מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


"לה רלה ג'פה" הוקמה על יסודותיה של תחנת דיליז'נסים ישנה, אשר בה מכרו בתקופת המנדט הבריטי כרטיסים לכרכרות שנסעו מיפו לירושלים. המקום היה הרוס לגמרי כאשר דויד וחני באו במגע עם אבניו ההיסטוריות, והעניקו לו חיים מחודשים. בעודי מצפה בסקרנות לעיקרית הופיע מלצרי ובידיו מולארד ברוטב ברנדי עם ציר ופלפל ירוק (גרגרי פלפל אשר אינם חריפים מדי ואף ניתנים לאכילה). אני חייבת להתוודות: אני לא מתה על בשר שמן, אבל זו הפעם הראשונה שאכלתי הכל בבשר, אפילו את השומן! הפרוסות הדקות, העשויות בדיוק, פשוט נמסו בפי והשתלבו בהרמוניה עם הרוטב הנפלא. המנה הגיעה בתוספת תפוחי אדמה נימוחים וירקות אפויים – פשוט שילוב מענג.

"לה רלה ג'פה" היא מסעדה המתהדרת במסורתיות המטבח הצרפתי, התפריט בעל קו אחיד ואינו משתנה עם רוח התקופה. כשתגיעו למסעדה תוכלו ליהנות מרטבים ומתבשילים המבוססים על צירים שהתבשלו במתינות וללא קיצורי דרך, כאלו שהוספו להם התוספות הנדרשות, עליהן הסועד מתענג. כי, כמו שאומרת חני, הרוטב המוגש הוא ההנאה במסעדה צרפתית.

והנה, בדילוגים קלילים הופתעתי בצלחת ועליה שלוש מנות אחרונות: שרלוט שוקולד – מנה אלוהית לאוהבי שוקולד – והמון! עוגה קלאסית קרה עם גרידת תפוז הממלאת את הפה בטעמו של שוקולד מריר איכותי. פרפה חלבה עם קרמל ואגוזים – משהו אותנטי. פרפה אגדתי שטעמו החזיר אותי לרגע קט לימי ילדותי – מתגנבת למזווה ובוצעת עוד חתיכה קטנה מגוש החלבה האדיר שאבי היה קונה מוואדי ניסנס. מלבי – מה עוד אפשר לכתוב על מלבי שלא נכתב? מה ניתן עוד לומר על מלבי שלא נאמר? המון! המלבי של "לה רלה ג'פה" עשוי מחלב קוקוס! כן, כן! מרקמו דומה לפנקוטה והוא עדין וקליל יותר ממלבי רגיל, ואפילו אני, בתור אחת שאינה חסידת מלבי, לא יכולתי לסרב ליצירה שמימית הניצבת מולי.

"לה רלה ג'פה" אינה עוד מסעדה, זהו מקום מפגש תרבויות אשר בו תוכלו למצוא תיירים מארצות שונות, אנשי עסקים, קונסולים וגם אנשים רגילים החווים בפעם הראשונה טעימת אוכל צרפתי. ב"לה רלה ג'פה" תמצאו בוודאות אוכל גורמה צרפתי כשר אמיתי.
מאת: לילך רוקר
לה רלה ג'פה – גורמה צרפתי כשר אמיתי
ארוחת גורמה יכולה להיות כשרה. ארוחה כשרה יכולה להיות משגעת. רוצים הוכחה? בקרו ב"לה רלה ג'פה" היפואית, והניחו לה ללמד אתכם דבר או שניים על רזי המטבח הכשר הצרפתי והמשובח.
כתושבת חיפה החלטתי בזמן האחרון לצאת לעיתים ולבלות באזור תל-אביב, בכדי להתאוורר. וכך יצא שבאחד מהערבים החולפים טיילתי בטיילת הנפלאה של תל-אביב והמשכתי לכיוון תיאטרון גשר. השעה כבר הייתה שעת דמדומים, ושמתי-לב שלפתע הגעתי ליפו. אני לא מכירה את האזור היטב, אך יודעת להבדיל בין תל-אביב ליפו. הריחות שונים, הקצב, האוכלוסייה, בנייני האבן הכבדים והישנים עם הקשתות הגדולות והרוכלים קשי היום הניצבים בפתחן – אלו לבטח שדרות ירושלים.

בטני החלה לקרקר והחלטתי לתור אחר מסעדה טובה. לפתע תפס את עיניי הצרפתיות השלט: "לה רלה ג'פה" ברחוב בת עמי, הניצב אנכית לשדרות ירושלים. את משכנה של מסעדת "לה רלה ג'פה" העתיקו בני הזוג חני ודויד, בעלי המקום, מרחוב הדולפין ביפו. הדלת נפתחה ולרגע חשבתי שאני נכנסת לתוך חלום בערוב היום. הרגשתי כמו מלכה הנמצאת בתוך ארמון באמצע מרוקו – עם השירות הנאמן והצמוד של צוות "לה רלה ג'פה" ועיצובה המלכותי של המסעדה – התקרות הגבוהות בעלות הקשתות, השטיחים הפרסיים התלויים על הקירות, הריהוט המרוקאי, הניצב בדממה נינוחה ומעניק אווירה ביתית, קישוטי הערבסקה על המעקות והאהילים, כל אלו שיוו למקום ניחוח אלף לילה ולילה.

חני פתחה את שהייתי במסעדת הגורמה הצרפתית הכשרה עם אפריטיף סנגרייה, זהו משקה העשוי ממיץ תפוזים, ציפורן ויין סנגרייה – פשוט תענוג לחיך. למסעדה יש הכשר של הרבנות הראשית של תל-אביב (ואפשר גם להזמין מהתפריט מנות גלאט כושר), אבל אפילו אנוכי, אשר חובבת ומצדדת באוכל כשר, תהיתי לתומי איך ניתן להכין אוכל צרפתי גורמה כשר, ועוד ברמה גבוהה כל-כך.

ואז הגיעה המנה הראשונה: טארט פרובנסאל – זהו בצק עלים צרפתי שמעליו מזולפת מעט ריבת בצל עם רוטב בלסמי חמוץ-מתוק, עליו מונחות בעדינות עגבניות ועשבי תיבול ומעליהן שוכב לו בנחת נתח של כבד אווז ורוטב קוונטרו. אז מה בחורה כמוני, שאוהבת פינוקים טובים ובמיוחד קולינאריים, יכולה כבר לבקש? השתהיתי באיטיות על כל טעם מן הטעמים במנה, וחני הגניבה לאוזניי שמנה זו באה בעיקרון עם פטרייה מעל, עבור הצמחוניים שבינינו, אך ניתן להזמינה עם כבד אווז, כפי שאנוכי הגרגרנית הזמנתי והתענגתי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על