מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


כמיטב המסורת הים תיכונית, נחתו אל השולחן 15 צלוחיות עמוסות סלטים. הכמות בהחלט לא האפילה על האיכות. היו שם סלט חצילים קלויים פיקנטי, חציל מטוגן ועוקצני, הרינג כבוש בתחמיץ ביתי מעולה, פלפלים בתחמיץ, עדשים ברוטב לימוני נפלא, חומוסים מאודים בזעפרן וסלרי (שהיו טריים ומעודנים), חומוס וטחינה ביתית, מטבוחה תוצרת בית חריפה ועשירה, איקרא לבנבנה בבצל ירוק. כל אלה היו טריים, רעננים, מגוונים בטעמם ולצידם פיתות קלויות עם זעתר. כל זה כלול במחיר המנה העיקרית, שמחירה נע סביב 65-75 ₪.

דמדומים

השמש החלה מחליפה צבעים, הדייגים התייצבו עם החכות ואני עם השלל שלי - מנת ביניים של פטריות חמות עטופות בבצק בירה ברוטב חמוץ מתוק. המנה היתה מעולה והרוטב מדהים. כל הרטבים ב"שירת הים" מוכנים על בסיס צירים בלי תוספות אבקות וקיצורי דרך.

את מרק הדגים עם אניס הספקתי לכלות לפני השקיעה. המרק, שהיה נפלא במרקמו וטעמו, הוכן על בסיס ציר דגים עם ראש לוקוס. הוא היה סמיך במידה עם טעם עדין ולא אגרסיבי של אניס והוגש עם פלח לימון שהוסיף לו פאנץ' מתאים.

ברקע ניגן הסקסופון של צ'אט בייקר את "עלי שלכת". עד שיגיע הסתיו התנחמתי לי במנת ברווז, אחת הטובות שאכלתי. הברווז היה רך מבפנים וקריספי מבחוץ ולווה ברוטב מדהים בצבע ענברי על בסיס ציר עגל משובח כמעט דמי-גלאס עם שזיפים ומשמשים, שהוסיפו מתיקות נעימה. את תוספת האורז והשקדים הטבעתי בחוסר נימוס ברוטב הממכר ובהנאה מרובה.

שקיעה

השמש שקעה ולסיום מתוק הוגש לי פרפה חלווה ברוטב עשיר של טיה מריה וליקר קורסאו, שהיה מעוטר באגוזים וקצפת צמחית. אחד האתגרים בבישול כשר הוא המנה האחרונה, וב"שירת הים" עמדו באתגר בהצלחה יתרה. הפרפה היה טעים, הרוטב היה מעודן ולא מתוק מדי. סיום מתוק לחוויה מענגת, וכמאמר המשוררת "מי שנולד ליד הים, תמיד יחזור לשם".

הכשרות ב"שירת הים" היא גלאט כשר, בהכשר הרב הראשי לישראל, שלמה עמר.
מאת: איריס גרסט
כשירת הים
ברקע התנגן הסקסופון של צ'אט בייקר עם 'עלי שלכת'. עד שיגיע הסתיו התנחמתי לי במנת ברווז, אחת הטובות שאכלתי. הברווז היה רך מבפנים וקריספי מבחוץ ולווה ברוטב מדהים על בסיס ציר עגל משובח, עם שזיפים ומשמשים. כדברי המשוררת, מי שנולד ליד הים תמיד יחזור לשם. מסעדת "שירת הים", גלאט כשר בהשגחת הרב הראשי לישראל שלמה עמר
"זה שנולד ליד הים/ כבר יש בו משהו כחולי
רוגש מאד וגבה גלי/ קנאה לרוח.
זה שנולד ליד הים/ בחדרים שלו שבויים
כמה איים חשאיים/ נאות שמיים
תמיד תמיד הוא יחזור/ אל קו החוף, רשתות האור
חלקת המים/ גאות ושפל".
(רחל שפירא)

לפני שקיעה

לא נולדתי ליד הים, אבל משהו תמיד מחזיר אותי לקו החוף. הגעתי בשעת החסד ל"שירת הים", קצת לפני השקיעה. מסעדת הדגים והבשרים, בעלת הניחוח הצרפתי, נמצאת באחד המקומות היפים ביפו - גן המדרון, הגן הראשון ביפו העתיקה, שהוקם על מבנים ויסודות של בתים ישנים. באופק נמל יפו, הכחול הגדול, הדייגים והשחפים. משמאל החמאם ובאמצע שלווה גדולה, סיפורים והרבה היסטוריה.

"שירת הים" נמצאת במתחם נאסריה אל עתיקה - מתחם בית החרושת לסבון רווי ההיסטוריה. המבנה, שמורכב ממספר חלקים, הוקם על שרידי בניין מהתקופה הצלבנית במאה ה-18 ושימש כמקום מושבו של המושל הטורקי, נאסראייה אל עתיקה שמו. לימים שימש המבנה כבית דואר ואף כבית מעצר, עד לבניית בית הממשל החדש בכיכר השעון. ב-1733 נרכש חלק מהבניין על ידי משפחת דמיאני, משפחה נוצרית ותיקה מיפו, והוסב לבית חרושת לסבון.

בניין המסעדה, שמהווה חלק מהקומפלקס היפה של הסאריה, נבנה כולו מכדי חרס מלאי עפר והוא משמר את הקסם של הבניה בסגנון טורקי. בתוככי המסעדה חלל סגור ואינטימי המחולק לאזורי ישיבה, תקרות מקומרות ורשתות דייגים.

את פני קיבל אבי פיס, מנהל המסעדה ואחד מחמישה אחים, כולם בוגרי תדמור ובעלי מורשת קולינארית ואהבה ליפו ולדגים שבמימיה. לפני ששאל אותי אם אני צמאה (כן, מאוד) הגיש לי כוס לימונדה טבעית ומרעננת, עשויה מהרבה לימונים עם ענף נענע טרייה. כמו אוליבר טוויסט הגשתי לו את הכוס לעוד.

אבי הוא איש בעל קסם אישי, יליד מצרים ובעל אזרחות איטלקית. כאמור, הוא בוגר תדמור ולימודי מלונאות וכבר הספיק לצבור ניסיון עשיר בעולם המסעדנות וניהול בתי מלון בארץ ובחו"ל. אבי הקים את המסעדה לפני 17 שנה. כשהשתחרר מהצבא, עבד בתרשיש שביפו העתיקה ולימים הפך לבעלי מועדון "שמיים" המפורסם. ל"שירת הים" מסורת אירוח ארוכת שנים ולקוחות נאמנים, מחוגי הבוהמה ועד דיפלומטים, פוקדים אותה תדירות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על