מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


לואיג'י היא בעצם טרטוריה, ממש כמו אלו המסורתיות שפוגשים באיטליה, ואם כבר טרטוריה אז אי-אפשר בלי לאכול בה פסטה. הפסטה של לואיג'י טרייה, ונעשית מחיטת דורום במקום ומדי יום. היא מבושלת בדיוק כראוי – אל-דנטה – ובאה בצורת פנה, ספגטי ופטוצ'יני. יש גם ניוקי ורביולי במיני מילויים שונים, כמו רוקפור, בטטה ותרד. ללואיג'י אפשרויות רבות של רטבים לפסטה, ובאמת שהיה קשה לבחור. בין הנפוליטנה הקלאסי, הרוזה המסוגנן יותר, הפסטו, האלפרדו האלמותי, האליו אוליו הנהדר ויתר הרטבים המסורתיים. אז החלטנו להתפרע, והנחנו לעצמנו להזמין רטבים שטרם הכרנו בעבר. האחד פטוצ'יני פפרונצ'יני לגברת, והשני – פנה וודקה לאדון. הפפרונצ'יני התגלה כרוטב על בסיס עגבניות, שמן זית ושום. הוא היה, כמו שסבירה לנו המלצרית, מעט חריף ומאוד טעים, והשתדך היטב לפטוצ'יני הנהדר. רוטב הוודקה – וודקה, שמנת ולימון – היה מפתיע בעדינותו ובניגודיו, ויצר עם הפנה מנה משובחת ביותר.

למרות שהיינו כבר שבעים לגמרי לא התאפקנו וזללנו גם פיצה. למה? כי אמרו לנו שהפיצה של לואיג'י מופלאה, וכי הריחות שנישאו ממגש פיצה שחלף על פנינו בדרכו לשלוחן אחר מוטטו אותנו. הפיצה שהזמנו – פיצה לואיג'י עם פלפלים קלויים – היתה באמת מצוינת. פריכה, טרייה ומתובלת היטב. חבל רק שבמשולש האחרון כבר הרגשנו שאיכשהו אנחנו זוללים מכוח האינרציה ולא מרעב טהור. החלטנו לחזור. זאת אומרת לחזור בפעם הבאה מתוך כוונה לאכול פיצות, לדגום כמה אפשרויות, ולהעניק להן את מלוא תשומת הלב והמקום בקיבה.
מאת: מערכת ROL
לואיג'י – חם ונעים וטעים
רצינו לתפוס קצת שלווה וחמימות בלילה חורפי וירושלמי. לואיג'י, הטרטוריה האיטלקית הכשרה מ"נחלת שבעה", ציפתה לנו במאור פנים. צאו גם אתם לבלות בה. יהיה לכם חם ונעים וטעים!
מסעדה: לואיג'י
"לואיג'י" שוכנת במבנה אבן מקסים, למרגלות המדרחוב הקטן של רחוב יואל משה סלומון. סיור לילי מקפיא ברחובות הסובבים, וחיפוש אחרי מקום שופע באווירה, חמים וכזה המגיש אוכל כשר, איטלקי ומגוון, הוליך אותנו הישר לתוכה.

כבר בכניסה גילינו חלל מיוחד, ובו קשתות רבות וגומחות יפות בקירות. שנדליר גדול השתלשל ממעל והסיף נופך מרשים לעיצוב החמים והביתי. למרות שהשעה לא היתה מוקדמת, המקום המה סועדים, רובם צעירים וחלקם חובשי כיפות, כמונו, והאווירה הטובה הורגשה מיד. שמחנו לגלות מקום כה לבבי ועם זאת כזה המגיש אוכל חלבי, כלבבנו, וגם בעל הכשר מהרבנות הראשית של ירושלים.

ראשית בחרנו להזמין קנקן סנגריה, שיעשה שמח ויוסיף עוד ממד מחמם לעניין. המשקה זרם לתוכנו וישר עשה את שלו. עכשיו התפננו לשאר – היינו מורעבים. בהמלצת המלצרית פצחנו בפוקצ'ה עם אנטיפסטי ובמרק כתום לחימום הגוף. המרק הורכב מהשילוש המצוין – דלעת, בטטה וגזר והיה קטיפתי, סמיך ומלהיב. הפוקצ'ה הטרייה והריחנית נאפתה על-המקום והוגשה בלוויית פלפלים קלויים בשמן זית, קישואים במרינדה, חצילים בשום ולימון ועגבניות מיובשות. שתי המנות היו נדיבות וסידרו לנו פתיחה מבטיחה, וכזו שעשתה טוב על הלב. היינו כל כך זקוקים למזון שימלא את הבטן שלא השארנו מאום בצלחות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על