מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


למנה עיקרית הזמנתי את המנה של שפצדי – נתח קצבים בתוספת פירה תפו"ד ושעועית ירוקה קלויה בשמן זית ובתוספת מח עצם. נתח הקצבים הוא אותו נתח שרירי ומדמם שהקצבים נוטים לשמור לעצמם, ואשר היה עד לא מזמן נחלתם של המנגליסטים המקומבנים ביותר (אני אישית מכירה אותו זה מכבר- ותודה לדוד מצליח). מדובר בבשר עסיסי המוגש במידת העשייה מדיום (לכל היותר) ולו טעם עשיר במיוחד. כיאה לנתח מיוחס שכזה, יש לטפל בו בידיים מיומנות ולשמחתי הנתח שקיבלתי נעשה במידה הנכונה, ומיציו תיבלו את הצלחת כולה. נעם הזמינה תבשיל טלה בירקות שורש – ארטישוק ירושלמי וגזר – וביניהם שיני שום אפויות. הבישול האיטי והטעם העדין של הירקות ריככו את טעמו החזק של בשר הכבש לכדי מנה שהיא גם גורמה, וגם קצת כמו אוכל של אמא (במובן הטוב ביותר של המילה). שתי המנות העיקריות היו מכובדות ומשביעות ללא כל ספק, ולמרות מאמצינו הרבים לחסל את הצלחת עד תומה, כל אחת מאיתנו השאירה ביס ייצוגי בצלחת.

בשלב הקינוחים עברנו בהזמנתו של ליאור לבר המטבח, כך נזדמן לנו להתרשם מהעיצוב החמים והמזמין של המקום – קירות אבן וריהוט עץ שמקנים למסעדה אווירה יוקרתית ועם זאת ביתית ונעימה. חוץ מבר המטבח, שמאפשר הצצה להכנה המוקפדת של המנות, ישנו גם חלל אינטימי שיכול להתאים לזוגות שמחפשים אווירה רומנטית ופרטית יותר. ראשית קיבלנו קרמבו ביתי, מעוטר בריבת קליפות הדר ועראק, ואחריו אטריות קדאיף אפויות עם תפוחי עץ בליווי סורבה קוקוס. שילוב מפנק של חם וקר.

בזמן שצפינו בו מכין עבורנו את הקינוחים, סיפר ליאור שקרא למסעדה לארא כראשי התיבות של בני משפחתו – אשתו וילדיו. אקט המפגין אהבה גדולה, אך ניכר שגם המסעדה בליבו, לפי התפריט האישי והמושקע, היחס החם לעובדים וללקוחות, ובמיוחד במעורבות של ליאור במטבח ובמתרחש בין השולחנות לאורך כל הערב. אם חשקתם באוכל מעולה ובאווירה נעימה אתם מוזמנים להגיע ל"לארא" שברחוב בן שטח. אמנם הקור הירושלמי מתקרב, אבל "לארא" היא הדבר הלוהט הבא.
מאת: לירון גז
פינה כשרה לוהטת בירושלים הקרירה
"לארא" הירושלמית הכשרה היא הדבר הלוהט של החורף הבא – חמימה, לבבית, מושקעת, והכי חשוב – טעימה מאוד (מאוד)
מסעדה: לארא
מדרחוב בן שטח שבמרכז ירושלים הפך בשנים האחרונות לזירת בילויים מרכזית, שבבסיסה מסעדות יוקרתיות לצד פאבים שוקקי חיים. בתור סטודנטית שאינה נמנית עם בעלי הממון הכרתי רק את הפן האחרון של הרחוב. כשנשלחתי לבקר במסעדת "לארא", ביסטרו כשר שנפתח לא מכבר באמצע הרחוב, התמלאתי סקרנות, ובסוף שבוע אוקטוברי שרבי לקחתי איתי את נעם לטעום את החיים הטובים.

בחרנו להתיישב בחוץ, בשביל לספוג קצת בריזה קרירה, ואת אותה אווירת התעוררות ירושלמית האופיינית לערבי חמישי. לאחר עיון בתפריט המנות הראשונות (מודה שעיינתי כבר במהלך השבוע באתר האינטרנט) בחרנו להזמין סשימי בקר (בהמלצתה החמה של המלצרית יהודית) וסלט ג'וליאנים עם נתחי טונה צרובה. שף ובעל המסעדה, ליאור חפצדי, הגיע לומר שלום והזמין עבורנו, בנוסף, שקדי עגל וקרפצ'יו דג.

בזמן שפתחנו את התיאבון עם לחמניות תוצרת בית ומרלו הרי גליל, החלו להגיע המנות הראשונות. סשימי הבקר גנב את ההצגה (ושוב תודה ליהודית שידעה מה טוב בשבילנו). נתחים נאים (תרתי משמע) כבושים במלח ולימון, ומונחים על תפזורת צבעונית של אגוזי פקאן מסוכרים, חמוציות, גרגרי רימון ועלי כוסברה גדולים. אני אישית הערצתי את השילוב של הכוסברה עם הבקר, חיתוכה הגס מנע את השתלטותה על המנה, לטובתם של מאותגרי הירק הריחני. שקדי העגל הוגשו חמים ברוטב עשיר של שמן זית, עגבניות שרי, עלי מנגולד וזיתי קלמטה.

קרפצ'יו הדג היה הטעם העדין יותר בארוחה, עם דגש על מתיקות מפלחי תאנים טריות שליוו את נתחי הדג הלבן ובצלי שאלוט. אחרון חביב היה סלט ג'וליאנים של ירקות שורש – גזר, סלק וקולורבי – שתובל עם טוויסט של שמן שומשום אשר השתלב נהדר עם טעם הים של נתחי הטונה הצרובים. כאן המקום לציין לשבחה של המסעדה שהמנות הראשונות קלעו למטרתן המדויקת – טעימה ראשונה ופתיחת התאבון לקראת המנות העיקריות. מה גם שכל מנה התאפיינה בטעם ייחודי ושונה, דבר שהפגין, בעיני, שילוב מנצח של יצירתיות ואנינות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על