מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 17.11.2017


כבר כאשר הוגשה לי המנה שלי ידעתי שטל צדקה – אני לא הולך להצטער על הבחירה. פילה הבקר היה עשוי בדיוק במידה, כמו שאני אוהב, הוא היה עסיסי ורך. המנה הוגשה בתוספת רוטב יין ורוטב חרדל. השילוב עם רוטב היין היה מצוין. ניצלתי כל טיפה מהרוטב הנהדר הזה. אפילו כאשר סיימתי את הפילה, השתמשתי בלחמניות כדי לספוג מטעמו. גם גלעד היה מאוד מרוצה מהדניס שלו. יכולתי להבחין בכך, כי הוא היה כל כך מרוכז במנה שלו עד שכמעט ולא הוציא הגה מפיו עד שסיים אותה. המנות הוגשו בתוספת בחירה של צ'יפס או סלט, אך מכיוון שהיינו שניים בחרנו את שתי האפשרויות והתחלקנו.

למרות שהיינו ממש מלאים בסיום המנות, לא יכולנו לוותר על מבחר הקינוחים המפתים שקרצו אלינו מהתפריט. התחלקנו שוב בשתי מנות – סופלה שוקולד קלאסי ומרנג לימון. כאשר הגיעו המנות "שכחנו" את העובדה שאנחנו מלאים, וכעבור שתי דקות כבר לא היה לקינוחים זכר.

רק בסיום הארוחה, כאשר שנינו היינו שבעים ומרוצים, הייתה לנו סופסוף הזדמנות להתעדכן ולהעלות זיכרונות מפעם. למרות האווירה הרומנטית, והזוגות מסביבנו, המשכנו לשבת על הבר עוד כשעה לאחר סיום הארוחה. בסוף הערב יצאנו מ"לאנטריקוט" עייפים אך מרוצים. המצב-רוח הרע שהיה לי בתחילת היום עבר כבר מזמן, ואפילו שמחתי על כך שדפקו לי ברז, ושזכיתי לבלות את הערב עם חבר טוב וארוחה מצוינת.
מאת: ניר אנגלברג
לאנטריקוט – כישרון לכשרות
"לאנטריקוט" התל-אביבית, בר מסעדה עם מטבח צרפתי כשר, מגישה לאורחיה ארוחות נהדרות, שניכרים בהן כישרון והבנה אמיתית בבשרים ודגים. היא תתאים לכם בזוג או עם חבר...
בוקר הוולנטיינ'ס דיי האחרון התחיל רע מבחינתי. כבר מזה כמה ימים הייתי עסוק בציפייה לדייט הלוהט שהיה מיועד לי לאותו ערב, אך שיחת טלפון קצרה בישרה לי שהבחורה החליטה לדפוק לי ברז. ישבתי במשרדי בשעות הצהריים, מצוברח, כאשר הטלפון צלצל. על הקו היה תומר, עורך באתר ROL, ומיד פקדה אותי תחושה שהיום הזה הולך להשתנות לטובה. תומר בישר לי שעלי ללכת ולבקר במסעדה הצרפתית הכשרה "לאנטריקוט". הזדמנות מצוינת להזמין את חברי שומר הכשרות גלעד, שאותו לא ראיתי מזה מספר שבועות.

כאשר הגענו, גלעד ואני, למסעדה, לא יכולנו שלא להבחין באווירה השקטה והרומנטית ששררה במקום. המסעדה, אשר מעוצבת באופן מאוד אלגנטי, הייתה מלאה בזוגות רבים שחגגו את חג הוולנטיינ'ס. בתחילה הרגשנו קצת לא שייכים, לכן החלטנו שנינו בעצה אחת להעביר את הערב בשיחת גברים על הבר.

עוד לפני שהספקנו להתיישב על הבר, כבר הוגשו לנו לחמניות הבית בתוספת ממרח זיתים. ברמנית יפה וחטובה, בשם טל, ניגשה אלינו עם תפריטים. החלטנו לבחור לנו שתי מנות ראשונות להתחלק בייננו. אני בחרתי בשיפודוני פרגית בחלב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש, וגלעד בחר בטונה צרובה במרינאדה של סויה ולמון-גרס. שתי המנות התאימו לנו בול – אני חובב ידוע של מנות בשר ועוף (ובכלל כל מה שלא כולל ירקות), וגלעד הוא חובב מושבע של דגים (כפי שעוד יתברר בהמשך). הרוטב שעימו הוגשו השיפודונים היה מאוד ייחודי. השילוב של חלב הקוקוס עם חמאת הבוטנים והדבש היה מעולה, והתאים מאוד לפרגיות. לטונה במרינאדה היו טעם ומרקם עדינים, בדיוק במינון הנדרש. שנינו, כאמור, היינו מאוד מרוצים מהבחירות שלנו.

כאשר הגענו למנות העיקריות, כמובן שרציתי להזמין לי סטייק אנטריקוט (300 גרם), שהרי זוהי מנת הדגל של המסעדה, כפי שמשתמע משמה. בשנייה האחרונה שכנעה אותי הברמנית ללכת בניגוד לכל תכנוני ונטיות ליבי, ולהזמין את פילה הבקר דווקא. היא הבטיחה שאני לא אצטער על כך. גלעד, שהוא כאמור חובב דגים, בחר לו פילה דניס בוויניגרט עגבניות ועירית. בתחילה ניסיתי לשכנע אותו ללכת על מנה יותר "בשרית", אך מסתבר שמומחיות נוספת של המסעדה, מלבד הבשרים, היא דגים. לא היה כל מקום לדאגה. כל אחד קיבל את העדפתו הברורה, כשהיא עשויה במומחיות ראויה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על