מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 17.11.2017


דוגמאות? בבקשה. יקבים גדולים: יקבי רמת הגולן, כרמל, ברקן, רקנאטי, הרי גליל, דלתון. יקבי בוטיק: קסטל, עמק האלה, יתיר, סגל, המערה ועוד. המחירים בסדר גמור וחובבי יין יכולים למצוא כאן את מבוקשם בטווח מחירים הוגן. בערב שבו ביקרנו במסעדה היו כמה מבצעי יין החודש במחירים אטרקטיביים במיוחד. גיא סיפר לנו שבכוונתו לשפץ את המרתף שמתחת למסעדה ולהפוך אותו למרתף יינות. אנחנו מחכים.

הלאה, המנה הבאה: סביצ'ה דג ים עם פלפלים אדומים, לימונים כבושים, שמן זית ועלי בייבי. הטריות של המרכיבים והחמצמצות המרעננת שלהם הופכים את המנה הזו למנה קייצית מופלאה. אהבתי. כעת הוגש לנו קרפצ'יו פילה בקר. פרוסות הקרפצ'יו הדקיקות ספגו היטב את הלימון, המלח, שמן הזית והחומץ הבלסמי שטופטף עליהם והיו טעימים להפליא. לצד הקרפצ'יו, הונחה תוספת קטנה המורכבת מעגבניות מיובשות עם עלים ירוקים ברוטב חרדל ודבש. שוב, לא יכולתי שלא לחשוב על כך שבמסעדה לא כשרה היו מוסיפים לנו לקרפצ'יו גבינת פרמזן מגוררת, שהיתה משליטה את טעמה על המנה - ואילו כאן, קרפצ'יו נטו.

כמעבר לקראת המנה העיקרית, קיבלנו כבד אווז על מצע בצלצלי שאלוט מזוגגים מקושטים בענף טימין. אהבתי איך שהכבד נמס בפה ומשאיר אחריו מתיקות קלה ונעימה. כעיקרית, קיבלנו מנה שאין כל יום בתפריט, אך היא מהווה הצגת יכולת מרשימה של השף גיא בן שמחון. היו שם נתחי פילה בקר בעלי לב אדמדם, צלעות טלה רך וטעים וכל זה ביין אדום וערמונים – מנה איכותית ומרשימה.

עיון מהיר בתפריט המסעדה מראה שהמחירים הולמים את רמת המסעדה ודומים למחירים במסעדות גורמה אחרות הדומות לה. מחירי המנות הראשונות הקרות נעים בין 35 ש' ל- 55 ש' (יוצא מן הכלל הוא טרין כבד אווז - 65 ש'). מחירי המנות הראשונות החמות נעים בין 30 ש' ל- 70 ש', וגם כאן מנות כבד האווז הן היקרות יותר. מחירי המנות העיקריות נעים בין 70 ש' ל- 120 ש' ומדובר במגוון גדול מאוד של מנות. דוגמאות: פילה מוסר בשמן זית ועשבי תיבול (75 ש'), חזה מולרד בשום ודבש (80 ש'), פילה בקר ביין אדום וג'ינג'ר (90 ש'), טורנדו רוסיני (100 ש') ופילה וולינגטון (פילה ועוד, במעטפת בצק עלים), (120 ש'). ארוחות עסקיות מוגשות ב- לה גוטה בשעות הצהריים בשתי רמות מחיר: 53 ש' ו- 67 ש'.

כשהגיעו הקינוחים, שוב קיבלנו הוכחה שיש חיים בלי חלב אחרי בשר... היו שם נגיעות שוקולד איכותי וכן מנת קרם חלווה על מצע שערות חלווה. כל זה, עם שני ספלי אספרסו והעולם כולו שלנו... לסיכום, מי שמחפש מסעדת גורמה בסגנון צרפתי, איכותית ומרשימה, ימצא את מבוקשו ב-"ל?ה גוּט?ה". בלי יין תשלמו משהו שבין 150 ל-250 שקלים לאדם ועם יין – השמיים הם הגבול. בעצם, לא. היין היקר ביותר בתפריט הוא קצרין 2000 של יקבי רמת הגולן שמחירו במסעדה הוא 600 שקלים, ואתם יודעים מה, זהו גם המחיר שתשלמו בחנויות על היין הזה, אם תשיגו אותו בכלל.
מאת: אבי הלוי
לה גוטה: הכי טוב שיש
"ל?ה גוּט?ה", מסעדה ירושלמית צרפתית כשרה השוכנת בנחלת שבעה, היא עסק משפחתי שבא מאהבה. גוטה בן שמחון ובנה גיא יוצרים מנות גורמה נפלאות, על בסיס מצרכים כשרים אך משובחים. ידידי אורי ואני סעדנו ארוחת חלומות, בעקבותיה הכתרנו את "לה גוטה" כמסעדה הכשרה הטובה בארץ
מסעדה: La Guta
לא להאמין, פשוט לא להאמין. שלוש שעות התארחנו במסעדת "ל?ה גוּט?ה" הירושלמית – ואפילו לא הרגשנו שאנו סועדים במסעדה כשרה. ללא פירות ים, ללא בישול בחמאה או שמנת מתוקה, רק על בסיס מצרכים כשרים אך משובחים, הוכנה והוגשה לי ולידידי אורי גלבוע ארוחת חלומות. מסיבה זו החלטנו, אורי ואנוכי, להכתיר את "ל?ה גוּט?ה" כמסעדה הכשרה הטובה ביותר בארץ.

שמה של המסעדה נגזר משמה של גב' גוּט?ה בן שמחון, השפית והבעלים. לצידה של גוטה, עובד כשף מסייע הבן גיא, שמקפיד פעמיים בשנה לצאת להשתלמויות מקצועיות של כמה שבועות אצל שפים ידועים בעולם (כמו דניאל בולו מ"דניאל" בניו יורק או אריק ריפרט מ-"לה ברנרדין" בפריז). התוצאה של עבודתם המשותפת של גוטה וגיא מורגשת היטב: מנות טעימות, עשויות היטב ומוגשות בעיצוב נאה, שמעורר תיאבון והתפעלות.

המסעדה הוקמה לפני כעשרים שנה. גוטה ואלי בן שמחון מבשלים ומספקים שירותי קייטרינג ביתי למשפחות ירושלמיות ותיקות וידועות, המרבות לארח אורחים אניני טעם מהארץ ומחו"ל. ידידים ומכרים היו מפצירים בזוג לפתוח מסעדה וכך נפתחת "ל?ה גוּט?ה", מסעדה צרפתית כשרה, שבתחילה שכנה במגדלי וולפסון, וכמה שנים מאוחר יותר עברה לרחוב ריבלין שבנחלת שבעה.

המסעדה מעוצבת בסגנון פנים ביתי מהודר ונעים. חלונות ירושלמיים בתוך נישות קשתיות, על אדן כל חלון זר פרחים ופמוטות עם נרות דולקים. מוסיקה שקטה מנעימה את האווירה ומלצריות מנוסות ומנומסות "מרחפות" בשקט בין השולחנות. את המסעדה מנהל יוסי, אחיו של גיא, ומסייעת בידו ורד, אשתו של גיא. אלי, האבא, אחראי על רכישת הבשרים ויישונם. גוטה וגיא, כאמור, במטבח. עסק משפחתי מטופח ומוקפד והדבר ניכר בכל פינה ובעיקר - באוכל.

כשש מנות טעמנו בארוחה, כל אחת טובה יותר מקודמתה. התחלנו בברוסקטה (פרוסה מרוחה בשמן זית וקלויה קלות בתנור) עם קרם חצילים על האש, פלפלים קלויים, שמן זית ומרווה. מדהים מה שאפשר לעשות עם מנת פתיחה כה פשוטה לכאורה. העישון של החציל על אש גלויה והקלייה של הפלפלים העניקו למנה טעם של מדורה, משהו משגע. אחר כך קיבלנו אספרסו ארטישוק ירושלמי עם שמן עירית. הארטישוק הירושלמי, משלב טעמים של תפוח אדמה, בטטה וערמונים והוא הוגש לנו, חם, סמיך וטעים, מתובל בשמן זית שהשרו בו עירית קצוצה, בכלי דמוי ספלון אספרסו, טעים טעים. אני כמעט בטוח שבמסעדה לא כשרה, היה השף מתפתה להוסיף למנה כזו שמנת מתוקה ואז היינו מפסידים את הטעם האותנטי, הנקי, של הארטישוק הירושלמי. כמה מילים על יין. תפריט היינות של המסעדה עשיר ומגוון. רובו ככולו מורכב מיינות של יקבים ישראלים כשרים (ואלו הולכים ומתרבים בימינו). כמי שבקיא בנושא, אני יכול לספר לכם שיותר ויותר יקבים ישראליים מבינים ששוק היינות הכשרים פותח להם יותר אפשרויות. לפיכך, ניתן למצוא בתפריט של "לה גוטה" - לצד יינות היקבים הגדולים - גם יינות של יקבי בוטיק כשרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על