מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


המלצרית לוטן קלטה את הנינוחות שלנו, והאריכה את השהות שבין הראשונות לעיקריות. קיבלנו עוד לחם וזיתים וסלסלה, והתמדנו בכרסום איטי ומהנה. לבסוף, בדיוק בעיתוי הנכון, נחתה לפניי צלחת ובה ארבעה מדליוני פילה שמנמנים, נימוחים ועשויים מידיום כפי שהזמנתי (אל תניחו לכך שהבשר שהוכשר אינו מדמם לשטות בכם – זה עדיין מידיום). נתחי הפילה הונחו על צלחת עצומה, עוטרו בגרגרי פלפל שחור גרוסים וברוטב יין אדום עם ציר בקר. כתוספת בחרתי תפו"א עגולים וקטנים אפויים בתנור. לצידי החל י' להתמסר לסטייק אנטריקוט גדל ממדים ועשוי כהלכתו ולצ'יפס פריך וטעים. חשוב לי לציין שהבשרים של "מיתוס" פשוט מצוינים. עניין הכשרות זניח לגמרי כשבוחנים אותם בכל פרמטר שהוא. יחד עם העיקריות הגיעו מלפפונים חמוצים וגם תוספת אקסטרה – כרובית מצוינת, מטוגנת בציפוי פירורי לחם, בתוספת רוטב צ'ילי מתוק מיותר משהו. אני כל כך אוהבת את הכרובית וטעמיה שממש אין בעיניי צורך להוסיף...

הסתכלנו סביבנו – כל השולחנות כמעט היו תפוסים ועמוסים במנות ענק. פרצופים נהנים ניבטו אלינו. אני מניחה שגם אנחנו נראינו די קורנים בשלב הזה של הסעודה, אם כי לאחר שלב הקינוחים, שדילגו גם הם בקלות על משוכת הכשרות, לבטח היינו אפילו מסופקים יותר. פלאן פסיפלורה בעל טקסטורה וטעמים שמנתיים וחמצמצות עדינה ביותר היה משמח, ואילו מוס השוקולד היה פשוט מצוין. אין כל ספק ש"מיתוס" מספקת ארוחה נהדרת, שסוגיית הכשרות בה נדחקת אל השוליים מפאת רמתה הגבוהה וסגנונה, שלא נופל מזה שלא אף מסעדה איכותית אחרת בעיר. לכו לשם.
מאת: גלי פיאלקוב
מיתוס – קודם כל הטעם, אחר-כך הכשרות
בבית אירופה, השוכן בנבכי הכרך הגדול תל-אביב, מול בית המשפט, ממתינה לכם מסעדת "מיתוס" הכשרה עם חגיגת בשרים, אוכל מצוין בשפע, זרועות פתוחות וחיוך מזמין. באמת – אתם תרגישו את החיוך הזה לכל אורך הארוחה.
מסעדה: מיתוס
"מיתוס", רחבת ידיים מאוד ואפלה כדבעי, מאפשרת מפגש עם אוכל כשר ומצוין, המפתיע ברמתו, בעדכנותו, בטעמיו ובכמותו. אפשר להזמין מקום, אבל אם במקרה פרח מזיכרונכם – זה בסדר, "מיתוס" מספיק גדולה כדי לקלוט גם אתכם.

כשהתיישבנו הונחה על שולחננו מנת פתיחה: בגט טרי עם קצח ותבלינים ולצידו זיתים דפוקים תוצרת-בית ומטבל סלסה משמח. גם צ'ייסר מרגריטה פסיפלורה הוגש לנו, קר ומרענן ונהדר. כבר הפכנו שמחים. המלצרית המקצועית (כמו יתר ארסנל המלצרים העצום שמתנייע סביבך כל העת ביעילות מרתקת) והמקסימה לוטן ניגשה אלינו והסבירה במאור פנים על כל מנה ומנה בתפריט. בחרנו.

למנה ראשונה לקחנו בעצם שלוש... פלטת סלטים, שכללה סלט חצילים עם מיונז, סלט תפו"א, קולוסלו (עדין ועשיר בטעמי שמיר), וסלט ירקות קלויים ובו חצילים, תירס, גמבה, בצל אדום ופטריות, שמאוד מצא חן בעיניי. חוצמזה י', שותפי לארוחה, בחר בחומוס עם בשר טלה קצוץ, בתוספת צנוברים, ששדרגו את המנה, ואני בסלט פורטובלו – על מצע עלי בייבי וחסות הונחו פיסות פטריות פורטובלו בשרניות (קרות) שהושרו במרינדה וניקלו קלות על הגריל. לסלט נוספו גם עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב ויניגרט נהדר. המנה היתה עשירה ומענגת ביותר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על