מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 17.11.2017


רביולי במילוי מוס כבדים היה גם כן מנה נהדרת, כבדה מעט יותר, ונימוחה. הרביולי הגיע בציר בקר ולידו תפוחים מתקתקים ונגיעות קינמון. מתיקות הולכת נהדר עם הכבד הנימוח שבפנים, וגם זו מנה שאסור בהחלט לפספס, אם כי עדיף לקחת אותה כראשונה (טעמיה מודגשים ולאחר מספר ביסים היא עלולה לשעמם).

סלט ספיישל צבעוני וצעיר היה בדיוק ה"ברייק" שלו היינו זקוקים אחרי הרביולי. הגרסה המקומית לעלי החסה הטריים מגיעה עם פטריות ופיסות שניצל, קונפי שום, אגוזי מלך אפויים ותבלין סודי. כקרניבור מושבע עבדכם הנאמן תמיד מעדיף יצורים שנשמו זמן קצר לפני עלייתם על הצלחת (או נושמים עדיין) על פני צמחים, אולם ערימת העלים שהונחה מולי הייתה מאוזנת עם טעם מפתיע ובהחלט נרשמה אצלי כמומלצת (בעיקר להפסקה ברוכה בין הכבד כראשונה לעיקרית).

ביף פריך על קורקאנט תפוחי אדמה היה בדיוק העיקרית לה השתוקקנו, ובניגוד למרבית העיקריות יש למנה הזו גם מה להציע מהבחינה הוויזואלית. המנה בנויה כפרמידה – ראשית בסיס הקורקאנט, שמגיע מטוגן בציפוי פריך של פירורי לחם, עליו הושמו עלי מנגולד וריבת בצל, כשאת ראש הפרמידה עיטרו שני נתחים נאים של בשר בקר סיבי שבושל ארוכות.
זה הזמן לציין שביסטרו בר "מסיק" מציע חוויה קרניבורית נהדרת בדמות 300 גרם סיבי בקר מדממים של סטייק אנטריקוט איכותי (טרי בלי חוכמות). איזון כזה בין תמורה לעלות קשה מאוד למצוא. למתעניינים, במקום נערכים אירועים לעד 80 איש ואירועי קוקטיילים שמתאימים אפילו ליותר מוזמנים.

אלי הוכיח (שוב) מקצועיות בלתי מתפשרת, תוך שמירה על פשטות וטעמים ים-תיכוניים. הפשטות ממשיכה אל שירות אדיב, מקצועי וללא חליפות או גינונים מיותרים. המחיר גם הוא בגובה המתאים – ארוחה מלאה תעלה בממוצע 140 שקלים לאדם (כולל פתיחה וקינוח) ותספק ציורי אומנות אכילים מאת אחד השפים המוכשרים בארץ. אין עוד מקום שמספק את השירות הזה בעלות הזו. אנחנו, כמובן, עוד נחזור ל"מסיק" להתרפק על זיכרונות ולדבר על אוכל ורגש, אומנות ואהבה.
מאת: יאיר אלטמן
מסיק – חגיגה ים תיכונית
"מסיק", אחת המסעדות הכשרות היחידות שתוכלו למצוא באזור מודיעין, משויכת לשף אלי מזרחי – מהשפים המוכשרים בארץ. לאחרונה תפריט המקום עבר מתיחת פנים ואנו היינו הראשונים לטעום את השינוי שלא אכזב
הרומן שלי ושל השף אלי מזרחי מתחיל לפני עשור, אז הייתי חייל שנהג לבזבז את כל המשכורת הצבאית שלו על תענוגות תוצרת ידיו במסעדת "כתית" הנוסטלגית, שלהקמתה היה שותף. למעשה, אלי לימד אותי שאוכל טוב אוכלים לא רק כשרעבים, וכי צלחת היא קודם כל – יצירת אומנות. מבחינתי אוכל ואהבה נפגשים בדיוק במקום שבו הם מפסיקים לשמש ככלי הישרדות בלבד ומתחילים להתאפיין ברגש, או-אז השף הופך לאמן המפסל בשתי ידיו את עולם הרגש הפרטי שלו על-מנת שאנחנו, הסועדים, נוכל ליהנות מיצירותיו, ממש כמו מציור מפואר. זהו למעשה רגש שניתן לטעום ממנו, לצלול לתוכו. אלי מזרחי לימד אותי לאהוב אוכל, לחברו לרגש ולהעלות ממנו זיכרונות, והוא למעשה זרע את הזרעים הראשונים לכתיבתי המקצועית ולהיותי עיתונאי.

עולם הרגש של אלי, לפחות כפי שהוא מתבטא ב'ציור' שהוא מגיש לאורחיו על הצלחת, הינו צבעוני, רענן ופשוט. מזרחי עושה שימוש בחומרי גלם טריים וארץ ישראלים, כגון טחינה, חצילים, כוסברה, עגבניות, מיץ לימון והמון שמן זית. בסיס מרבית המנות הוא אירופאי מאופק, כמו במקרה של הסביצ'ה דג המגיע אלינו מהמטבח הספרדי, אולם הביצוע, המשודרג בטעמים ים-תיכוניים, מוציא מהמנה כל רמז לכבדות ונוטע בה שמחה ועליצות.

שנה לאחר ש"מסיק" ביסטרו-בר נפתחה מחדש במתכונתה הכשרה במרכז ישפרו במודיעין, החליט מזרחי כי הגיע הזמן לחדש את התפריט, ולשמחתי הייתי הראשון לטעום את המנות החדשות, שרובן נמצאות כעת בקטגוריית הספיישלים ומפברואר יהיו שחקניות קבועות בתפריט הכשר והיצירתי. מצויד באיש מקצוע מתחום תעשיית המזון ומסעדן ותיק – עדי בורשטיין – חזרתי השבוע עשר שנים לאחור ונזכרתי מה הקשר בין אוכל, לאהבה.
ראשונה הגיעה אלינו מנת סביצ'ה דג בדמות חתיכות בורי חי, שנכבש שניות לפני עלייתו על הצלחת במיץ לימון ומעט שמן זית ועוטר בפסטו וחתיכות עגבנייה בשלה. עלי הרוקט הוסיפו מרירות, ומלבד נגיעות מיונז, שהיו לטעמי מיותרות, מדובר במנת פתיחה רעננה עם טעמים טריים, ובדרך מצוינת לפתוח סעודה. ביננו, הסביצ'ה של אלי, וגם הקרפצ'יו כשהוא בנמצא, הן המנות של מסיק האהובות עלי ביותר.

קבב דג ים היה הבא בתור, והגיע על מצע של פטריות פורטובלו, עלי רוקט ונגיעות טחינה גולמית. הפעם האחרונה שיצא לי לטעום את קבב הדגים של אלי היה בגלגולה הקודם של "מסיק" בכפר רות. גם הפעם הזיכרונות לא אכזבו ונגלתה מולי מנה מיוחדת, כשחתיכות הדג שבה נחתכו גס, ואם תשמעו לעצתי – אל תמנעו ממרירות עלי הרוקט והמצע המטמטם אשר מתחתיהם. תשלובת הטעמים, כשהיא נלקחת לחלל הפה יחד, מתפתחת ויוצרת תענוג חדש, טוב עוד יותר מאכילה של כל מרכיב לחוד.

ראגו חציל שרוף היה הבא בתור, והגיע עם בשר טחון, ירקות שורש, טחינה וסלסת פלפלים, שום וכוסברה טרייה. למרות שהקודמות היו מנות פתיחה נהדרות, כאן מדובר ברמה אחרת. גם במנה זו הטעמים השתלבו בצורה נהדרת יחדיו – עם מרקם בשרני לח והד חרפרף. זה לא עוד חציל בלאדי שהכרתם, ואת המנה הזו פשוט אסור לפספס.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על