מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


המשכנו עם סובה ים ים ברוטב זיקי (הייתי חייב להכניס את השמות האלו), רצועות פרגית עם אטריות ביצים ברוטב חריף עדין של צ'ילי, טחינה, מיסו ושמן זית – זו מנה שמתאימה לכל אחד שיודע מה טוב לו. אולי כאן זה מקום טוב להזהיר – אם אתם המטיפוסים שאוהבים מסעדות שמגישות מנות קטנות ותחושת רעב זה הקטע שלכם, "מיאקו" איננה המקום בשבילכם. כי בשלב הזה עוד הכביר והגיע מגש סושי בכל צורה ושם אפשרי ועליו: סשימי נרטו, קינומארו, מייאקו רינבו ופוטומאקי, ובמרכז הכל דרקון האש – סלמון, טונה, ילוו טייל, מלפפון, קוויאר ביצי סלמון, אצות, עם אורז בלי אורז, כל קומבינציה שאתם רק יכולים לדמיין! כמו שאמרתי, אני לא מבין גדול בסושי, אבל אני כן מבין קצת באיכות, וחברים – זה היה טוב!

חושבים שהפסקנו? השתגעתם... ניקוקושי ואנטריקוטקושי – שיפודי אנטריקוט ופילה בקר הגיעו והיו נפלאים וחתמו לפי שעה את האירוע. כמובן שאת הארוחה העברנו עם סאקי חם וכוס יין טובה, זה אך ברור. רגע – אם טעיתם לחשוב שלמרות שהבטן כבר איימה להתפוצץ ויתרנו על המתוקים, טעות בידכם. מה לא נקנח? חס וחלילה נעליב את המקום. זה לא בשבילי הקינוח, זה בשביל הנימוס, אני אשב בחושך ואסבול את סורבה התות, התפוח, הג'ינג'ר והפסיפלורה הקרים והמרעננים של "מיאקו", העיקר שהמקום יהיה מרוצה.

בעידן של היום, שבו ניתן למצוא סושי אפילו אצל עומייסי מוכר הפלאפל התימני, וכל ילד היום יודע להבדיל בין סושי ניגירי וסשימי (וכשאני אומר ילד אני מתכוון ילדה, האחיינית בת 5 שלי יודעת יותר ממני על סושי), חשוב למצוא מקום איכותי שאליו מתאים להביא את האורח מחו"ל או את המשקיע, או סתם כשבא להרשים את הדייט (רק תתקשרו לקבוע מראש, כי בצהריים די עמוס שם). עד כמה שכולנו נסכים שאין על עומייסי, "מיאקו" משרה בכל זאת אווירה קצת אחרת (בקצת אני מתכוון תיקח את כיסאות הפלסטיק וריח הטיגון העמוק ותמיר אותם במושבי עץ מעוצבים ואווירה אסיאתית אמיתית, וכמו כן קח את עומייסי הזקן ותחליף אותו במלצרית חיננית בגזרה נאה – לא בטוח שגברת עומייסי היתה שמחה על ההמרה הזאת). "מיאקו" הוא המקום הנכון למצוא אוכל יפאני, כשר וטוב במחירים סבירים, וכמו ששיר המארחת שלנו אמרה באמיתות שאין שני לה, ואני מצטרף לכל מילה" "ככה פשוט ככה טוב". תאמינו לשיר. היא יודעת מה היא אומרת.
מאת: עידן בר-שי
מיאקו – כשרה לעסקים
מסעדת "מיאקו" היפאנית הכשרה מרמת-גן היא אופציה נפלאה לארוחה טעימה, ייחודית ומפנקת באווירה קצת אחרת. נכון, לא הכי קל לבטא את שמות המנות, אבל העיקר שהן טעימות טעימות!
שעת ערב מאוחרת. בן זוגי החליט שחשקה נפשו בלביבה, אבל תפוח האדמה שהיה במטבח כבר הקים מאחז כל כך טוב, וכמו שכולנו יודעים, לעקור ישובים זה עסק מלוכלך – אז שינסנו מותנינו והחלטנו לאכול יפאני (האוכל לא האדם). שואלים את עצמכם מה הקשר – גם אנחנו. סקירת אינטרנט קלה העלתה בחיקנו את "מיאקו", מסעדה יפאנית כשרה. הרמתי גבה (הייתי מרים שתיים לו היו לי). כשר ויפאני – סוג של אוקסימורון (אהה איזו מילה, גאון אני אומר לכם). אבל למזלי הגדול בן זוגי התעקש ובזכותו (כן, כן, זו חנופה. מה לעשות – תורי לעשות כלים) החלטנו ללכת על זה.

"מיאקו" היא, אם כן, מסעדה יפאנית, והיא שוכנת במרכזו של אזור הבורסה של רמת-גן. אם למסעדות היה אופי כמו לאנשים (מה שלא רחוק מהמציאות, אם תשאלו אותי) "מיאקו" הייתה איש עסקים ממולח וחריף (הכוונה לשנון, לא לבחור עם ריח של עבאדי בצילי חריף). "מיאקו" ממוקמת לא במקום הכי בולט, אבל שווה את המאמץ. למרות היותה כשרה היא אינה נופלת כלל מכל מסעדה יפאנית שמרשה לעצמה לעורר את זעמו של הבורא.

בהגיענו למקום קיבל את פנינו חיוך רחב. הושבנו וחיכינו לתפריט. פרט לעובדה שהנהגים בחוץ נוהגים כמו מטורפים, קשה היה לזכור שאנחנו בגבולות ארצנו. סביבנו רחשו אנשי עסקים עם מכריהם מחו"ל, אנגלית שוחקת שיניים שלא הייתה מביישת כל קיבוצניק מתנוססת לכל עבר, ורק אנחנו מדברים בעברית שקטה בכדי לא להרוס את האווירה.

ראשית עשה את דרכו אלינו סלט אצות היזיקי ו-וואקמה, יחד עם נבטים, עגבניות שרי וחתיכות טונה וסלומון זרועות מלח גס בעדינות. זו בהחלט המנה להתחיל איתה. תופסת את תשומת הלב, מעוררת את כל החושים שלך, ומצליחה בכל זאת לשמור אותך ערני להמשך (ממש כמו בחורה ישראלית, או בחור –לא רוצה להכעיס איזו פמיניסטית במדי נהג משאית). בעוד זה נאכל זה בא – מרק אטריות ראמן פטריות שיטאקי וירקות שורש (איזה שמות היפאנים האלו ממצאים... אבל אתן להם קרדיט – לא משנה איך קוראים לזה – זה טעים), ועוד זה נאכל וזה בא – פרוסות סלמון צרוב מעוטרות אצת וואקמי יחד עם פרוסות לימון דקות טבולות ברוטב חרדל, יין וג'ינג'ר. זו בהחלט אחת המנות היותר מרשימות, אך אלו בינינו שאינם בקיאים גדולים במטבח היפאני (כן אני מדבר על עצמי), אולי כדאי שינסו מנות קצת פחות מתוחכמות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על