מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


בעלי הבית ספגו חוויות רבות הקשורות באוכל טוב בארץ ובעולם, ו"אוליב" היא הבייבי הנחשק שלהם. במסעדה מקפידים על תפריט דינאמי ומעניין. באי המקום נחשפים לסוגי אוכלים שונים ומגוונים, ובנוסף מוצעות לסועדים מנות מיוחדות המשתנות מדי יום. מלבד זאת, בל נשכח את בר היינות העשיר והיפה, העשוי מעץ, ואת המרתף שממנו נשלף בכל חודש יין חדש לכל חולם. נדמה כי הסיכוי לפספס דבר-מה מהשפע של "אוליב" קלוש. זהו סודה, כך נראה.

ב"אוליב" מסבירים פנים לא רק לקהל הדתי, אלא לאוכלוסיות שונות ומגוונות, ורגישים לצרכיהם הייחודיים של הבאים. התפריט אינו בעברית צחה בלבד, אלא מופיע גם באנגלית (בקרוב יתווסף גם תפריט בשפה הצרפתית) ואף ישנם תפריטים המיועדים לעיוורים בכתב ברייל. אין זה פלא, אם כן, שאורחי המקום, המגיעים מהארץ ואף מארצות רחוקות, מתרפקים בכל פעם מחדש על הטעמים והניחוחות של "אוליב", אשר יוצרים יחד חוויה קולינארית הנחקקת בזיכרון החיך ולא מרפה עד לביקור הבא.

לא פשוט היה לעזוב את אחת המסעדות הטובות ביותר בעיר, ולפני כן הספקנו לטעום גם קינוחים כיפיים, כמו סופלה שוקולד חם, שהוגש על רוטב של פירות יער, ולא להאמין שהוא פרווה! כמובן, איך לא, חבר אליו סורבה בשלל פירות בטעמים מפנקים.

"אוליב" היקרה, מה אומר ומה אספר, על האוכל הכה מיוחד, היחס הביתי והמקום המעוצב בטעם אותנטי, כל אלו יוצרים שילוב מנצח ובעיני, הכמיהה לחוויה נוספת היא מתבקשת וטבעית.
מאת: כרמית צברי
"אוליב – Olive"– כשרה, טעימה ויפה יפה!
במסעדת "אוליב" הירושלמית הכשרה מקבלים הסועדים יחס נפלא, אוכל משובח ומגוון שלא מפסיק להפתיע ואווירה פשוט נהדרת. "אוליב" היא מקום לנצור!
זו הייתה שעת שקיעת השמש ושתי עלמות שמו פעמיהן לשכונה שבה כמעט תמיד מומלץ לחלום. האמינו לי, המושבה הגרמנית היא הדבר הנכון. עינינו צדו מיד את מסעדת "אוליב", ולמן הרגע הראשון ששהינו בה חלומותינו החלו להתגשם אחד לאחד.

"אוליב" היא מסעדת שפים בשרית וכשרה, והאנרגיות הטובות השורות במקום עטפו אותנו שניות אחדות לאחר כניסתנו אליה. המארחת המקסימה קיבלה את פנינו והרגשנו שאנו בביתנו שלנו. במסעדה ישנם אזורים מגוונים בהם ניתן להסב, ואתם רק צריכים לבחור אם זה יהיה בפטיו, שבו יש כמה עצים ירקרקים וחלונות עדינים המשרים אווירה של שלווה, או אם פנימה יותר, או שמא תרצו להתרווח מול דלפק הבר... המקום מיוחד להפליא, שהרי זהו בית ערבי בן כ-100 שנה ועיצובו פשוט מרנין. העיטורים על הרצפות, החלונות הקשתיים ואורות המקום נותנים ל"אוליב" את היופי הנסיכי הקורן שלה.

מיד כשהתיישבנו הושמו על שולחננו כוסות מרטיני מסוגננות, ובהן הפתעה – משקה טבעי ואף עוקצני, אייס פסיפלורה מלון, המחולק לכל באי המקום. תוך רגעים ספורים הגיעה כפתיח מנת האנטיפסטי, המכילה שישה סוגי סלטים מפתים ביותר המשתנים חדשות לבקרים. ביניהם מצאנו סלק בתפוח, גזר עם ירק ירוק, בטטה עם כוסברה וצ'ילי, כרוביות מטוגנות עם כוסברה ופטרוזיליה, תירס, גם הוא עם צ'ילי וירק, וחציל שרוף על מצע של טחינה, עדשים ועגבניות. לצד כל אלו ה"פראנה המרוקאית", כן ניחשתם נכון ובמידה שלא... זהו לחם מרוקאי אותו מכינים על גבי אבנים. הכל, ממש הכל, מתבשל ונעשה ב"אוליב" על-ידי טובי השפים המפיקים קסמים.

השארנו מקום לעוד ועוד, כיון שהיהלומים שבכתר, כלומר המנות העיקריות, הגיעו האחת אחר השנייה בקצב מסחרר. אכלנו ואכלנו את הקבב הירוק על מצע של טחינה ועדשים, את צלעות הכבש ברוטב מנטה, את כבדי העוף בסיידר ותפוחים, ואת מלאכת המחשבת הקולינארית: אנטריקוט ארוגולה בשום ולימון. כל אלו, כמובן, לא הגיעו לבדן, אלא עם תוספות מענגות כמו תפוח-אדמה אפוי ברוזמרין ושמן-זית ופירה כתום, שלאחר טעימה אחת ממנו מצאתי קושי רב להניח את המזלג בצד. במהלך סעודת המלכים הושלמה הנאתנו הצרופה בעזרתו של יין קברנה אדום תוצרת יקב תישבי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על