מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


למנות עיקריות הזמנו פסטה, כמתבקש. אני בחרתי בפטוצ'יני ברוטב טורינו – רוטב על בסיס שמן זית, עם עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, פטריות וצנוברים. הפסטה הייתה בדיוק לטעמי, טעם עדין אך עם זאת מורגש, בעיקר בזכות שילוב העגבנייה ברוטב, שהוסיף למנה חמיצות מענגת. אפרת הזמינה רביולי בטטה ברוטב רוזה – שמנת ועגבניות. הרוזה של "לואיג'י" התגלה כרוטב עשיר ומשובח והרביולי, שנעשה אל-דנטה עם מילוי בטטה נימוח, היה מצוין אף הוא. אני אהבתי יותר את הפטוצ'יני, ואפרת יותר את הרביולי, כך ששתינו היינו מרוצות.

לקינוח הזמנו טירמיסו (נכון, הלכתי למסעדה איטלקית ובחרתי בברור מאליו... מה תעשו לי?). הטירמיסו היה אוורירי ולא כבד מדי, ועם זאת טעמו היה עשיר, מתוק וקרמי להפליא. אם לסכם את החוויה שלנו ב"לואיג?י", הרי שהסוד הוא בפשטות. רוב המנות נראות כאילו נלקחו מהמסעדות האיטלקיות הוותיקות של רומא, עם מגוון בצקים בצורות שונות וברטבים שונים, וכן מנות ראשונות שנותנות מקום של כבוד לגבינות הטובות שבמסעדה. הפסטות, למשל, מחולקות לפי משפחות רטבים – שמן זית ושום, עגבניות ושמנת. בלי יותר מדי התחכמויות. המסעדה מציעה ארוחה איטלקית מסורתית מכל טוב, ובינינו, מה צריך יותר מפסטה תוצרת-בית, מאפים מהבילים ויין טוב, כדי להתחמם בערבים הקפואים של ירושלים?
מאת: לירון גז
משתבחת עם השנים
מסעדת "לואיג'י" – האיטלקייה הכשרה מירושלים – חוגגת עשרים שנות פעילות והוותק ניכר במאכליה הטעימים, המפנקים והמתאימים בדיוק לחימום הגוף והנשמה בעיתות החורף
כמו בהרבה חורפים ירושלמים, דיבורים ותקוות גדולות לשלג נגוזו, וכל מה שקיבלנו בחורף הזה היו גשם, רוחות מקפיאות וקור חודר לעצמות. לרוב בימים כאלה אין באמת חשק להוציא את האף מהבית, וכל מה שמתחשק זה להתכרבל במיטה עם שוקו חם וספר טוב. בכל זאת, ארוחה איטלקית מלאה בפחמימות ויין אדום טוב נשמעת כמו אלטרנטיבה הוגנת ללילות הקרים, לא? אפרת ואני חשבנו שכן, וכך בצעד אמיץ יצאנו יחד למסעדת "לואיג'י" שבנחלת שבעה.

נחלת שבעה היא סמטה יפהפייה בלב העיר ירושלים, עמוסת מסעדות קטנות וחמימות שסביב להן חנויות אמנות ותכשיטים. "לואיג'י", שנמצאת בלב הרחוב, היא מסעדה איטלקית כשרה ומקסימה שחוגגת בימים אלו 20 שנה של פעילות. מלבד האווירה הקסומה ברחוב, המסעדה עצמה חמימה ונעימה, ותמצאו בה צוות מלצריות אדיבות ונחמדות ותפריט כשר-חלבי מזמין ומפתה.

לפני הכל הזמנו יין, שבימים רגילים משמח לבב אנוש ובימים כאלה גם עוזר קצת להעלות את טמפרטורת הגוף. למנות ראשונות הזמנו גלילות חצילים במילוי פיקורינו ואגוזים. התלבטנו אם לקחת בנוסף פוקצ'ה (סיכון להתמלא בשלב מוקדם של הארוחה) או אולי את הקפרזה – עגבניות ומוצרלה בשמן זית ובזיליקום. אתם יכולים לתאר את שמחתנו לגלות בתפריט מנה של קפרזה על פוקצ'ה – כמה טוב כשלא צריך להחליט! מנת החצילים הייתה מצוינת. החצילים נעשו במידה הנכונה וטבלו ברוטב עגבניות סמיך עם נגיעות גבינה. הפוקצ'ה, שהגיעה קצת אחרי החצילים, הייתה אפילו יותר טובה. בצק פריך שנאפה עם עגבניות, מוצרלה ובזליקום קצוץ. אחרי כל ביס מהפוקצ'ה אמרנו אחת לשנייה ש"די צריך להשאיר מקום לפסטות", אבל אני מודה שהפעם זה היה חזק ממני. הפוקצ'ה הייתה כל כך טעימה שהיה שווה להתמלא ממנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על