מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


אין כמו מנת דגים כדי לבחון יכולות של שף – וב"מקרוני" הצליחה המנה להפתיע אותי במיוחד. נתחי דג הטונה שנצרבו על מחבת גריל מחורצת הוגשו בצד סלט ירקות מעוצב, בטעמים שמשתלבים היטב עם טעמו הבשרני של דג הטונה. המנה מגיעה בגודל סביר וניתן לשבוע ממנה בקלות. כמובן שמראה המנה עורר קנאה בין חברי לשולחן ונאלצתי לחלוק בו. כולם הביעו התפעלות מהטעם המשובח. תפריט המסעדה כולל מגוון דגים טריים הנבחרים בקפידה, ואם לשפוט על פי מנת סטייק הטונה - זה מומלץ.

הקנלוני פרימוורה הינה מנה מרנינה של שני קנלוני גדולים, עשויים מבצק פסטה וממולאים בגבינות וירקות, טובלים ברוטב סלסה רוזה משובח. לקנלוני טעם עשיר של פסטה וגבינות, והרוטב טעים במיוחד. גם מנה זו איננה נפוצה למדיי בפרובינציה שלנו, ומומלץ לנסות גם אותה. ולבסוף - ג'יליו די בוסקו – מנה מלאת גיל וטעם, שמזכירה לנו את השורשים הים תיכוניים של המטבח האיטלקי עם שום ושמן זית. אפילו מנה פשוטה יחסית זו הצליחה להפתיע אותנו בטעמה המשובח, ובכמות הגדולה שמוגשת. ג'יליו די בוסקו הוא מעדן שמעורר הערכה ליכולות של שמן זית פטריות וצנוברים. כל חובב של המטבח האיטלקי יודע שמרכיבים פשוטים, אך טריים ומשובחים, הם- הם העושים את המנה למזון מלכים.

ואיך אפשר לסיים ארוחה טובה בלי קינוח? גם כאן תאוותינו הקולינאריות סופקו מעבר למצופה; הטירמיסו היה ללא רבב: מסקרפונה טרייה עם בישקוטים מהולים באספרסו- מעדן קלאסי. אך עם כל הכבוד לקלאסי והמוכר, את ההצגה גנבה גלידת הבזיליקום. כן, כן. קראתם נכון. גלידת בזיליקום. גם אני לא חשבתי שקיים דבר כזה, אבל עובדה: גלידה עם עלי בזיליקום טחונים דק, בטעם שהפתיע את כולנו ובטוחני שירענן גם אתכם. ומה השלב הבא, אני שואלת? גלידת אורגנו? אני בעד!
מאת: דנה גלברג
כשרות איטלקית אותנטית
"מקרוני", מסעדה ירושלמית כשרה, מצליחה לחדש ולהפתיע אפילו בתחום הקולינארי המוכר של ארץ המגף, שחשבנו שהכרנו כבר מכל כיוון. זו לא רק האותנטיות – זה הטעם, ההשקעה, הכמות הנדיבה והאווירה
מסעדה: מקרוני
זה מכבר מתכננים בן זוגי ואני חופשה קולינארית באיטליה. אין כמו אוכל איטלקי כדי לעורר אצלי את בלוטות הטעם ואת תחושת החיים הטובים. אולם בינתיים נראה שתוכניות לחוד ומציאות לחוד, ובמילים אחרות: לחופשה לא נצא בזמן הקרוב. לכן כ"כ שמחתי כשהזדמן לנו להגיע ל"מקרוני"; אם לא נקבל חופשה באיטליה, "מקרוני" היא הדבר הקרוב ביותר לארוחה איטלקית אמיתית.

על רחוב המלך ג'ורג' בירושלים, בין רחוב המעלות לרחוב הלל, מצאנו לבסוף את רומא הקטנה שלנו. השם החביב ומעורר התיאבון משך אותנו פנימה אל המסעדה השלווה והתיישבנו שני זוגות אל השולחן המרווח. המקום, המעוצב בסגנון מודרני בגווני חום ולבן עם תאורה רומנטית, כולל גם חדר אחורי עם ארבעה שולחנות, למחפשים אוירה שקטה ואינטימית.
ההפתעה הראשונה הייתה תפריט המסעדה. בניגוד למסעדות איטלקיות כשרות אחרות בארץ, שמציגות פסטה פשוטה ופיצה כמזון גורמה איטלקי, התפריט של מקרוני מעוטר במנות יצירתיות וייחודיות, הכולל מגוון מרשים של סוגי פסטה ורטבים שונים, ששמותיהם לבד מעלים ארומה איטלקית אותנטית. מפתיע גם לגלות, שעל אף המנות המיוחדות, המחירים במסעדה סבירים בהחלט. אם בארוחה עסקית אתם חפצים, תוכלו לקבל פיצה ושתייה ב-35 ₪ בלבד, או ארוחה גדולה יותר הכוללת פסטה, לחם הבית, אנטיפסטי ומרק\סלט אישי ב-45 ₪ בלבד.

כמנה ראשונה המליץ המלצר על פוקצ'ה עם תאנים. כמובן שלא יכולנו לסרב להמלצה שכזו. קיבלנו פוקצ'ה חמה עם גורגונזולה ורוקפור מעוטרת בתאנים טריות. כולנו התלהבנו מהשילוב המושלם של מרכיבי המנה, היוצרים תערובת של טעמים שמשתלבים לכדי מעדן אמיתי כמוהו קשה למצוא בארץ. מאפיין ייחודי נוסף בו מבחינים כשנכנסים למסעדה הוא גזוז איטלקי מקורי בטעמים מעניינים, ממנו הזמנו קוקטיילים שונים.
כמנה עיקרית הזמנתי סטייק דג טונה, בן זוגי הזמין קנלוני פרימוורה, וחברתי הזמינה ג'יליו די בוסקו – הכולל פסטת ג'יליו עם שמן זית, שום, פטריות, צנוברים ויין לבן. המנות הגיעו במהירות מרשימה, וכן כוסות היין שליוו אותן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על