מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


אתי, בת לווייתי, היא שותפה מצויינת למסעדות – הפייבוריטים שלה תמיד הם הפוכים מאלה שלי, כך ששתינו תמיד נהנות מהרבה אוכל... הארוחה הייתה מענגת ומהנה, וקשה היה להאמין ששתי המנות האחרונות שהוגשו אל שולחננו היו כשרות לחלוטין (פרווה): סופלה שוקולד חם ומוס לימון מעולים. אודי אומר, כי הם הצליחו להשיג קונדיטור מצוין; אני מסכימה בפה מלא – תרתי משמע.

אמא שלי יכולה להיות גאה. אכלתי הערב כמות נכבדה מאוד של ויטמין B-12 (בשר ובשר ובשר) ונהניתי מאוד. כשיושבים במקום שהבשלנים בו יודעים את העבודה, שמים לב לכך מיד. נוכחותו של הגריל-מן במטבח הייתה מורגשת היטב. בתום הארוחה, ולאחר שבקושי קמנו מן הכיסאות, עשינו סיבוב קצר לכיוון הים...

המסעדה מעוצבת בפשטות, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם – המקום נהדר, האוכל איכותי – ועלותו של הבילוי כולו סבירה מאוד. ובזכות יום ההולדת שחוגגת "לה-ואקה" (היא כבר בת שלוש), קיימת אפשרות של "אכול כפי יכולתך ב-99 שקלים בלבד" – כל שבוע, בימי ראשון ושני. האופציה כוללת את כל סוגי הבשרים, פרט לצלעות כבש ופילה. נסו ותיהנו.
מאת: נעמה הלוי
לה-ואקה: ארוחת בשרים כהלכתה
תענוג אמיתי מצאנו ב"לה-ואקה", מסעדה אשדודית כשרה המתמחה בגריל ובשרים מהמטבח הארגנטיני. שלל נקניקיות צ'וריסו, אמפנדות ושאר מטעמים קלאסיים כמנות ראשונות, ומבחר עיקריות בשרים מדהימות שגרמו לנו להזיל ריר (ותודה לדייגו הגריל-מן). אירוח נדיב ומחירים סבירים משלימים חוויה אמיתית
מסעדה: לה ואקה
אשדוד, למי שעדיין לא יודע, היא עיר מתפתחת במיוחד בתחום המסעדות. שפע של טעמים היא מציעה, ומכל הסוגים: ספרדי, איטלקי, פירות ים ובשרים. באשדוד מצאנו, אתי ואני, את מסעדת "לה-ואקה" (פירוש בספרדית – פרה), מסעדת גריל ובשרים ארגנטינאית כשרה.

הבעלים של "לה-ואקה" הם שני בחורים צעירים, בעלי ניסיון רחב בענף המסעדנות והברים. אודי, אחד הבעלים שאירח אותנו, הסביר כי ההחלטה לפתוח את המסעדה באה מתוך צורך בסיסי, כשהציטוט המדויק הוא – "היה חסר בשר באשדוד"...

הגריל-מן במטבח של "לה-ואקה" הוא דייגו, ש"עומד על הגריל כבר עשרים שנה", כהגדרתו של אודי. נוכחותו, כפי שיתואר בהמשך, ניכרת בכל המנות שטעמנו, שלאורך כל הארוחה הסבו לנו הנאה צרופה.

המנות הראשונות שהוגשו אל שולחננו היו חגיגה. טעימות מאוד ומהנות - ומחיריהן כלל אינם גבוהים: נקניקיות צ'וריסו וסלסצ'יצ'ה מצויינות (הראשונה מוגשת אחת במנה, והשנייה – שתיים במנה), אמפנדה (כיסון ממולא) בשר ואמפנדה פטריות, פטריות מוקפצות, כנפי עוף ברוטב צ'ילי או טריאקי (באות שמונה במנה, ותוכלו להחליט בעצמכם כמה לקבל בטריאקי וכמה בצ'ילי), פינצ'ו - בשר בקר מגולגל עם בצל ירוק, וגם לחם ירקות נפלא ומהביל, שהוגש עם רוטב צ'ימיצ'ורי מצויין (פלפלים וגמבה, כוסברה ותבלינים). לסיכום, אציין שוב כי המנות הראשונות היו טובות מאוד ואיכותן הורגשה בכל ביס. מחירי המנות שניסינו – שימו לב – נעים בין 15 ל- 33 שקלים בלבד.

"לה-ואקה" מעוצבת בצבעים חמים של חום ובז'. המסעדה שוכנת כמעט על הים, בצדו החיצוני של קניון אשדוד, שנסגר באחרונה. במסעדה, אגב, יש איזור המוגדר לאירועים פרטיים.

היו וחשוב לי להדגיש (שוב ושוב...), כי "לה-ואקה" היא מסעדה איכותית של ממש, יש לקוות כי העובדה שהקניון נסגר לא מזמן, לא תשפיע על כמות המגיעים אליה. אם כן – בואו בהמוניכם!!

בין המנות הראשונות לעיקרית, הגיש לנו אודי ברנדי טוב של 'תשבי', שהכין אותנו כמו שצריך למנה העיקרית המפוארת, העונה לשם "בשרים מעורבים לשניים"... אל שולחננו הובא מגש המונח על גחלים לוהטות, שהכיל את המטעמים הבאים: סטייק אנטרקוט, סטייק סינטה וצלעות עגל על האש. ניתן לבחור מה יהיה במיקס - שלושה סוגים מתוך המבחר המוצע - ביניהם פינצ'ו מעורב חצי עוף, פרגית, או את הדברים שאנחנו אכלנו... לצד המנה העיקרית, קיבלנו צלחת צ'יפס כתוספת. ראוי לציין, כי המנות נדיבות ומשביעות בהחלט.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על