מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


החלטנו לפתוח במנות טאפס קטנות, ולשולחן הגיעו כנפי עוף ברוטב סויה מייפל וצ'ילי, מיני שיפודי פרגית בחלב קוקוס ומדליוני פטה כבד אווז עם ריבת בצל אדומה. הכנפיים היו עסיסיות וחביבות להפליא וכמותן גם המיני שיפודי פרגית שלוו ברוטב משובח.

אך גולת הכותרת של מנות הפתיחה היו מדליוני פטה הכבד: המרקם היה מדויק כמו גם הטיבול, וריבת הבצל המצורפת הוציאה מפינו קולות תענוג. מרחנו על המצה, שהתגלה כאופציה לא פחות טובה מלחם, והתענגנו על הטעמים שמילאו את הפה. לאחר שחוסלו המנות הראשונות, הגיע המלצר השרמנטי להזמנת המנות העיקריות. האופציות ברורות - סטייק אנטריקוט או פילה דג דניס.

החלטנו לתת הזדמנות גם לדג וכך הגיעו לשולחננו סטייק אנטריקוט 300 גרם עשוי בינוני בלווי רוטב יין סמיך, ופילה דג דניס בויניגרט עגבניות מיובשות ועירית. המנות היו מעודנות כראוי - הבשר משובח (רוטב היין חיזק את טעמו ונתן לו את ארומת הבשר הנכונה) והדג מתובל בקפידה, רך ונימוח. את המנות ליוו גם סלט חסה מצויין, מתובל ברוטב ויניגרט וצ'יפס צרפתי קטן ודק, שניתן בנדיבות רבה.

לאחר המנות העיקריות הרגשנו עייפות ניכרת ויחד עם היין, התחיל לזחול לתוכנו רצון עמום המלווה כול ארוחה צרפתית טובה - הרצון לישון. אך מכיוון שהשעה עדיין מוקדמת, הזמנו מיד אספרסו קצר וחזק, לצד גלידות סורבה ומוס לימון מרעננים. עברנו לבר לסיגריה שאחרי ויצאנו שבעות וטובות לב.
מאת: ליה לחמי
ל'אנטריקוט: צרפתית כשרה ומטריפה
כפרנקופילית ידועה, תמיד תהיתי ביני לבין עצמי כיצד אוכל להרגיש את פריז כאן בתל אביב. את התשובה מצאתי ב"ל'אנריקוט", מסעדה צרפתית כשרה בלב מתחם הבילויים של נחלת בנימין, הפועלת לפי מתכונת צרפתית. הכלל ברור: ארוחה שלמה, שלב ליבה הוא סטייק אנטריקוט וכל זאת במחיר קבוע מראש. המנות היו מעודנות כראוי, הבשר משובח והדג רך ומתובל בקפידה
כפרנקופילית ידועה, תמיד תהיתי ביני לבין עצמי כיצד אוכל להרגיש את פריז כאן בתל אביב. מכיוון שקרואסון ואספרסו על הבוקר לא תמיד עושים את העבודה, שמחתי לגלות את "ל'אנטריקוט", מסעדה צרפתית כשרה שנפתחה בלב מתחם הבילויים של נחלת בנימין לפי מתכונת צרפתית של מסעדה תואמת, הנושאת את אותו שם בפריז האוריגינלית. הכלל ברור: ארוחה שלמה, שלב ליבה הוא סטייק אנטריקוט וכל זאת במחיר קבוע מראש.

וכך, באחד מערבי חול המועד פסח, יצאנו חברתי ואני לארוחת ערב צרפתית ושימו לב, כשרה למהדרין. יש שיאמרו שזהו פרדוקס, אך כמו לפרדוקס הצרפתי הידוע שעניינו היין האדום, גם בניגוד הזה היגיון. אנטריקוט, כידוע לכולם, הוא סטייק בקר עם תעודת כשרות מלאה, כשרות שעליה מכריז שלט מאיר עיניים בכניסה למסעדה.

כשנכנסים למקום הישר מהרחוב הסואן, מרגישים כמו בעולם אחר. החומר השולט בעיצוב המקום הוא עץ נאה בגוונים כהים וגם התאורה תורמת לאווירה, תוך שהיא זורה אור בצבעים חמים ועוטפים.

התיישבנו בשולחן לא הרחק מהבר וחיכינו. לאחר דקות ספורות נחתו על שולחננו מצות וטפנד זיתים. בגלל שלא התאפקנו, תוך שניות אזל הממרח המשובח – ומיד הונח על שולחננו עוד מממרח הזיתים המצויין. לבסוף נרגענו והזמנו יין. בניגוד למסורת של יין אדום ובשר, בחרנו דווקא ביין לבן החביב עליי – יין שרדונה של "גמלא".

בעודנו לוגמות מהיין פנינו להביט סביבנו. בקהל הסועדים היו חובשי כיפות ואנשי עסקים מהסביבה. מהשולחנות הסמוכים שמחנו לשמוע אנגלית במבטא ניו יורקי וגם צרפתית רהוטה, מה שמעיד על תיירים רבים שהגיעו לחגוג כאן את חג הפסח (והרי אם תיירים מניו יורק ופריז בחרו לסעוד את ליבם ב"ל'אנטריקוט", משמע שאנחנו במקום הנכון). וכך, בעודנו בודקות את השולחנות הסמוכים, הגיע מלצר חביב עם מבטא צרפתי בולט לקחת מאיתנו הזמנה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על