מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


למנות העיקריות שמחנו להזמין שתיים: סטייק פרגית וסטייק אנטרקוט על האש. הפרגיות הגיעו במנה נדיבה, מתובלות בשמן זית ומיני תבלין. האנטרקוט הפציע במלוא מכובדות על צלחת עץ נאה, סביב לו תלתלי חסה רעננה, פרוסות עגבנייה טרייה ופרוסות בצל על-האש, שהיו מצוינות. הסטייק עצמו היה נהדר, בעל נוכחות, מלא מיצים ארומאטיים, משויש בשומן עדין ולא שתלטני. טעים. כתוספות קבלנו אורז נחמד מתובל בסומק (הלא הוא התבלין המקראי הידוע בכינויו אוג הבורסקאים, אותו תבלין סגלגל וחמצמץ המתבל בד"כ את טבעות הבצל בדוכני השווארמה), תפוח אדמה אפוי בתנור וסלט ירוק משובץ טבעות בצל סגולות ופיסות עגבנייה בזילוף רוטב חרדלי עדין.

בשלב הזה כבר ייחלתי למיטה. כמו אחרי כל ארוחה דשנה, העייפות החלה נותנת בי אותות של עונג השואף לשינה נעימה. המסעדה החלה מתמלאת באנשים, חלקם תיירים. לאחר כמה דקות של אתנחתא, כצפוי, תקף אותנו החשק הידוע לקינוחים. מוס שוקולד ופאי פירות יער היו בחירה טובה. המוס הוגש קריר והיה בעל אופי גלידתי, הפאי בבצק פריך מסורתי צופה במלית פירות יער חמצמצה-מתוקה. היה טעים. לצד שתי המנות זכינו לקבל שני כדורים שמנמנים של גלידת ווניל פצפוצים טובה. את הארוחה ליוותה לימונדה ביתית מעולה, אשר הוגשה בצבעה המרענן בתוך כוס גבוהה, משובצת עלי נענע פריכים ובעלת גוף מלא טעם הדרי מצוין.

אווירת רחוב הירקון, הבריזה שהבליחה מבעד לחלון, הערב שנפרש על העיר והשירות הנהדר הרכיבו חוויה שכולה כיף , טעם, נועם, רוגע וביתיות.
מאת: רועי שטיינברג
מולדן: כשרה כשירת הים
מי מאיתנו לא התפלפל עם עצמו וסביבתו בשאלת הכשרות. החשיפה ההולכת וגוברת שלנו לטעמים הקוסמופוליטיים, והחופש בתהליך הכנתם, הביאו רבים לידי חיבוטים בנאליים בשאלת אפשרות המיזוג בין דרישות הכשרות הקפדניות לבין בלוטות הטעם המפונקות שלנו. מסקנתי החד-משמעית – אפשרי גם אפשרי. תרשמו לפניכם – מולדן היא הפתרון.
יום רביעי עמוס אצלי להחריד. לימודים מצאת החמה ועד צאת הנשמה. ואכן, החמה משלימה כמעט לגמרי את מסלולה ואני עדיין ספון בין כיתות הלימוד של האוניברסיטה הלבנה. עם סוף יום הלימודים, כשאני מלווה ברעב נוגס שאינו מרפה, אספתי את ארז, חבר, במטרה אחת ויחידה – השבעת הרעב לאלתר. הדרישות שלנו היו פשוטות למדיי – אוכל טוב, קרוב ובאווירה נעימה.

צעדנו ברחוב הירקון, המטרופולין כהרגלו סאן, הבריזה הייתה נעימה, סטרה על לחיי התחזיות הקיציות המאדות והשרתה רוגע עם קריצה. התמהיל הכובש של חוף מטופח, רצועת ים פרושה מלוא האופק ושדרת בתי מלון ססגונית נוטע תחושות של ביקור בנכר, של חופש ורוגע ומבזיק בך תאבון בריא.

בלב רחוב הירקון, מול מלון דן, שוכנת לה מסעדת מולדן בהכשר גלאט. נכנסנו אליה משאון המטרופולין הקיצי והתעטפנו מיד בתחושה נעימה. קארין ואמיר ליוו אותנו במאור חיוכם לאורך כל הארוחה, תוך שהם משרתים אותנו באדיבות מחויכת, קלילה ועם זאת מכובדת.

כסאות ושולחנות עץ כבדים, מראות ותמונות עתיקות, וילונות מבד נשפך ותאורה מלטפת דאגו למראה המכובד והנאה, השנסונים הצרפתיים ברקע אפשרו שיחה נעימה. פצחנו בשתי כוסות יין קברנה סוביניון של יקבי אפרת. היין היה מצוין. סמוק, חלק מאד, נינוח, שקט בתהליך הזרימה. כאילו הבין את תפקידו להכשיר את הקיבה לתהליך השבעתה. ממטר של מאזטים מגוונים החל לנחות על השולחן. טחינה לימונית וסמיכה הייתה מצוינת, כרוב אדום ולבן במיונז, סלט טורקי, חצילים בטעם כבד וקוביות סלק אדום שמאד אהבתי.
למאזטים התלוו ג'בטה חמה ופריכה, מחמצים מזרחיים וממרח נחמד של חמאת שום פרווה.

הבטתי בתפריט. תהליך ההתלבטות האופיינית התחיל – המסעדה מציעה תפריט מגוון המורכב מגזרות הים והיבשה. מבט נוסף סביב לי בין ביס לנגיסה הבאה, גילה נוף פתוח למטבח וגריל גדול מימדים שבו נצלים בשרים לעיני הלקוחות. התיאבון התחיל לחגוג. לראשונות דגמנו כמה. כנפיים ברוטב צ'ילי וברוטב טריאקי היו מצוינות ועשויות כהלכה. הכנפיים הצטיינו בעסיסיותן, רכותן הנהדרת ומנעד טעמן. לחם הג'בטה אפשר את ניגוב הרוטב עד תום טיפותיו הסמיכות בהנאה צרופה. פטריות מולדן הוגשו על צלחת רחבה, שזורות ברצועות גזרים ופלפלים צבעוניים ומוקפצות ברוטב סיני על בסיס סויה סמיכה ומתובלת כדבעי. פטה כבד העוף היה חגיגה לשמה. מפולפל, גס קלות, כפרי, נימוח, מעוטר ברצועות בצל בקרמל ומוגש עם טוסטונים פריכים. פשוט מעולה!!! אחד הטובים שאכלתי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על