מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


סלט מסיק הביא לנו אתנחתת צבע מבורכת. הסלט מגיע על בסיס עלי בייבי, חסה, צ'יפס גזר ובטטה ותערובת מסקרנת של אגוזים וגרעינים מסוכרים ברוטב ויניגרט. זוהי מנה נפלאה לכל אוהבי התאית והצבע, והיא דשנה מספיק בשביל להשביע עז. סלט סינטה כבושה ופלפלים בשמן שומשום הייתה אחת המנות האהובות עלי. הסינטה הכבושה שמרה על מרקם עדין וטעם מתקתק משהו. שמן השומשום הבטיח ירידה חלקה לקיבה ובסך הכל מדובר במתאבן נהדר. כדאי מאוד לנסות, במיוחד לאוהבי הקרפאצ'ו ומנות הרייר למיניהם. סביצ'ה דג-ים הייתה הבאה לבדיקה. זוהי מנה צבעונית במיוחד, בדמות חתיכות דג חיות שנכבשו שניות לפני עלייתן על הצלחת במיץ לימון ובמעט שמן זית ועוטרו בפסטו וחתיכות עגבנייה בשלה. מדובר בפתיח רענן, עם טעמים טריים ודרך מצוינת להתחיל סעודה. בינינו, הסביצ'ה של אלי (וגם הקרפאצ'ו) הן מנות ה"מסיק" האהובות עלי ביותר.

עד כאן הראשונות, וכמו שראיתם יש לא מעט. לעיקריות אלי ביקש לפתוח עם קבב דג הים המסורתי שלו. זוהי מנה שיצאה ונכנסה לפרקים לתפריט המקומי והגרסה האחרונה שלה הגיעה על מצע עדשים שחורות. חתיכות הדג נחתכו גס, ושולבו עם טעמים מאוזנים, ואם תשמעו לעצתי – אל תמנעו מאכילת כל מרכיבי המנה יחד. תשלובת הטעמים, כשהיא נלקחת לחלל הפה, מתפתחת ויוצרת תענוג חדש, טוב עוד יותר מאכילה של כל מרכיב לחוד.

הביף פריך על קורקאנט תפוחי-אדמה היה בדיוק העיקרית לה השתוקקנו, ובניגוד למרבית העיקריות יש לה מה להציע גם מהבחינה הוויזואלית שלה. המנה בנויה כפירמידה – ראשית שני נתחים נאים של בשר בקר סיבי שבושל ארוכות, עליו הושם הקורקאנט, שמגיע מטוגן בציפוי פריך של פרורי לחם, ואת סופו עיטרו פטריות הפורטובלו. פילה בורי בקרסט של פרורי לחם ואגוזים קריספיים (גרסת השניצל) הייתה העיקרית האחרונה שבדקנו. הדג שמר על טעמו הטבעי, למרות הטיגון, והונח על מצע פירה ירקות כתומים וסלסת ירקות, זיתים ועיטורי צ'ימיצ'ורי. נפלא.

את הסיום המתקנו בוולקנו שוקולד לצד גלידת וניל פרווה וטראפלס שוקולד מקומי. הקינוחים הכשרים של אלי עומדים בכל סטנדרט של קינוחים, והם פשוט מצוינים. את יומי האחרון כבן שנות העשרים עשיתי במקום ממנו התחלתי. לאלי מגיע שאפו, לא רק משום שהוא שף מוכשר ויוצא מן הכלל, אלא גם משום שהוא מצליח לחדש, לשנות ולא לשעמם כבר למעלה מעשר שנים.
מאת: יאיר אלטמן
מצווה לאכול כאן
במסעדה הכשרה היחידה במודיעין – "מסיק" – קשה לטעות ולבחור במנה גרועה. המבחר – רחב, הטריות – סופר, וגם המחירים – סבבה
רבות כבר דיברתי על הרומן שלי ושל אלי מזרחי, על איך כיתתי רגלי לפני עשור בתור חייל לבוש חאקי אל מסעדת "כתית" הנוסטלגית בכפר רות והוצאתי דרך קבע את המשכורת הצבאית הדלה שלי שם על ארוחה דשנה. אני זוכר כיצד אלי לימד אותי שאוכל הוא לא רק בשביל להיות שבע, אוכל הוא קודם כל בשביל ליהנות. אני זוכר איך הבטתי משתומם על ציורי הפיקאסו שהונחו מולי על הצלחת, והבנתי שמה שעומד מולי הן יצירות אומנות אכילות. למעשה אלי לימד אותי לאהוב אוכל וזרע את הזרעים הראשוניים לכתיבתי המקצועית ולהיותי עיתונאי.

יום לפני שהחלפתי קידומת, בשעות האחרונות שיכולתי עדיין לענות על השאלה 'בן כמה אתה?' בתשובה 'בשנות העשרים', החלטתי שטוב יהיה לחזור למקורות ולהתאמה הפשוטה אך המושלמת של מזרחי עם צלחת. אלי אף פעם לא התיימר להתנשא באוכל מפולפל מדי, אלא ידע לשמור על מטבח שף עם בסיס חומרים פשוט, קו ים-תיכוני מובהק ונגיעה אישית. הפשטות היא גאונות, וזה מה שאני אוהב אצל אלי. אולי בשביל המאורע החגיגי-משהו של החלפת קידומת, בעודי נפרד בדמעות משנות העשרים העליזות, הגעתי מתוגבר בבת זוגתי – ראל אליהו, שעוד כמה ימים חוזרת למקום הולדתה בהודו לעשות עלייה (סיבה נוספת לבכות) ועורך אתר רול בכבודו ובעצמו – גלעד.

"מסיק" ביסטרו-בר עברה מתיחת פנים קלה – הבר האימתני שכיסה חלק ניכר משטחה נעלם כלא היה, ואת מקומו תפסה שורת שולחנות המכסה את חלל המקום מקיר לקיר. עדות זעירה לבר נותרה בסוף המסעדה, בצורה צנועה יותר, ועכשיו לא ניתן לטעות שמדובר במסעדה של ממש ולא בר-מסעדה. התפריט נותר כשהיה, עם שדרוגים פה ושם, כך שארוחת הטעימות שהוצעה לנו הייתה הדרך המתאימה ביותר לבדוק את כישרונו של אלי.

ראשונים קפצו עלינו שלישיית טוסטים מרוחים בנדיבות בפטה כבד המקומי, מקושט בעגבניות שרי. מתיקות עם ממרח כבד נימוח ושומני אף פעם לא עשתה רע לאף אחד, וכאן אלי לא אכזב. אך זה היה כלום לעומת החציל הקלוי, שהגיע עם סילאן, טחינה וסלסת פלפלים חריפים, שהוסיפו בדיוק את הטוויסט הדרוש לשדרוג המנה למושלמת. הטעמים השתלבו בצורה נהדרת עם מרקם בשרני, לח והד חרפרף. זה לא עוד חציל בלאדי שהכרתם, ואת המנה הזו – אסור לפספס.


הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על