מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 23.11.2017


המומות מהראשונות ודי שבעות, הזמנו עוד מרגריטה, להשתחרר מההלם. העיקריות לא איחרו להגיע: סטייק פרגית בעשבי תיבול, בתוספת אורז עם עשבי תיבול ורוטב פסטו; סטייק אנטריקוט 400 גרם, מוגש על מצע של פירה תפו"א; מנת נתחי פילה בקר בבמבוק ברוטב יין אדום, המוגשת על מצע של פירה תפו"א. למרות הראשונות דנה ואני לא ויתרנו ועטנו על השלל העולה של "מיתוס". תוך כדי בליסה מהמנות הרמתי גבות מעצם האיכות, המקצוענות שלהם בבשר וגם מעצם העובדה שעדיין היינו מסוגלות לאכול. הבשרים היו משובחים לעילא ולעילא ואפילו התוספות היו נהדרות. הפירה היה קרמי בצורה מפתיעה למסעדה כשרה, האורז היה משובח, עם טעם ביתי כובש, ואפילו הפסטו שנעשה במקום היה נהדר. העיקריות של "מיתוס" היו ממש התרחשות אלוהית במציאות המוחשית!!! אפלטון צדק, האוכל של מיתוס באמת שווה התרחשות אלוהית.

לקינוח הזמנו אצבעות בננה בפילו. המנה מוגשת על מצע של רוטב מייפל בעיטור חלבה. ואוו, קינוח כזה לסיים את הערב מעלה בנו את השאלה הפולנית: למה מגיע לנו כל הטוב הזה? זה לא מיתוס – זאת פנטזיה! בסיום הערב סירבנו לעזוב. "מיתוס" לא רק מצדיקה את מהות המיתוס שדבק בה אלה יותר מזה. באיכות הבשרים, המנות הראשונות, אפילו האוכלוסייה הפוקדת אותה. אני מבחינתי – מתכננת פה חתונה קטנה של מיתוס עם איכות! מציאות אלוהית!
מאת: אודליה צדוק
לא מדובר במיתוס - הכל אמיתי
"מיתוס" – מסעדת הבשרים בעלת המוניטין המשובח מתל-אביב – היא חוויה נדירה של הנאות קולינאריות עלאיות, כשרות ומתגמלות. לא תאמינו כמה תאכלו שם, וכמה תיהנו מכל ביס וביס
מסעדה: מיתוס
אומרים שמיתוס הוא סיפור עם, שמתאר אירועים שיש להם חשיבות יוצאת דופן מבחינת קהילה מסוימת, לרוב בהשתתפותם של גיבורים על-אנושיים. אפלטון הגדיר את המיתוס כסיפורה של התרחשות אלוהית במציאות המוחשית. אני רציתי לברר את מהות המיתוס באופן קולינרי. לבדוק את מהות המיתוס שנוצר על מסעדת "מיתוס", המסעדה הבשרית הכשרה מרחוב ויצמן בתל-אביב.

מסעדת "מיתוס" הוקמה לפני כחמש שנים וביססה את עצמה כמסעדת בשרים-כשרה-אקסקלוסיבית ואיכותית. השמועות על המסעדה גונבו לאוזניי כבר מזמן, גם דיווחי התקשורת על ידוענים ופוליטיקאים רבים שפוקדים את המסעדה, על האירועים המפוארים שנעשים בה, על מתחם ה-VIP, על מרתף היינות המקצועי ועל עצם העובדה שהמסעדה מלאה כמעט כל יום (צריך להזמין מקום מראש), גרמו להגברת הרצון שלי לפקוד את המקום. דנה בת דודתי חגגה יום-הולדת לא מזמן, ולכבוד האירוע המשמח החלטתי להזמין אותה לחגוג יחד ב"מיתוס" ולבדוק את פשר המיתוס.

הגענו ל"מיתוס" בערב קיצי. האולם הגדול והמעוצב להפליא (ע"י המעצב גד הלפרין) הזמין אותנו לשבת על כסאות העור הנוחים של "מיתוס" ולהירגע מכל היום. הזמנו מיד מרגריטה פסיפלורה, כי היינו צריכות להכין את עצמנו לערב הכי טוב שהיה לנו יחד. לשולחן הגיעו הגיבורים הראשונים: מנת חציל מושחם בגריל על מצע של טחינה ירוקה ורוטב לימונים; פטה כבד אווז וכבד עוף בליווי קונפי תאנים ולחם קלוי; קרפצ'יו פילה בקר בבלסמי ושמן זית; טאפס פרחי כרובית מטוגנת ברוטב צ'ילי מתוק; טאפס פטריות בפסטו בציפוי פריך; וסלט עלים ברוטב הדרים עם אגוזים מסוכרים. אנחנו אכלנו מהכול וידענו, זה לא מיתוס, זו פנטזייה. המנות הראשונות היו מעולות! מרגישים שבמקום משקיעים בפרטים הקטנים! החציל הוא אומנם מנה שכיחה במקומותינו אך "מיתוס" הפתיעו באיכות וברוטב הבית. קרפצ'יו הפילה והפטה כבד נשאבו על-ידינו תוך דקות, והיו נהדרים. הפטריות הלהיבו וסלט העלים הפתיע עם הרוטב המיוחד, נחל הצלחה מסחררת ועינג אותנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על