מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


בין לבין כיבדו אותנו בבקבוק קברנה של גמלא שהוסיף עומק חדש לבשר. לדעתי התענגות על ארוחת בשרים איכותית ללא יין אדום חזק פשוט גובלת בפשע. לאחר כוס (או שתיים, מי סופר...) הרגשתי בשל להתמודד עם מדליוני פילה מיניון. אלו מגיעים בשלישיה צלויה על הגריל ברוטב שאלוט ויין אדום לצד תפודים במעטה קריספי של קינמון מתקתק. בשרם היה משובח ועסיסי, עשיר בטעמים, מלא מיצים ואדמדם בפנים. פילה הוא אחד הנתחים העדינים, ודורש טיפול מדויק. הזמנתו ברמת עשייה מעל M פשוט רוצחת אותו, וחבל. ב"נתנאל" השכילו לטפל באומצה בכבוד הראוי לה ומה שהוגש על הצלחת היה פשוט מעדן מלכים.
עדנה שלנו ביקשה לבדוק את הדגה במקום, ובחרה בפילה דניס צרוב על הפלנצ'יה עם לימונים כבושים, כוסברה, קונפי שום ושמן זית על תפודים פריכים וכתרי אספרגוס. הפילה הגיע במניפה כפולה וכיאה לדניס טעמו היה עדין, רך ומתפרק בפה. מנה נפלאה בעלת טעם לימון דומיננטי המתוגבר יפה בניחוחות אוריינטאליים.

מלאים דיינו, מעונגים ממאכלי גורמה כשרים ומבושמים מיין חזרנו אל רכבנו לשירת צרצרים לילית. לסיכום אומר שעברנו חוויה כפרית ייחודית במינה. "נתנאל" היא אחת המסעדות המיוחדות בארץ, בזכות השילוב בין עיצוב עתיק ומוקפד, מזון משובח וקורטוב של טעם אישי. חובה, אבל חובה, לבקר בה – פעמיים (לפחות...), כך שתוכלו ליהנות גם מהאופציה הבשרית וגם מהגרסה החלבית.
מאת: יאיר אלטמן
התקופה הדרומית של פיקאסו
שתי אופציות מפתות מציעה "נתנאל": מסעדה בשרית ייחודית ובית קפה חלבי מלבב. הבחירה אינה פשוטה, אבל בכל מקרה תיהנו מאוכל כשר מצוין ומאווירה בלתי נשכחת
מושב סגולה הינו מקום ציורי בעל בתים כפריים המופרדים זה מזה על-ידי שדות חקלאיים נרחבים. המתחם של "נתנאל" הוא אחוזה של ממש ומחולק לשני מבנים המהווים שתי מסעדות בעלות אותו שם, אבל עם מטבחים ותפריטים שונים – האחד בשרי, והשני חלבי. פתרון מצוין למי שאוהב להכין גם מטעמים בשריים וגם מעדנים חלביים, ומבין שלא חייבים לעשות הכל תחת אותה קורת גג, כך שקהל שומרי הכשרות אינו מקופח ויכול ליהנות גם הוא. אנחנו בחרנו באופציה הבשרית, שכפי שמייד תקראו התגלתה כמצוינת, ובמקביל רשמנו לעצמנו ביומן ביקור, בקרוב, גם ב"נתנאל" החלבי.

כשנכנסנו למבנה ה"בשרי", המשדר אקסקלוסיביות ויוקרה, קיבלו את פנינו מוסיקת ג'אז, ובשורה טובה: גיא פרץ – מי שהקים את אורו, ערביקה ומכהן כשף של הולידיי אין – הוא האחראי על המנות שאנו עתידים לטעום. דרך מצוינת להתחיל ארוחה.
לראשונה ביקשתי את הכנאפה שקדי עגל: שלושה כיסונים של אטריות קדאיף פריכות במילוי קוביות שקדי עגל רכים, מוקפצים עם בצלצלי שאלוט, תמרים ואגוזי לוז ברוטב סילאן וקברנה. שקדי עגל איכותיים אשר נעשים באופן הנכון מקבלים על עצמם מרקם כה נימוח עד שהוא נמס בפה כחמאה. כאלו היו השקדים. הוסיפו לכך טוויסט מתקתק הנובע מסילאן, חספוס קל מהקדאיף והד של יין אדום טוב והרי לכם מנה מצוינת עם תמהיל טעמים מנצח.
בת זוגתי לאותו ערב, שמרגע לרגע הפך ליותר משמח, ביקשה גלילות קרפצ'יו. מדובר בפרוסות דקות של פילה בקר חרוכות על הגריל העוטפות אספרגוס טרי ופלפל אדום בליווי סילאן, ג'ין וקרמל. לצד המנה מגיע גם כפתור ממרח אבוקדו עם שומשום שחור ובצל סגול. הדקורציה הייתה נהדרת והמנה הייתה טעימה, אולם היה חסר לי עוד טעם שישדרג אותה, ייתן לה את הפוש הדרוש וייקח אותה שלב אחד קדימה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על