעות טלה על מצע מג'דרה, בורגול ועדשים, לצד מנת לוקוס עם פירה מוזלף. זה נראה לכם צפוי שאכתוב שהיה טוב; תנסו בעצמכם ותראו שכל מילה בסלע... מעולם לא נהניתי יותר לעסוק בהפרדת הבשר מהעצם – זה היה כל כך קל מחמת רכותו של הבשר, שהיה טעים מאוד וספוג מרינדה עשירה. גם הלוקוס שחה בפינו כדג במים ולגבי הפירה, שוב נוכחתי כי כשהוא עשוי היטב, יכול גם מאכל פשוט לכאורה להפוך מעדן גורמה של ממש.

הלומי אוכל ויין, הבחנו בצעיר מחייך, שהציג את עצמו בפשטות כ"דויד". לקח זמן עד שהבנתי שמדובר בשף הראשי של המסעדה (ששמו ושמעו כבר הגיעו לאוזניי) - הלא הוא דויד ביטון, עליו סיפרתי כמה פסקאות למעלה – וזאת, כפי שכבר הבנתם, בשל גילו הצעיר. דויד הגיע, תוך סיור שגרתי בין השולחנות, לשאול את הסועדים לשביעות רצונם. משיחה קצרה עימו התברר, שמאחוריו שנים של עבודה מקצועית ברמה הגבוהה ורזומה מכובד של פרסים והישגים. בכל זאת, לא סתם מגיעים בגיל 22 להיות שף ראשי של מסעדת יוקרה כמו "אוליב ליף"...

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על